Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28542
De la 07 Ianuarie 2003
85088628
Editorial

Ce ştie şi nu ne spune Isărescu

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2018, 23:00
Recent, guvernatorul Băncii Naţionale a României a declarat public că pe luna iulie rata inflaţiei va fi una negativă, adică s-a produs o reducere a preţurilor, motiv pentru care, susţine el, nu trebuie să ne alarmăm. Iar ca să-şi întărească spusele a anunţat că dobânda de referinţă rămâne la nivelul a 2,50% şi nu va creşte cum susţin unele voci din mediul economic şi politic. Dobânda de referinţă fiind dobânda cu care băncile se împrumută între ele.
În schimb n-a pomenit nimic despre cursul leu-euro. De ce? Pentru că acest raport financiar este mai greu de măsluit. Orice acţiune de blocare a devalorizării leului înseamnă valută scoasă din rezervele naţionale, înseamnă slăbirea capacităţii de plată a României, aşa că a preferat să-şi ţină gura pentru a nu fi chemat din nou la ordin de către primul penal al ţării Liviu Dragnea.
Putem observa că prea se aseamănă declaraţia guvernatorului cu declaraţiile liniştitoare, dar false, ale liderilor PSD cum că inflaţia ar fi de fapt o invenţie a celor din opoziţie, maşinăria de propagandă a PSD-ului mistificând realitatea economică pentru a acoperi adevărata stare de fapt.
Cum să fie luna iulie prima lună cu inflaţie negativă când timp de şase luni inflaţia a fost în continuă creştere iar preţurile la principalele produse alimentare precum pâine, carne, legume şi fructe n-au dat înapoi, dimpotrivă, au urcat şi sunt mai mari faţă de cele de anul trecut din aceeaşi perioadă? Este limpede că între guvernatorul Isărescu şi Guvern s-a pus la cale o diversiune statistică menită să-i prostească pe români. Acum avem şi explicaţia de ce Institutul Naţional de Statistică a fost tr5ecut în subordinea directă a premierului analfabet şi incult Viorica Dăncilă.
Săptămâna trecută am fost prezent în mai multe oraşe importante din Ardeal cu întreaga echipă ci care realizez emisiunea tv Lumea lu’ Rotundu. Ne-am cazat la hotel şi am mâncat la restaurante sau pensiuni. La toate hotelurile unde ne-am cazat şi anul trecut tariful a fost mai mare cu cel puţin 20%. Iar mâncarea ne-a uscat buzunarele. Un prânz format dintr-o ciorbă şi un fel doi, pâine şi apă minerală, n-a fost mai ieftin de 50 lei de persoană. Anul trecut acelaşi meniu costa în jurul a 35 de lei.
Unde-s scăderile de preţ pe care le vede Isărescu şi nu le vedem noi? Am discutat cu câţiva cunoscători în domeniul turismului pentru a-mi explica care ar fi cauzele acestor creşteri de preţ. Două au fost explicaţiile primite. Voucherele bugetarilor i-a motivat pe patronii de hoteluri, restaurante şi pensiuni turistice să ridice preţul la cazare. Creşterea preţurilor la alimentele de bază, la energia electrică, la gazele naturale şi creşterile de salarii determinate de mutarea impozitelor de la angajator la angajat au dus la creştere preţului unui meniu.
Sunt convins că Mugur Isărescu ştie foarte bine situaţia dar nu are voie de la PSD să ne spună cum stau lucrurile în realitate. Moştenind metoda de la părinţii lor comunişti, socialiştii din PSD continuă să-şi acopere incompetenţa guvernării falsificând datele statistice şi minţind populaţia că trăiesc o perioadă de prosperitate cum n-au mai trăit în întreaga perioadă postdecembristă.
Orice român cu capul pe umeri constată singur că banii din buzunarul său se duc pe mâncare şi servicii în sume mai mari ca acum 7 luni de zile, chiar dacă pentru bugetari salariile au crescut semnificativ. Au crescut pe hârtie pentru că odată cu majorarea s-a trecut în sarcina angajatului şi impozitele pe salariu, ajungându-se ca la unele categorii de bugetari restul de plată să fie mai mic decât înaintea majorărilor de salariu. Protestele acestora sunt repede înăbuşite de organele de represiune ale PSD, ameninţările cu disponibilizarea fiind arma cea mai des folosită şi chiar aplicată.
Chemat de Dragnea la cabinetul său din sediul Parlamentului, acuzat de fostul premier PSD Mihai Tudose că sabotează politica de guvernare a partidului, guvernatorul Mugur Isărescu a avut de ales în a-şi păstra credibilitatea publică şi profesionalismul recunoscut şi în plan extern şi a deveni slugă umilă a PSD-ului. A ales slugărnicia. De ce oare? Pentru că în interiorul său există rădăcinile adânci înfipte ale ideologiei comuniste pe care a servit-o cu zel până în decembrie 1989. Pentru că nu poţi transforma într-un economist cu gândire liberă de piaţă un economist format la şcoala socialismului ştiinţific.
Mugur Isărescu este din aceeaşi plămădeală ca şi clica de social-democraţi care a pus stăpânire pe ţară. El nu este un infractor penal, este un infractor de ordin moral cu consecinţe încă necuantificabile pentru nivelul de trai al românilor. Iar infractorii de ordin moral care deţin funcţii publice de primă importanţă în stat sunt mai periculoşi pentru societate decât cei de ordin penal. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii – Avocatul fraierit
Horoscopul săptămânii 6 - 12 august 2018
Catrenul săptămânii
A cincia mănăstire de maici din judeţ s-a întemeiat la Crăiniceni
Ioan Rotundu
Ziua de sâmbătă şi cele trei ceasuri rele ale culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Lovitură de graţie dată inculpatei Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Marturii Ardealului şi indiferenţa autorităţilor
Ioan Rotundu
Diaspora trezeşte Ţara la realitate
Ioan Rotundu
Jandarmeria, minerii lui Dragnea
Ioan Rotundu
Brutele lui Dragnea s-au dezlănţuit cu sălbăticie
Ioan Rotundu
Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele din Piața Victoriei
. „Mihai era târât pe asfalt de un jandarm. Mi-am desfăcut legătura din spatele scaunului cu rotile și m-am aruncat peste el, protejându-l”
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
rima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă