Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14924
De la 07 Ianuarie 2003
122874991
Editorial

Ce vor olandezii şi ce susţine Moş Teacă

  • Ioan Rotundu
  • 23 October 2022, 17:29
Te umflă râsul, dar şi plânsul ascultând declaraţiile premierului României Neculai Ciucă, acest Moş Teacă al politicii româneşti, faţă de decizia Parlamentului Olandez de a nu vota europarlamentarii lor intrarea României în Spaţiul Schengen.
Vizita premierului Olandei, Mark Rutte în România, o vizită de documentare pentru a se convinge dacă România trebuie primită în Schengen, nu s-a dovedit deloc benefică nouă. Premierul a plecat din România declarând că n-a luat încă o decizie, o declaraţie diplomatică care, de fapt, pregătea terenul unei decizii negative la adresa noastră ca ţară.
După această vizită a premierului Rutte, în Parlamentul European, europarlamentarii Olandei s-au abţinut pentru a vota ca România să fie primită în Spaţiul Schengen iar unul dintre ei a votat chiar împotrivă.
A urmat apoi un vot în Parlamentul Olandei, vot negativ ca România să fie primită pe motiv că avem probleme cu respectarea statului de drept şi a separaţiei puterilor în stat.

După aceste două rânduri de voturi, premierul olandez Mark Rutte a declarat că România mai are de făcut paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei şi a perfecţionării legilor justiţiei aflate acum în dezbatere şi aprobare în Parlamentul nostru.
În faţa unei astfel de declaraţii care ne anunţa de fapt că premierul Olandei va vota negativ la întrunirea Consiliului European în luna decembrie a.c., premierul nostru Neculai Ciucă a declarat că este convins că România va intra în Spaţiul Schengen pentru că îndeplinim toate condiţiile tehnice.
Premierul olandez a vorbit despre corupţia din România iar Moş teacă al nostru i-a răspuns că tehnic avem îndeplinite toate condiţiile.
Ciucă, ori n-are capacitatea de a înţelege ce ni se spune, ori crede că-i poate prosti în faţă pe olandezi, aşa cum ne prosteşte pe noi prin fel de fel de promisiuni lipsite de simţul realităţii.
Dacă Ciucă ar fi un adevărat premier, un preşedinte de partid responsabil faţă de soarta românilor, la declaraţia premierului olandez ar fi cerut public şi imperios parlamentarilor, în primul rând celor liberali, ca să completeze legile justiţiei cu prevederi clare şi competenţe incontestabile de luptă împotriva corupţiei. Dar Ciucă nu are capacitatea de a înţelege ce vor olandezii de la noi, gândirea lui cazonă neoferindu-i resursa intelectuală de a înţelege situaţia în care se află România în acest moment crucial pentru viitorul nostru european.
Nici preşedintele Klaus Iohannis nu s-a arătat ferm în lupta împotriva corupţiei. Aflăm acum de la Koveşi că îndepărtarea sa din fruntea DNA s-a făcut cu concurenţa preşedintelui. Iar olandezii ştiu că la români spusele sunt cu dublu înţeles şi nu se doreşte o luptă adevărată împotriva corupţiei pentru că acest flagel este protejat de la cel mai înalt nivel politic: Parlament, Preşedinţie, Guvern.
Avem posibilitatea de a îndepărta din legile justiţiei aflate în dezbaterile la Camera Deputaţilor toate acele prevederi introduse de Liviu Dragnea aflate pe cale de a fi legiferate şi care au menirea de a proteja corupţia şi corupţii. Trebuie redate DNA-ului şi DIICOT acele competenţe de luptă împotriva corupţiei, inclusiv din Justiţie, îndeplinindu-se astfel cerinţele olandezilor, lăsându-i fără motiv de a mai refuza intrarea noastră în Spaţiul Schengen.
Din nefericire pentru noi, românii, actuala clasă politică nu va redeschide lupta împotriva corupţiei pentru că această luptă ar trebui să înceapă cu ei.
Acum suntem supăraţi pe olandezi, dar va veni ziua când le vom mulţumi pentru comportamentul lor politic de acum. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Mirarea tâmplarului oltean
Horoscopul săptămânii 24 – 30..10.2022
„Corbii” care ciugulesc din munca familiei Becheanu
Ioan Rotundu
,,Expoziţie Muzeală Scriitori Botoşăneni (perioada 1945 – 1989)”
Ioan Rotundu
Decizia ÎCCJ a pus cruce intrării României în Spaţiul Schengen
Ioan Rotundu
Comunicat de presă - Primăria Maihai Eminescu
Federovici a astupat cele două găuri negre ale infrastructurii rutiere
Ioan Rotundu
Stelian Meţler, şpăgarul fără leac pentru o astfel de boală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog