Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13904
De la 07 Ianuarie 2003
87405738
Editorial

Centenarul Unirii pângărit din nou de unguri

  • 31 May 2018, 23:00
Ieri, mult tam-tam s-a făcut pe seama faptului că în Senat s-a respins la vot iniţiativa legislativă a parlamentarilor UDMR pentru legiferarea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc. Cumva s-a dorit de către majoritatea ALDE – PSD să demonstreze românilor că ei ţin la suveranitatea şi unitatea teritorială a ţării şi le apără cu întreg efortul politic de care dispune.
Un mesaj total fals, dacă avem în vedere că această iniţiativă a UDMR a apărut în anul Centenarului Unirii. Sunt convins că liderii UDMR ştiau din startul iniţiativei că n-au vreo şansă de reuşită dar scopul lor era ca în anul Centenarului să transmită românilor şi în plan extern că ei n-au renunţat la pretenţiile teritoriale pe care le consideră, în mod fraudulos, un drept istoric. Ungurii au dorit, şi au reuşit, să transmită lumii mesajul că România nu este un stat unitar ci format din teritorii ocupate prin forţă, Transilvania fiind de fapt teritoriu ce-a aparţinut Ungariei.
Stau în Parlamentul României iniţiative legislative necesare bunei funcţionări a mecanismului economico-financiar, social, cultural, educaţional, administrativ şi politic. Stau de perioade mari de timp şi nu s-a găsit loc pe ordinea de zi pentru a intra în dezbatere. În schimb, chiar în anul Centenarului s-a dat dovadă de m,mare grabă dezbaterii unui proiect de lege care aducea atingere unităţii teritoriale a României.
Se putea amâna această dezbatere şi la anul, că nu exista niciun motiv de mare urgenţă. Dar, prin înţelegeri politice secrete cu UDMR-ul, contra voturi, majoritatea ALDE – PSD au dat curs cerinţei ungurilor, întinând cu o crasă nesimţire memoria celor care au murit în lupte crâncene, care au suferit privaţiuni aspre de libertate în teritoriul transilvan aflat sub dominaţie maghiară, numai ca Marea Unire să se înfăptuiască.
Am spus-o şi o repet pentru că istoria îmi dă dreptate, în România partidele socialiste au fost totdeauna împotriva unităţii naţionale. Ori s-au dat de partea bolşevicilor ruşi, ori au făcut jocul ungurilor, numai interesul naţional nu l-au apărat .
Tot istoria ne-a demonstrat că ungurii sunt o naţie şovină, iredentistă, violentă şi de o cruzime greu de acceptat la o naţiune care pretinde că este promontoriul civilizaţiei. Amintesc doar masacrele de la Tresnea, Ip şi Moisei în care soldaţii unguri au ucis mame gravide, copii de ţâţă şi de doi, trei ani. Amintesc de miile de evrei adunaţi de Horty de pe teritoriul Transilvaniei şi trimise la Auschwitz, fără ca măcar să fie acuzaţi de Holocaust aşa cum sunt acuzaţi românii.
Liderii PSD au făcut tot ce le-a stat în putinţă să compromită în plan naţional sărbătoarea Centenarului Unirii şi au reuşit. Ministerul Culturii, cel însărcinat cu organizarea evenimentelor colcăie de înalţi funcţionari unguri care au sabotat metodic orice iniţiativă de anvergură care să arate lumii că România este un stat unitar teritorial şi de limbă cu o vechime istorică respectabilă.
Acei parlamentari unguri care ai iniţiat proiectul de lege pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc au depus la început de mandat un jurământ faţă de ţară, formulat în lege astfel: "Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării. Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa să mă ajute Dumnezeu!"
Iniţiatorii acelui proiect de lege şi-au încălcat jurământul depus. Este limpede şi la lumina zilei fapta lor. Într-o ţară unde democraţia funcţionează iar legea guvernează, aceşti parlamentari ar fi fost aduşi în faţa legii. În ţara în care funcţionează doar democraţia şi legile PSD-ului condus de Liviu, Dragnea secondat de deputatul Rădulescu, zis mitralieră, astfel de fapte nu se sancţionează. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din dragoste
Horoscop zilnic 1.06.2018
Centenarul Uniri sărbătorit la Călăraşi cu cântec, joc şi voie bună
Renaşterea demonului roşu
Ţaţa Mincă ameninţă primarii care nu-i satisfac poftele
Diabolic sau scelerat? Şi una, şi alta!
Lumea lu' Rotundu: Contorsionista Andreia Tucaliuc
Înscenarea morții ziaristului Arkadi Babchenko are un precedent:
Virgil Tănase, disidentul român pe care Securitatea l-a vrut mort
Tribunalul Bucureşti a decis restituirea la DNA a dosarului Microsoft 2
500 de procurori reacționează la decizia Curții Constituționale și cer respectarea independenței justiției
Catrenul săptămânii
Ludovic Orban: Constituția este încălcată chiar de Curtea Constituțională
Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie / Poporul este deasupra Curții Constituționale, este suveran
Prima reacția a DNA, după decizia CCR privind revocarea Laurei Codruța Kovesi:
Ne exprimăm îngrijorarea față de potențiala afectare a statutului de independență a procurorilor
Normalitatea anormalităţii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.06.2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă