Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Important
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1253
De la 07 Ianuarie 2003
122886902
Editorial

Cine-i la rând?

  • Ioan Rotundu
  • 17 June 2009, 23:00
Nu-i zi lăsată de la Dumnezeu în care preşedintele Băsescu să nu se supere pe câte o categorie socială, pe câte o profesie sau instituţie a statului. Iar supărarea sa o manifestă pe posturile de televiziune, să afle tot poporul zbuciumul său sufletesc. Deşi supărarea sa poate fi asemuită cu cea a văcarului pe sat, recunosc că dă bine la electorat şi adună voturi de la cei mulţi, cărora în antichitate romanii le ofereau pâine şi circ.
Să trecem în revistă supărările preşedintelui. Prima, şi cea mai de efect, a fost când s-a supărat pe cei 322 de parlamentari, pe care i-a tăvălit prin noroiul politicii precum se tăvălesc prin mâlul Deltei Dunării porcii lipovenilor lăsaţi liber pe grinduri. Aşa s-a ajuns ca în credinţa politicii româneşti, cifra 322 să aibă cal aceleaşi conotaţii precum cifra 666 în credinţa ortodoxă.
A venit la rând supărarea pe Consiliul Superior al Magistraturii. Pe CSM s-a supărat de mai multe ori, dar la ultima supărare era mai, mai s-o dea afară din propria casă pe Mona Pivniceru, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, pentru că şi-a permis să nu stea smirnă în timpul cuvântării sale. O supărare, dar trecătoare, a avut-o şi pe cei de la Curtea Constituţională, care şi-au permis să declare neconstituţionale anumite probe adunate de procurorii DNA în dosarele lui Năstase. Dar a venit vremea ca un judecător agreat de preşedintele Băsescu să fie numit la această Curte, numire care a schimbat balanţa verdictelor în favoarea preşedintelui. Iar de atunci nu s-a mai repezit la judecătorii Curţii Constituţionale, fiind sigur că aceşti „băieţi deştepţi” nu-l vor mai faulta prin decizii contrare intereselor sale.
După răfuiala cu cei de la CSM, a urmat răfuiala cu cei din Armata Română. I-a ordonat lui Boc să le dijmuiască bugetul, aşa că, în momentul de faţă Ministerul Apărării Naţionale nu mai poate asigura solda militarilor şi ofiţerilor. Despre achiziţiile de noi tehnici de luptă nu mai poate fi vorba. Dar, ca românii să-l vadă cât de preocupat este el, preşedintele, de soarta armiei ţării, s-a dus în Irak şi Afganistat, unde s-a smiorcăit cu lacrimi de crocodil, să impresioneze. Iar pe cei iubitori de pâine şi circ a reuşit.
Cu vreo două zile în urmă s-a răfuit cu ministrul Educaţiei, pe care l-a acuzat că nu doreşte înfăptuirea reformei, deşi el s-a ostenit şi i-a pus la dispoziţie toată legislaţia viitoare. A mai afirmat preşedintele că liderii de sindicat din învăţământ s-au înhăitat cu ministrul Educaţiei şi au făcut front comun împotriva elevilor. Ce părinte care a auzit aceste afirmaţii nu i-ar dat dreptate preşedintelui? Aşadar, s-a mai pus bine odată cu mulţimea.
Ieri, preşedintele ne-a făcut cunoscut că s-a supărat foc pe judecătorii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Din cauza lor merg treburile prost în economia românească, din cauza acestor judecători criza economică îşi face de cap prin România, din cauza lor Boc nu poate guverna ţara după cum este vrerea preşedintelui. În realitate, supărarea preşedintelui vine de la faptul că, în urmă cu câteva zile, judecătorii de la ÎCCJ au admis excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocaţii lui Adrian Năstase în mult flenduritul dosar „Zambaccian”, trimiţând dosarul la Curtea Constituţională. Ori, preşedintele ar fi vrut ca acest dosar să primească o soluţie împotriva lui Năstase, să aibă şi el cu ce se lăuda în campania electorală a alegerilor prezidenţiale că a obţinut în lupta cu corupţia. N-a fost să fie, de unde şi răbufnirea preşedintelui asupra judecătorilor de la ÎCCJ.
Să recapitulăm. Preşedintele Băsescu şi-a ridicat în cap judecătorii de la CSM şi ÎCCJ, angajaţii din armată, profesorii şi liderii lor de sindicat, bancherii cărora a încercat să le impună dobânda sa, conducerea Băncii Naţionale, sperând că va fi votat pentru un al doilea mandat de către cei cărora le-a oferit toată aceast㠄pâine şi circ”. Este limpede că preşedintele Băsescu are o problemă cu intelectualii. Oare pe cine se va mai supăra preşedintele Băsescu, că până la alegerile prezidenţiale mai avem ceva timp?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bătăuşii din PNL ies din nou la la atac
Expoziţie de manuale dedicată Zilei Învăţătorului
Oarbă de-un ochi de la o piatră aruncată de-o babă
Liberalii se epurează reciproc
Coadă la Dacia Sandero „portocalie”
Se mănâncă bine la Puşcărie!
Horoscop
Schimb de amablităţi între Bulă şi învăţătoare
Vacanţă spontană la Viena!
Comentariul comentariilor C
(Ioan Rotundu)
Portofelul pierdut al unui cetăţean finlandez a fost recuperat întreg
Marius, eroul din L'Aquila
Diaconu îşi apără titlul mondial la Centre Bell din Montreal
15 metode prin care clanul comunist al lui Voronin a fraudat alegerile
Ipocrizia celui de-al Patrulea Reich
Va fi utilizat Iurie Roşca pe post de bâtă a lui Voronin ?
Clasamentul final al Concursului „Elevul anului”, iunie 2009
Mica publicitate
Spectacol la Vasilache
A leşinat la auzul D.N.A.
Campionat de Snooker
Criza loveşte şi în plata concediilor medicale
Controale pentru spitalele cu datorii
Foarte multe medii peste nota 9,00 la nivelul clasei a VIII-a
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog