Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23287
De la 07 Ianuarie 2003
104555893
Editorial

Cine-i?...Ce-i?...Ce-a fost pe-aici?...

  • Ioan Rotundu
  • 14 April 2013, 23:00
Conferinţa judeţeană a PSD de duminică, 14 aprilie, a amintit celor prezenţi şi care au slujit şi sub faldurile steagului roşu al PCR, împodobit cu secera şi ciocanul, de acele clipe de neuitat. Dealtfel, dacă avem în vedere că PSD este continuatorul PCR-ului, acoperit sub masca umană a reformatorului Ion Iliescu, atmosfera din sala conferinţei n-a fost chiar spectaculoasă, aerul de sărbătoare şi festivismul fiind cumva umbrite de criticile tot mai vehemente ale duşmanului de clasă întrupat de această dată sub numele istoric de PNL. A fost o atmosferă gen celor din conferinţele judeţene premergătoare celui de-al XIV-lea Congres PCR care n-a mai avut loc.
Materialele prezentat au marcat succesul politic al partidului, poate chiar unul istoric, dacă avem în vedere procentul mare de vot realizat. Tovarăşii care s-au distins în luptele electorale ale alegerilor locale şi parlamentare de anul trecut au avut toate motivele să-şi umfle pieptul şi să se facă remarcaţi. Laudele tovărăşeşti au curs din belşug, iar tovarăşa Firea venită de la Centru a punctat, precum pe vremuri activiştii CC ai PCR, principalele realizări ale PSD în plan naţional.
Din păcate, toată această atmosferă tovărăşească şi de unitate în cuget şi simţiri a fost umbrită de reacţiile duşmanului de clasă, tot mai acide în ultima perioadă. Un duşman istoric dar care acum o face pe prietenul. Iar acest duşman, înfierat de liderii PSD cu mânie proletară se numeşte PNL şi-l are în frunte pe reacţionarul Florin Ţurcanu.
Nici un tovarăş înscris la cuvânt n-a ratat ocazia să facă apel la vigilenţă, pentru că duşmanul Ţurcanu nu doarme şi loveşte când nici nu te aştepţi.
Comparat de Ţurcanu cu Iuda, liderul PSD Andrei Dolineaschi s-a simţit dator să-i răspundă tot în limbaj biblic şi i-a transmis lui Ţurcanu că este un „Împărat” peste vie, aluzie la o pildă biblică care în cazul de faţă s-ar putea traduce că proprietarul viei este PSD iar PNL un amărât de arendaş. Desigur, i s-a amintit lui Ţurcanu că dacă PSD n-ar fi votat ca el să devină candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, astăzi ar fi fost poate din nou şeful propriei sale stâne. Ameninţările voalate n-au lipsit iar Ţurcanu ar cam trebui să le acorde atenţie maximă. Cei din tagma PSD nu lovesc pe anunţate şi nici la vedere. Ei tac şi fac, pentru că aşa le este trecutul storc şi valorile asumate. Valori pentru ei, nonvalori pentru societate.
După ce s-au răfuit cu duşmanul de clasă, tovarăşii au purces la alegerea conducătorului suprem. Cum candidatul a fost doar Andrei Dolineaschi, cel binecuvântat de Ponta să preia şefia la Botoşani, votul a fost unul deschis şi în unanimitate, aşa cum stă bine unui partid cu rădăcini înfipte în istorie la 8 mai 1921.
Firea, activista de la Centru, a ţinut să-şi aducă şi ea obolul la ungerea noului conducător şi a anunţat că Dolineaschi, la apropiatele alegeri PSD de la Bucureşti, va fi ales secretarul general al partidului. De vreme ce este atât de convinsă că el va fi ales, la ce bun mai au loc aceste alegeri? Au! Ele arată celor mulţi forţa de care dispune partidul şi transmite semnale duşmanilor de clasă că că nu-i de glumit cu PSD-ul.
„Mulţumesc pentru încrederea acordată. Sper să nu dezamăgesc şi nuc red că funcţiile pe care le am sau pe care le voi avea mi se vor urca la cap”, a spus Dolineaschi la finalul conferinţei. Iată nun final demn de istoria acestui partid, o mulţumire strict autentică din vremurile de dinainte de 1989.
Ştiţi ce intrigă toată această mulţumire formulată stric după vechiul şablon al limbajului de lemn? De unde şi-a însuşit acest limbaj Dolineaschi, pentru că el în decembrie 1989 nu avea decât 14 ani şi este greu de crezut că la o astfel de vârstă avea însuşit limbajul de lemn.
Probabil că s-a străduit de şi l-a însuşit de la tătucul Iliescu, cel care-i este mentor şi călăuză în viaţă. Cum limbajul de lemn este limba comună a celor din PSD, cine nu cunoaşte acest sistem de comunicare nu este recunoscut ca fiind de-al lor.
Ştiţi ce-a lipsit din toată conferinţa? Ce a realizat PSD-ul din ce-a promis în cele două campanii electorale de anul trecut. Fiind vorba de o mică bagatelă, haide-ţi să nu mai pomenim de funie în casa spânzuratului!
Ştiţi cum s-ar mai putea compara conferinţa PSD? Cu finalul din poezia Acceleratul a poetului Geroge Topârceanu:
Iar in urma-i, din tufişuri,
De prin tainice-ascunzişuri,
Se ivesc pe jumătate,
Păsărele ciufulite,
Alarmate
Si-ngrozite:
-Cine-i?...Ce-i?...Ce-a fost pe-aici?...
Ciripesc cu glasuri mici
Cinteze şi pitulici.
Doar un pui de piţigoi,
Într-un vârf de fag pitic
Stă cu penele vulvoi
Şi, făcând pe supăratul:
- Ce să fie? Nu-i nimic.
A trecut Acceleratul... PSD fără a opri în staţia electoratului botoşănean pentru a putea coborî faptele promisiunilor din campania electorală.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ginecologul şi negresa
Gastronomie: Piept de pui la cuptor pe pat de spanac
Moscova interzice unui număr de 18 oficiali de americani sp intre în Rusia
Cutremur pe piaţa publicităţii. Guvernul face voia lui Dan Voiculescu
Totul despre invenţia românească premiată la Salonul de la Geneva
ce este Roboscan Aeria, cine sunt cercetătorii care au lucrat la realizarea lui, cât a costat
Modern Calor vrea să devină vânzător de energie electrică
Ghinioane în şanţ la Spitalul judeţean Botoşani
Botoşani: Conferinţa municipală PNl cu cele bune şi rele
Un nou magazin în Uvertura Mall
Bozi Demolatorul
Ioan Rotundu
Dacă pavelele puse sunt proaste, de ce se continuă a se lucra cu ele?
Deputatul Roman plânge pe umărul bugetarilor
Video: Basarabia, pământ românesc
Oameni de afaceri, pregătiţi donaţiile!
Şi ipocrit şi cu oiştea-n gard
Canada: A încetat din viaţă un mare român din Montréal - Iosif Bota
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 14.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă