Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
2491
De la 07 Ianuarie 2003
74013686
Editorial

Cineva-l lucrează pe Oprişanu

  • Ioan Rotundu
  • 22 June 2011, 23:00
În ultima perioadă cei de prin conducerea PSD Botoşani au cam luat-o razna. Sau, poate cineva din interiorul acestui partid nu doreşte ca medicul Gabriel Oprişanu să fie candidatul USL la Primăria Botoşani. Să mă explic.
Gabreiel Opreişanu se află în concediu, în Grecia, pe insula Hakidiki, plecat de aproape o săptămână. Cu toate acestea, de la PSD se remit către media locală fel de fel de comunicate cu declaraţii ale lui Oprişanu. Nişte declaraţii total năucitoare şi în acelaşi timp dăunătoare nu numai lui Oprişanu dar şi celor din PSD care vor candida pe lista de consilieri municipali.
Nu mai departe ieri am primit un astfel de comunicat prin care, cică Oprişanu critică poziţia verilor Flutur de a susţine reorganizarea administrativ-teritorială care s-ar solda numai la Botoşani cu reducerea a peste 2500 locuri de muncă din rândul funcţionarilor administrativi. Şi pune problema, chipurile Oprişanu, că aceşti funcţionari au familie grea, rate de plătit la bancă şi copii de trimis la şcoală. Dacă aş fi ştiut că acest comunicat aparţine lui Oprişanu, l-aş fi sunat şi i-aş fi adus aminte că singurel mi-a declarat despre puzderia de funcţionari de la DSP care se impune a fi redusă.
Oprişanu ştie că sub Guvernul Tăriceanu s-au făcut angajări în administraţia locală prin dublarea şi chiar triplarea numărului de funcţionari. Avem pe la primăriile locale câte 15 sau 20 de funcţionari, în condiţiile în care cu până la zece funcţionari colectarea taxelor şi impozitelor locale se făcea într-un grad mai ridicat.
Funcţionarii publici sunt cei care ne fac zilele amare, care ne poartă pe drumuri pentru o simplă hârtie, care nu ne eliberează un act până ce nu achităm nu ştiu ce obligaţii fiscale sau care nu ne eliberează documentul cerut până nu-i dai ceva.
Apoi, de când am eu, cetăţean contribuabil, obligaţia de a întreţine puzderia de funcţionari pentru că au ei împrumuturi la bancă? În Botoşani sunt vreo 20 de mii de angajaţi în sistemul privat. Lor nu le garantează nimeni nimic şi nu le achită nimeni datoriile la bancă. Au şi ei copii de întreţinut şi de trimis la şcoală, dar nimeni nu s-a arătat preocupat de soarta lor. Toţi cei care vor să fie aleşi plâng de mila funcţionarilor publici, sperând să-i fac părtaşi la fraude electorale, pentru că ei sunt cei aflaţi în miezul organizării şi desfăşurării alegerilor.
Cei care concep comunicate în numele lui Oprişanu se pun bine cu 2-3 mii de funcţionari dar îi înverşunează asupra lor pe zecile de mii de angajaţi din sistemul privat. Cred că Oprişanu, când va veni din concediu, ar trebui să-i trimită în lumea largă pe aceşti consilieri ai săi şi să-şi caute consilieri care cunosc cum se organizează şi desfăşoară
o campanie electorală cu atragerea cât mai multor segmente de alegători şi nu cu alungarea şi a brumei pe care s-ar putea conta. Mai există şi o altă problemă. Stârnind ura angajaţilor din sistemul privat, Oprişanu va diminua şi numărul de voturi pentru consilierii municipali.
Sper ca acei membri PSD care aspiră la funcţia de consilier municipal să recepteze corect ce vreau eu să spun prin acest editorial şi să stopeze o astfel de campanie extrem de dăunătoare PSD-ului.
Oprişanu ar trebui să privească mai atent în jurul său, când se află în sediul PSD, să observe dacă toţi cei din preajmă îi sprijină candidatura la Primăria Botoşani sau o fac doar de faţadă, prin spate lucrându-l în stilul cunoscut al comuniştilor. Este o sugestie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Festivalul dorohoian "Mugurelul"
Ofertă angajare
Bancul zilei: Nedumerire lămurită
Caricatura zilei
Omorul, omorul calificat şi omorul deosebit de grav - infracţiuni care nu se mai prescriu
Sorin Blejnar l-a chemat pe Victor Pointa la ANAF
China mai face un pas catre internaţionalizarea yuanului
Rusia: Igor Smirnov, liderul Transnistriei, trebuie să plece
George Iacobescu a fost numit preşedinte al Canary Wharf
România, Bulgaria şi Grecia trebuie să lase administrarea fondurilor UE pe mâna unor experţi străini
Comemorare cu procese şi adaos comercial
Ioan Rotundu
Un preot internaut violează secretul spovedaniei
pentru a salva un credincios care voia să se sinucidă
Traian Băsescu s-a înţeles cu UDMR în ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc
Protecţia Copilului nu ştie ce bani are de plătit angajaţilor
DSP Botoşani controlează piscinele şi bazinele cu apă
Proba la matematică i-a pus pe mulţi elevi în dificultate
Botoşănenii vor fi chemaţi la referendum... pe banii lor
Oprişanu plânge de mila funcţionarilor birocraţi şi şperţari
Încep lucrările la Casa Memorială a Preafericitului Teoctist
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă