Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Decese
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12933
De la 07 Ianuarie 2003
122873000
Editorial

Ciuma roşie cutreieră din nou Botoşanii

  • Ioan Rotundu
  • 23 November 2009, 23:00
Cât a fost campanie electorală am evitat să mai scriu editoriale pentru a nu fi acuzat că am aservit Publicaţiile Jurnalului unui partid sau altuia. Am preferat să-mi exprim pe blog opiniile personale, având crezul că nu mi-am vândut conştiinţa şi nici n-am abdicat de la cele scrise până acum.
Iată că s-a consumat şi primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar configuraţia rezultatelor ieşite din urna de vot este una extrem de incitantă pentru orice analist politic. Românii au votat într-un mod curios, iar votul lor ar putea schimba drumul de viitor al ţării, luând o turnură neaşteptată şi total neplăcută. Practic, votul naţiunii s-a împărţit 52% în favoarea celor doi candidaţi ce reprezintă o politică de dreapta, liberală (Băsescu şi Antonescu), şi 30% favorabil politicianului de stânga, care este Mircea Geoană. Iar la Botoşani liderul de stânga a fost chiar alintat de către electorat, fiind gratulat cu voturi mai mult decât se aşteptau liderii locali
Aşa privite lucrurile, par liniştitoare. România vrea să se depărteze tot mai mult de trecutul negru al regimului comunist şi să intre în rând cu lumea europeană, unde socialiştii fac doar figuraţie, ei neguvernând vreodată o ţară capitalistă pe care s-o transforme într-una socialistă.
Numai că, de ieri, lucrurile par să fi luat o întorsătură periculoasă. Liberalul Crin Antonescu, deşi mai puţin tributar fostului regim comunist datorită tinereţii sale, a decis să se alăture stângii lui Geoană şi să-l scoată pe acesta preşedinte. Ori, este limpede pentru toţi cei care mai au o brumă de raţiune că, odată ajuns Geoană preşedinte, ţara va fi guvernată de PSD, adică de neo-comuniştii lui Iliescu.
Găselniţa cu Klaus premier este o poveste de adormit copiii. Poate fi Klaus premier, dar miniştrii săi vor fi cei desemnaţi de Hrebenciuc, Vanghelie, Mazăre, Oprişan. Klaus va fi pentru Geoană un fel de Boc al lui Băsescu. Aşadar, riscăm să luăm piesa de la capăt, dar cu alţi actori în rolurile principale. Poate că n-ar fi grav nici dacă s-ar ajunge la o astfel de situaţie, dacă în cauză ar fi un alt partid decât PSD.
Dar să ajungă la guvernare un partid neo-comunist cu sprijinul unui partid de dreapta, a cărui lideri istorici au fost măcelăriţi chiar de strămoşii acestui partid neo-comunist mi se pare ceva fantastic de macabru. O fi el politica o curvă, dar şi curvele au personalitatea lor. În situaţia de faţă nu mai avem de-a face cu o curvă, ci cu o desfrânată lipsită de orice scrupule.
Mi se pare prea dureros pentru poporul român ca la numai doi ani de la condamnarea comunismului să readucă, prin vot democratic, acei comunişti înapoi la conducerea ţării. Liderul PNL Crin Antonescu, ca istoric, ar trebui să ştie că gestul său de a se asocia cu cel mai crunt duşman al omului din istoria existenţei sale, de va fi dus până la capă, va fi condamnat de istorie. El va rămâne ca un trădător al liberalismului, fără pereche în Istoria României de la 24 mai 1865 încoace, respectiv de când Partidul Naţional Liberal a luat fiinţă în proaspăta Românie modernă înfiinţată de domnitorul Al. Ioan Cuza.
Nu este Traian Băsescu omul potrivit să conducă România. A demonstrat-o timp de cinci ani. Dar în tot acest timp economia românească a progresat, viaţa românului care a dorit să muncească pentru binele său s-a schimbat cât de cât în favoarea sa. Din momentul în care PSD-ul s-a declarat susţinătorul din umbră al PNL-ului aflat la guvernare, au apărut problemele economice şi sociale. După ce-a secătuit visteria liberală prin şantaj, obţinând de la Guvernul Tăriceanu bani pentru primarii săi, PSD-ul s-a dat la guvernare cu PDL-ul pe care l-a înjurat şi hulit copios, continuând şantajul asupra acestuia până ce-a secătuit definitiv bugetul public.
Apoi a căutat şi a găsit pretextul să iasă de la guvernare, pozând în partidul mămos nouă şi care moare de grija noastră. Iar acum vrea din nou la guvernare, dar cu întreaga putere în mâinile sale. A găsit şi fraierul potrivit: Crin Antonescu. Să nu lăsăm ciuma roşie să intre din nou la guvernare, că o să ne plângem de milă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Peste 94 000 de români din afara frontierelor au votat în primul tur
Traian Băsescu a obţinut 90,7% din voturile românilor care au votat în Basarabia
La Montreal, un număr mare de alegători au votat Băsescu
A doua bisericuţă românească sfinţită la Isacova, pe Valea Moravei
Primăria Iaşi a găsit două imobile pentru consulatul Moldovei
Biserica de la Mănăstirea Suceviţa va intra în patrimoniul UNESCO
Seară românească în Aberdeen
Victimele dau mâna cu călăii. S-a decis ruperea PNL
Locuinţă salvată de pompieri
Două deblocări de uşi în mai puţin de două ore
Supraponderal salvat de pompieri
Horoscop
Cine pe cine a furat la vot?
L-au trişat pe Domnul
Ostropel de pui
Flămânzenii au început să vadă roşu printre gene
Program TELE'M Botoşani, marţi, 24 noiembrie
Politica de la noi e curva ce nu se culcă cu românii
Treziţi-vă, portocalii!
Sindicatele sunt în doliu
Telefonul de la 112 înroşit de botoşăneni
Infracţiuni constatate de jandarmi
Moş Nicolae va veni şi la copiii din centrele de plasament botoşănene
„ Un fruct pe zi” pentru copilaşii din Vlădeni
Şomajul s-a cuibărit în rândul celor de vârstă mijlocie
Cornul şi laptele vor fi controlate din nou
Copii bolnavi de gripă porcină vor fi trimişi la Iaşi
Serviciile stomatologice secătuiesc buzunarele botoşănenilor
Ţara arde şi politicienii locali pregătesc eşafodului vicelui Cristian Achiţei
nici n-au preluat puterea şi social-democraţii trec la represaliiîn locul lui Achitei, liberalul Ţurcanu o vrea pe Lăcrămioara Lupaşcu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog