Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4649
De la 07 Ianuarie 2003
68901140
Editorial

Ciuma roşie nu se lasă eradicată

  • 5 February 2017, 23:00
Miniştrii Guvernului Grindeanu se ţi n cu dinţii de putere şi nu se dau duşi de unde au venit. Însuşi premierul Sorin Grindeanu, care a dezamăgit o ţară întreagă prin măsurile luate în apărarea corupţiei şi a penaliştilor, s-a descalificat profesional, politic şi moral prin a acoperi cu autoritatea funcţiei sale incompetenţa ministrului Justiţiei Florin Iordache care nu numai că a dezonorat justiţia română dar ne-a făcut de râs în faţa întregii lumi cu lipsa sa de educaţie şi vocabularul c
Ministrul de la Interne, Carmen Dan, dă dovadă de ipocrizie când vine vorba de protestele stradale afişând grijă să nu li întâmple ceva, dar prin spate pune la cale fel de fel de scenarii de compromitere a acestor manifestări.
Întreaga gaşcă de miniştri loiali lui Liviu Dragnea, legaţi de el prin acţiuni comune de ordin penal şi imoral, şi-au unit forţele în jurul premierului Grindeanu pentru a se menţine la guvernare, ştiind că o demisie a lor i-ar lăsa descoperiţi în faţa procurorilor DNA, urmând să dea socoteală pentru abuzurile şi ilegalităţile comise, destul de multe în acest interval scurt de timp de când guvernează.
Televiziunile şi presa loiale PSD-ului continuă să dezinformeze populaţia, mai ales pe cei care n-au cunoştinţe suficiente să înţeleagă cine este acest Soros, cu ce se ocupă el şi de ce ar avea interes să provoace revolte în România, cine sunt aceste multinaţionale şi de ce vor ele a face rău românilor.
Falsa afirmaţie că PSD-ul este exponentul a milioane de votanţi care l-au împuternicit să guverneze ţara continuă să fie fluturată românilor ţinuţi în ignoranţă de zeci de ani.
Realitatea este cu totul alta. Românii ieşiţi în stradă reprezintă pe cei 722% dintre românii cu drept de vot care n-au votat sau au votat cu opoziţia. Bătrâneii de aseară îndemnaţi de liderii PSD să protesteze la poarta Palatului Cotroceni reprezintă doar 18% dintre românii cu drept de vot. În senilitatea vârstei lor nu-şi dau seama că sunt manipulaţi de nişte personaje politice extrem de periculoase, care pentru a se apăra de legea penală şi pentru a nu răspunde de furturile pe care le-au pus la cale, sunt în stare să facă şi vărsare de sânge.
PSD-ul a câştigat alegerile speriindu-i pe români cu Soros şi multinaţionalele care vor să distrugă România, fără a le spune şi cum o pot face. Cum au început protestele, liderii PSD au şi declarat că protestatarii sunt plătiţi de Soros Iar televiziunile de casă au anunţat şi ce tarife s-au plătit, a făcut să râdă lumea întreagă şi să facă bancuri pe seama noastră, nevenindu-le a crede cât de înapoiaţi suntem să putem crede aşa ceva.
Pentru că manevra cu Soros n-a ţinut, manipulatorii au recurs la spaima cu multinaţionalele. Cică aceste companii au scos oamenii în stradă. O aberaţie mai mare nici că se putea afirma, menită să ne facă iarăşi de râs în faţa lumii. Multinaţionalele sunt interesate ca angajaţii lor să muncească şi să le aducă profit nicidecum să-i trimită în stradă. Apoi, protestatarii s-au adunat seară de seară, după ce au venit de la muncă. La început cu miile, apoi cu zecile de mii ca să se ajungă în momentul de faţă la sute de mii.
Întreb pe liderii PSD: în Galaţi, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Iaşi chiar şi Alexandria tot multinaţionalele i-au scos pe localnici în stradă? Aceste localităţi sunt fiefurile tradiţionale ale PSD-ului iar ieşirea locuitorilor în stradă i-a înspăimântat pe cei din PSD care au realizat că nu mai pot controla şi manipula opinia publică.
Dacă spaima cu Soro şi multinaţionalele n-a prins la populaţie, acum au indicat ca principal vinovat pe preşedintele Klaus Iohannis. Cică instituţiile din afara ţării care l-au făcut preşedinte l-au pus să scoată românii în stradă. O altă nerozie nici că se putea afirma. Peste şase milioane de români l-au votat pe Iohannis în turul doi pentru că şi-au dat seama că Victor Ponta este un adevărat pericol pentru viitorul ţării. N-au cum cei din PSD să recunoască acest lucru, aşa că l-au indicat pe Iohannis drept instigator în frunte cu Ion Iliescu.
Bătrâneii de aseară care cereau demisia preşedintelui n-aveau puterea de discernământ de a înţelege că Iohannis a ajuns preşedinte cu şase milioane de voturi iar PSD la guvernare doar cu trei milioane.
După o scurtă perioadă de derută creată de anunţul cu abrogarea ordonanţei, protestatarii din stradă s-au dezmeticit şi au realizat că sunt manipulaţi. Abrogarea nu înseamnă că penalii au renunţat să-şi mai apere cauza, dovadă că aveau pregătit un proiect de lege care să ajungă în regim de urgenţă în Parlament. Dacă Guvernul Grindeanu nu va demisiona, nu avem nicio garanţie că în România se va schimba ceva în urma atâtor zile de proteste.
Ciuma roşie nu se lasă eradicată şi vrea victime, ca în decembrie 1989, ca să-şi legitimeze menţinerea la putere, aşa cum a făcut şi Iliescu. În acest sens sunt dispuşi să producă diversiuni, provocări, manevre bine cunoscute de liderii PSD şi pe care le-au folosit continuu în întreaga perioadă postdecembristă.
Tot aseară primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că are informaţii că se vor produce acte de violenţă, motiv pentru care a convocat o şedinţă a Comisiei Teritoriale de Ordine Publică. Nu-mi dau seama cum va preveni ea violenţele convocând o şedinţă dar sunt sigur că acţiunea ei este o parte dintr-un plan pus la cale în interiorul PSD, cu scopul de a descuraja prezenţa la proteste. Mai cred că planul este cunoscut lui Dragnea şi ministrului de Interne Carmen Dan. Au ratat prima încercare de a provoca violenţe şi acum reiau acţiunea. Nu cred că vor avea succes.
Aseară peste 400 mii de români s-au aflat în stradă, numai în Piaţa Victoriei peste 200 mii. Pesederizarea instituţiilor prin schimbarea şefilor competenţi, politizarea învăţământului şi a sănătăţii, două mari plăgi pe capul românilor, ciuntirea legii bugetului pentru a se da liber baronilor PSD la furat din banii publici, politizarea administraţiei centrale şi locale sunt doar câteva din motivele pentru care românii vor demisia Guvernului Grindeanu. Eu cred că şi-o va da iar Dragnea şi ai lui penali vor avea sfârşitul meritat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Remus Borza, ALDE: Convulsiile sociale imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat, pot sa degenereze intr-un razboi civil
Bancul zilei: Mod de a evita surprizele de acasă
Horoscopul zilei de 6.02.2017
Dragnea şi ai lui şi-au pierdut credibilitatea din cauza minciunii
Ioan Rotundu
Stafia lui Iliescu pluteşte impotent peste Piaţa Victoriei
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Generalul Gheorghe Avramescu
Remus Borza, deranjat de intrebarile presei dupa ce a vorbit de "razboi civil": Guvernul a dat bani si institutiilor media
O noua proclamatie de la Timisoara: Fara penali in functii publice, fara repetarea Ordonantei 13.
Scoateți-l pe Grindeanu din ghearele lui Dragnea!
PSD vrea ca SRI sa investigheze multinationalele pentru atentat la securitatea nationala.
Baronul PSD care a sugerat ca Rusia ar fi in spatele protestelor
În loc de argumente şi dialog, jigniri, ponegriri şi insinuări
Ioan Rotundu
Protest urias in Bucuresti, lumea striga "Demisia!". Premierul Grindeanu: Nu demisionez!.
250.000 de oameni in Piata Victoriei
Citeşte Constituţia, senatorule nevastă de şofer!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă