Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7789 lei
1 USD = 4.4241 lei


Număr accesări
Astăzi:
16460
De la 07 Ianuarie 2003
73841074
Editorial

Ciurul Elenei Udrea şi subţirelul Ţābuleac

  • Ioan Rotundu
  • 10 February 2014, 23:00
Aflată sāmbătă la Bistriţa, pentru a pune bazele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea a declarat că īn acest partid nu vor putea intra persoanele compromise public sau care nu-şi mai găsesc locul prin alte partide. Şi ca să fie cāt mai convingătoare, Elena Udrea a declarat că selecţia se face cu o sită ce are ochiurile foarte mici. Numai că una spune Elena Udrea şi cu totul altele sunt faptele din teren. Să luăm īn analiză cine reprezintă Partidul Mişcarea Populară la Botoşani. Cel care s-a cocoţat īn fruntea PMP, strecurāndu-se vesel prin sita deasă a Elenei Udrea, este mult controversatul politician Mihai Ţābuleac.
Ţābuleac şi-a croit o carieră politică bazată īn cea mai mare parte pe vicleşug şi ipocrizie dar şi prin a-i compromite pe cei mai capabili ca el. Īnscris īn PNL pe vremea cānd preşedintele partidului era Dinu Secrieru, Ţābuleac a căutat să profite de pe urma relaţiilor acestuia la nivel de Bucureşti şi să-şi rezolve problemele de evaziune fiscală pe care le avea la societatea Vinalcool SA, societate la care deţine pachetul majoritar de acţiuni.
Cānd Secrieru nu i-a mai putut rezolva problemele, Ţābuleac a părăsit partidul. A revenit īn forţă cānd puterea lui Secrieru īn partid s-a şubrezit şi i-a suflat acestuia funcţia de preşedinte. A urmat intrarea īn PNL a democratului Cătălin Flutur. De la bun īnceput Ţābuleac a văzut īn Flutur un concurent primejdios la preşedinţia PNL şi a făcut tot ce i-a stat īn putinţă să-l compromită.
Cum Flutur este dintr-o altă plămădeală moral-politică, nu l-a băgat īn seamă şi şi-a văzut de drumul său. Īn 2004, cānd Flutur a candidat la Primăria Botoşani, Ţābuleac nu numai că nu l-a sprijinit dar a căutat să-i pună piedici cāt mai mari, avāndu-i de partea sa pe suliţenii Gheorghe Ciubotaru şi Cornel Popescu.
Flutur a cāştigat alegerile īn pofida sabotajului pus la cale chiar īn interiorul PNL. Putea să se răzbune pe Ţābuleac dar n-a făcut-oi şi acest lucru avea să-l coste mai tārziu. PNL s-a spart apoi şi aripa Teodor Stolojan a migrat către PD, punāndu-se bazele unui partid de tranzit numit Partidul Liberal - Democrat.
Ajuns senator după alegerile parlamentare din 2004, Ţābuleac a simţit dincotro bate vāntul puterii şi s-a infiltrat īn noul partid. Cu vărul Gheorghe Flutur īn primul rānd la conducerea PLD, Cătălin Flutur a trecut şi el la noua formaţiune, īntālnindu-se din nou faţă īn faţă cu Ţābuleac. Dorinţa lui Ţābuleac era să conducă la Botoşani PLD-ul dar n-a putut trece de Gheorghe Flutur. Aşa că preşedinţia a primit-o Cătălin Flutur iar Ţābuleac funcţia de prim-vicepreşedinte. De pe această poziţie a īnceput să facă ceea ce mai făcuse pe parcursul carierei sale politice: să-l sape pe Flutur.
Au venit alegerile din 2008 iar Ţābuleac şi-a dorit preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani. Flutur a şters cu buretele tot răul pe care i l-a făcut Ţābuleac şi a luptat de l-a scos preşedinte. Din nou, avānd sacii īn căruţă, Ţābuleac i-a īntors spatele lui Flutur şi PDL-ului, partidul provenit din PLD şi care i-a facilitat lui Ţābuleac mandatul de preşedinte. Ca preşedinte al CJ, Ţābuleac a colaborat cānd cu liberalii cānd cu social-democraţii şi numai īmpotriva intereselor PDL-ului, adică a lui Flutur. Primarii PDL-ului reclamau frecvent la Flutur că Ţābuleac, pe care ei l-au scos preşedinte, īşi bate joc de ei.
Īn 2012 Flutur a trecut din nou peste modul ipocrit īn care s-a comportat Ţābuleac faţă de PDL şi l-a sprijinit din nou pe impostor la preşedinţia CJ. Noroc că n-a mai ieşit preşedinte īncă un mandat că eram acum judeţul cel mai năpăstuit din Romānia, chiar īn urma Vasluiului.
Pierzānd mandatul de preşedinte, Ţābuleac s-a gudurat o vreme pe lāngă Florin Ţurcanu pentru a-şi face loc īn conducerea PNL. Numai că Ţurcanu, cunoscāndu-i stilul de lucru, l-a ţinut la distanţă. Dispărut o vreme din viaţa publică, iată că politicianul Ţābuleac a reapărut cocoţat la conducerea PMP Botoşani, trecānd sprinten prin ciurul cu care se lăuda Elena Udrea că cerne grāul de neghina.
Ce viitor politic va avea Mihai Ţābuleac īn noua postură de preşedinte al PMP voi comenta īntr-un alt editorial. Deocamdată, Ţābuleac caută să racoleze oameni din PDL, sabotāndu-l pe Flutur. Iată cum se confirmă īncă odată proverbul romānesc că pe cine nu-l laşi să moară nu te lasă să trăieşti.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nevasta şefului
Horoscopul zilei
Romānia a cerut 32 de milioane de euro şi nu a primit nimic de la Comisia Europeană
din fondurile structurale şi de coeziune
Traian Băescu: Am plecat cu un proiect de la Cluj ş o să mă ţin de el
oamenii mi-au spus că s-a minţit cu mărirea salariilor primarilor şi că nu li se dau bani la şcoli
Incendii generate din neglijenţă
Pompierii botoşăneni chemaţi īn sprijin de 140 de ori īn şapte zile
Ford cu numere expirate oprit la Romāneşti
A trecut Prutul īngheţat pentru un loc de muncă īn Romānia
Īnscrieri pentru Tārgul de mărțișoare
Un nou magazin la Uvertura Mall
De la Sinatra, īnapoi la Brejnev şi Putin
Rusia şi-a bătut joc de creaţia compozitorului basarabean
Eugen Doga, īnfuriat pe organizatorii Olimpiadei: "M-au trădat şi m-au umilit. Au făcut o porcărie"
O fotografie postata pe contul de Facebook al lui Ponta, făcută la Soci, a fost ştearsă
Prognoza meteo: Vremea īn următoarele două săptămāni
Īn 2000, Guvernul Romāniei a renunţat din proprie iniţiativă la importul direct din Federaţia Rusă
pentru a permite accesul intermediarilor
Blaga nu va exclude primarii care trec la Fundaţia Mişcarea Populară
10 obiective majore pe care CJ Botoşani vrea să le pună īn aplicare
Botoşani: Şefii de instituţii au ordin să interzică subalternilor dialogul cu presa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă