Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7777 lei
1 USD = 4.3149 lei


Număr accesări
Astăzi:
3778
De la 07 Ianuarie 2003
72509753
Editorial

Ciurul lui Ţurcanu

  • Ioan Rotundu
  • 14 June 2009, 23:00
Este tot mai evident că dihonia domină în prezent relaţiile dintre liderii liberali locali. Lupta pentru păstrarea funcţiilor sau accederea în funcţii mai înalte duce la reacţii extrem de ciudate, ca să nu le spun mizerabile din punct de vedere politic. Pe surse, cum este se numeşte modern turnătoriile unora din interiorul partidelor către presă, mi-au fost strecurate câteva informaţii despre strădania actualului lider PNL, deputatul Florin Ţurcanu, de a trece prin ciur membrii Biroul Permanent Judeţean, urmând ca persoanele incomode să nu mai fie cernute, ci aruncate afară, ca balast. Pentru că informaţiile erau confuze, am considerat să le public pe blog, aplicând o regulă de lucru în presă: scrii ce ai, iar cunoscătorii te vor completa.
Aşa s-a întâmplat. Comentariu publicat pe blog şi intitulat „Maziliţi din PNL” a suferit corecturile de rigoare. Mă bucur că cel care s-a oferit să explice ce se întâmplă în momentul de faţă în PNL este chiar Cristian Ostafie, unul dintre cei maziliţi
Dar să intrăm în subiectul destul de fierbinte pentru liberali. Într-o recentă şedinţă de Birou Permanent Judeţean, Florin Ţurcanu a reuşit să obţină votul de excludere din partid pentru Gabriel Oprişanu, Cristian Ostafie şi Cristina Bahrin. Luaţi împreună, cei trei pot fi consideraţi că au fost şi susţinătorii senatorului Liviu Câmpanu, când acesta era preşedinte, însă excluderea lor s-a făcut pe motive diferite.
Gabriel Oprişanu, care l-a succedat pe Cristian Ostafie la preşedinţia Organizaţiei municipale PNL Botoşani şi-a permis să aduce de la delegaţii liberali la secţiile de votare câte 20 lei, parte din sumele încasate de aceştia de la bugetul de stat pentru munca prestată în ziua alegerilor. Gestul lui Oprişanu i-a revoltat pe cei 86 de delegaţi pe municipiul Botoşani, aşa că nu şi-au mai făcut datoria cu motivaţia necesară. Consecinţa, pe municipiul Botoşani PNL a obţinut în alegerile europarlamentare un rezultat ruşinos. Pe acest motiv, Ţurcanu s-a certat cu Oprişanu, cearta degenerând până acolo încât Ţurcanu i-a dat un pumn în plină faţă lui Oprişanu. A urmat excluderea din PNL.
Cristian Ostafie, din informaţii primite, s-ar fi luat în clanţă cu Orban, ameţit fiind, motiv pentru care Orban a ceru excluderea sa din PNL. Ostafie are o altă variantă. Nu faţă în faţă cu Orban şi-a exprimat el nemulţumirea faţă de prestaţia acestuia în vizitele de la Botoşani, ci întru cu totul alt context şi fără a fi „aghesmuit”. Pentru că Ţurcanu este susţinătorul lui Crin Antonescu şi Ludovic Orban, pentru opinia exprimată de Ostafie a considerat excluderea din PNL măsura cea mai oportună.
Elena Bahrin este verişoara senatorului Cîmpanu. Aşa se şi explică ascensiunea sa în PNL. Pusă pe lista consilierilor judeţeni pe loc eligibil şi apoi, susţinută şi aleasă vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani în locul lui Florin Ţurcanu, care s-a rostuit cu mandatul de deputat. A fost schimbată după ce Conţac, ca preşedinte al PSD, a bătut palma cu Flutur şi s-au înţeles să refacă alegerile pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ. În urma noilor alegeri, liberala Bahrin a fost schimbată cu democrat-liberalul Cristian Achiţei.
La Congresul PNL din acest an, Câmpanu l-a susţinut la preşedinţia partidului pe Tăriceanu, care a pierdut în favoarea lui Crin Antonescu. După Congres, Ludovic Orban, ales prim-vicepreşedinte, numărul doi în partid, a venit la Botoşani şi s-a răfuit cu Câmpanu, dând preşedinţia partidului lui Florin Ţurcanu. Primind liber la a curăţa partidul de persoanele incomode, Ţurcanu a trecut de la vorbe la fapte.
Şi Ostafie, şi alţii din PNL sunt de acord că această ciuruire a membrilor de la vârful partidului nu-i mintea lui Ţurcanu, ci jocurile politice pe care Gheorghe Ciubotaru le face cu mâna lui Ţurcanu. Aceasta este şi părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Românul şi recuperările
Nu face sex cu „chiştoace”
Comentariul comentariilor LXLVII
(Ioan Rotundu)
Lansare de carte creştino-legionară
Nu sunt infractor
Cel mai bălegat drum al judeţului
peste 2000 de căruţaşi circulă zilnic, haotic, pe cel mai important drum din judeţ
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 15 iunie
Horoscop
Ce se vede din satelit nu bate cu ceea ce e pe teren
Tâlhărie invocată de dragul răzbunării
Bursă pentru Codruţa!
Localitatea Truşeşti, luată la „purecat” de poliţiştii botoşăneni
Între Miky Mouse şi Jose Mourinho
Băncuţe noi, din cherestea de plop, pentru staţii vechi
Spargere cu surpriză pentru hoţ, la Oficiul Poştal Frumuşica
culmea, clădirea se află în plin centul localităţii şi peste drum de Postul de Poliţie
Economiile anticriză ale preşedintelui Ţâbuleac
Generozitatea lui Boc faţă de Năstase
Dacă sunteţi generos şi stilat, sunaţi-o!
Restituire banilor pe medicamentele cumpărate, o şarlatanie guvernamentală
Criză de sânge, fără precedent
Ministrul Bazac calcă pe urmele lui Nicolaescu, dar ceva mai apăsat
Eminescu tratat cu sictir de către ministrul Paleologu şi autorităţile locale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă