Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15047
De la 07 Ianuarie 2003
122900696
Editorial

Complot în jurul Adei Macovei

  • Ioan Rotundu
  • 29 March 2009, 23:00
Abia instalată inspector general al Inspectoratului Şcolar Botoşani la începutul săptămânii trecute, că deja Ada Macovei se află în mijlocul unui complot. Îmi bazez afirmaţia atât pe surse din interiorul PDL cât şi din interiorul IŞJ. Dar să rezumăm anumite evenimente consumate anterior instalării sale oficiale în funcţie.
Ada Macovei are vârsta de 32 de ani şi a absolvit şcoala generală la Şcoala nr. 14 Botoşani. A urmat apoi liceul şi facultatea. Trebuie precizat că a fost o elevă şi o studentă peste medica clasei, chiar prin printre fruntaşi. Ghinionul său a fost că nu a reuşit în căsătorie. Faptul că este fără soţ, a fost speculat din plin, reproşându-i-se că a reuşit în viaţă prin iubiri trecătoare, dar cu folos persoanei sale. Chiar numirea sa în funcţia de inspector general al IŞJ a fost pusă pe seama unor relaţii amoroase cu persoane sus-puse din mediul politic şi administrativ.
Desigur, este greu de probat astfel de suspiciuni care mai degrabă conduc la gelozii profesionale. Pentru că funcţia de inspector general nu era, iniţial, destinată Adei Macovei. Cel care se pregătea să ocupe această funcţie era actualul inspector Daniel Botezatu. Numai că Botezatu a greşit strategic şi şi-a atras ura celor din PDL, care nu l-au mai susţinut. Nici măcar când lui Botezatu i-a fost hărăzită funcţia de inspector general adj., acesta nu s-a arătat dispus să colaboreze cu Macovei. Aşa că cei din Biroul Permanent cu PDL i-au retras întreg sprijinul, lăsându-l pe Botezatu cu buzele umflate.
I s-a mai reproşat Adei Macovei, prin comentariile postate la articolul prin care s-a adus la cunoştinţa publicului instalarea sa oficială ca inspector general al IŞJ Botoşani, că are o relaţie amoroasă cu deputatul PDL Cătălin Buhăianu, relaţie care s-ar fi înfiripat pe vremea când cei doi se aflau în PSD. Ca argument s-a invocat faptul că Ada Macovei, atunci când Buhăianu a părăsit PSD-ul în favoarea PDL; aceasta l-a urmat. Total fals. Ada Macovei a părăsit PSD-ul în toamna anului 2004, când s-a înscris în PDL. Deputatul Buhăianu a părăsit PSD-ul cu mult mai târziu, cu peste un an de zile.
Ce-i drept, la instalarea oficială a lui Macovei a participat şi deputatul Buhăianu, deşi la acel moment locul său era în Parlamentul României, unde l-au trimis cu mandat de reprezentare alegătorii din Colegiul Botoşani Est. Buhăianu n-a oferit o explicaţie publică cu privire la prezenţa sa la acest eveniment, ceea ce a creat şi mai multe suspiciuni asupra existenţei unor relaţii amoroase între cei doi.
Revenind la comentariile postate la articolul dedicat Adei Macovei la instalarea pe post, trei dintre acestea au fost postate de la un calculator al IŞJ, toate trei fiind denigratoare la adresa sa. Este total condamnabil ca funcţionari ai IŞJ, indiferent de locul ocupat în ierarhie, să procedeze astfel. Mai ales că sunt persoane cu experienţă în domeniul educaţiei, care au pretenţia că, prin munca lor instituţională, formează noi generaţii de educatori. Numai că patimile politice manifestate, nemulţumirile mocnite cum că Macovei nu este persoana potrivită acestei funcţii, au fost mai puternice.
Un lucru este cert: Ada Macovei a fost instalată inspector general cu încălcarea prevederilor legii, ea neîntrunind condiţiile de vechime profesională. Iar legea a fost încălcată cu ştiinţa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andonescu, care şi-a dat avizul. Practic, Macovei a fost numită în funcţie printr-o decizie a politicului, şi cazul său nu-i singular.
Numai că ea nu va rezista în funcţie prea mult timp. Nu este agreată în colectiv. În jurul său s-a creat un complot, iar complotiştii vor s-o îndepărteze din funcţie. Nu cred că Macovei va reuşi să perieze schema IŞJ de acei inspectori ce vin din vremurile comuniste, ce se susţin reciproc, abili în atacuri la persoană, aşi în a denigra imaginea celor care-i incomodează. Mai degrabă o vor elimina ei din vârful IŞJ. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O femeie şi-a schimbat aspectul fizic pentru copiii săi
Comentariul comentariilor XLIX
(Ioan Rotundu)
Avalanşă de arderi necontrolate
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 30 martie
A fost premiată la Festivalul de muzică uşoar㠄Ghiocelul de argint”
Dezinteres total pentru mecanică la SAM Vlădeni Deal
Undă verde pentru reabilitare a drumului european care străbate oraşul Flămânzi
Horoscop
Eee... ce vremuri!
Reproşul lui Iliescu către prostănacul Geoană
Ruga microbiştilor către Dumnezeu
Românul şi oul
„Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”
La Termica se stă cu netreaba în mână
Pe drumurile judeţene se face treabă ca în agricultură odinioară
Ţurcanu a pusa gând rău caselor de schimb valutar
Atac la persoana primarului Flutur
Salată de cartofi de sezon
Citeşte şi hotărăşte!
Proteze sunt pentru toţi pacienţii, dar numai pe… Internet
Vom plăti consultaţiile medicilor de familie?
Opt directori de spitale declaraţi incompetenţi funcţiei ocupată
Se va schimba modul de calcul al pensiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog