Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9258
De la 07 Ianuarie 2003
122581197
Editorial

Conducătorul haitei se află la mare ananghie

  • Ioan Rotundu
  • 4 November 2018, 21:45
Este cunoscut din veacuri faptul că lupii la vreme de iarnă atacă în haită, având conducător pe cel mai voinic dintre ei. Când foamea îi răzbeşte, lupii se atacă între ei dar niciunul nu îndrăzneşte să-l atace pe conducător câtă vreme acesta este în putere.
Acest model de organizare în haită stă şi la baza funcţionării PSD-ului. Câtă vreme şeful haitei, Liviu Dragnea, s-a dovedit a fi puternic şi invincibil din funcţiile deţinute, haita de social-democraţi l-a ascultat cu sfinţenie. Dar, iată, a venit momentul când poziţia lui în partid se clatină iar membrii haitei au început să mârâie la el. De la mârâială la atac nu este distanţă prea mare. Deocamdată cei care-l vor sfârtecat doar îl privesc pieziş şi se învârt în jurul lui ameninţător dar fără a-l ataca pentru că încă nu se simt destul de puternici să-l doboare.
Adevărul este că în ultima perioadă Liviu Dragnea a cam pierdut din puterile sale legendare şi multe din dorinţele sale n-au căpătat împlinire, motiv pentru care a devenit irascibil şi chiar având manifestări ieşite de sub controlul său calm şi vocea-i dulceagă, sfătoasă, manifestări din spatele cărora până acum a dobândit succese şi putere.
Săptămâna trecută, cel puţin două ieşiri ale sale au dinamitat mitul calmului său proverbial ce caracterizează omul stăpân pe sine, pe situaţie. Pe un reporter l-a invitat în baie să-i arate ce n-a spus cu voce tare iar pe o reporteră care l-a întrebat dacă legea executării pedepsei la domiciliu îl avantajează a întrebat-o dacă are ceva în cap.
Băsescu a devenit celebru prin bădărăniile sale marinăreşti dar le făcea într-un mod batjocoritor, glumeţ, care te făcea să râzi în loc să te superi. Amintesc acea scenă când a invitat pe o reporteră să urce pe masă să-i arate el respiraţia gură la gură, încheindu-şi invitaţia cu celebrul său hăhăit care a stârnit râsul celor prezenţi.
Dragnea s-a răstit grosolan şi ciobănesc, dovadă a omului lipsit de stăpânirea de sine când este înfruntat. Dragnea a început să se violent nu numai în limbaj ci şi în intenţia de a răspunde fizic, dând la iveală faptul că poate fi o pradă uşoară dacă cei care-l atacă i-au simţit părţile slabe. Iar mârâitorii din PSD cred că l-au mirosit şi au descoperit unde-şi ţine ascunse puterile.
Ca în poveştile cu feţi-frumoşi, zmei şi împăraţi, mârâitorii vor ataca în locul unde-şi ţine puterile şi-l vor scărmăna cum numai socialiştii ştiu să-şi scarmene şefii.
Minţind oficialităţile de la Bruxelles, minţindu-i pe membrii Comisiei de la Veneţia, executând fără crâcneală ordinul lui Dragnea de a o demite din funcţie pe Codruţa Koveşi, trecând la asalt asupra actualului Procuror general tot prin minciună şi manipulare publică, ministrul Justiţiei Tudorel Toader, oricât de ticălos s-a dovedit a fi, n-a voit nici în ruptul capului să promoveze ordonanţa de urgenţă cu graţierea şi amnistia faptelor penale ale corupţilor, graţie căreia să scape şi Dragnea de apropiata puşcărie. Că a procedat aşa la cererea lui Tăriceanu, care-l vrea pe Dragnea susţinătorul său în alegerile prezidenţiale de la anul, că a realizat pericolul unei răspunderi penale ulterioare, cert este că ministrul i-a rezistat lui Dragnea, ceea ce l-a adus pe acesta în prag de turbare.
Până şi răzbunarea sa asupra asociaţiilor neguvernamentale care-l monitorizează în tot ce face, răzbunare strecurată în Legea spălării banilor prin a obliga aceste forme civile de asociere să declare sursele de finanţare şi cum au fost cheltuiţi banii, în caz contrat urmând a fi amendate cu milioane de lei, nu i-a reuşit. PNL şi USR au contestat legea la CCR şi sunt mari şanse ca prevederile din lege să fie declarate neconstituţionale. Hăituit de proprii oameni, de reprezentanţii asociaţiilor civile neînregimentate în PSD, de reporterii unor televiziuni şi site-uri de ştiri care nu joacă după cum le cântă PSD-ul, Dragnea a mai primit o lovitură care-i poate fi fatală pentru că va fi greu de parat
Reporterii de la portalului de anchete Rise Project au intrat în posesia unei valize cu mii de documente ce provin de la societatea teleormăneană Tel Drum, societate despre care se spune că ar fi controlată de Liviu Dragnea. Sunt câteva mii de documente şi fotografii pe care cei de la tel Drum, în vara lui 2017 când procurorii DNA au efectuat o percheziţie la sediul firmei le-au ascuns ca să nu fie găsite.
Dacă se va conforma, sunt documente care dovedesc afacerile murdare ale lui Dragnea şi fiul său. Iată noi motive care să-l facă pe Liviu Dragnea să înnebunească, să-şi iasă din minţi în spaţiul public dar şi să dea curaj celor din haită care-l contestă să-l atace cu mai mult curaj
Va petrece Dragnea Revelion 2019 alături de „prospătura” de nici 25 de ani cu care se arată în public fără nicio jenă, sau va aştepta după gratii pachet de acasă, dacă o mai avea cine să-i trimită? Soluţia se află în mâna celor 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti care se pot grăbi să soluţioneze dosarul până în Revelion. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii: Dilemă
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 5 – 11.11.2018
Mihaela Huncă şi ipocrizie de rang parlamentar
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Naşii de nuntă
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Copălău
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.11.2018
Comisia Libertăților Civile susține aderarea rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen
DNA solicită Senatului urmărirea penală a lui Tăriceanu,
pentru luare de mită (surse)
Conflict între Parlament și Înalta Curte
- completurile de cinci judecători trebuie refăcute / Posibil beneficiar: Liviu Dragnea
Toni Greblă, după decizia Curții Constituționale:
La Dragnea continuă judecata. Cei judecați în apel au cale de atac
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.11.2018
Jurnalista Rise project despre ameninţările primite
Imaginea Botoşaniului terfelită cu nesimţire de către consilierii PSD
Ioan Rotundu
Mişelescul vot al celor 4 parlamentari ai PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Conrec SA bOTOŞANI
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog