Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
40391
De la 07 Ianuarie 2003
80866873
Editorial

Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor

  • Ioan Rotundu
  • 25 March 2020, 15:42
Pandemia generată de coronaviruşii „exportaţi” de chinezi în întreaga lume, în România scoate la iveală greşelile trecutului, defectele de ordin moral, voite şi nevoite, după cum spun preoţii la predica din biserică. Niciun guvern postdecembrist n-a făcut din sistemul de sănătate o prioritate de ordin social. Dimpotrivă, au desfiinţat dispensarele, casele de naştere de la comune pe motiv de reformă în sănătate, dar de fapt în spetele acestei „reforme” s-au aflat permanent intere4se de grup reprezentate de politicienii din guvernele care s-au succedat la putere.
Acum ne mor bunicii, părinţii, fraţii pentru că sistemul de sănătate este atât de putred şi atât de slab echipat cu aparatură încât nu poate face faţă pandemiei de coronaviruşi şi, ce-i mai grav, nici medicii şi asistenţii nu au priceperea profesională necesară pentru a lupta cu pandemia, cei bine pregătiţi profesional fiind plecaţi prin străinătate.
Biserica a fost prima care a profitat de slăbirea sistemului de sănătate şi de învăţământ de deruta care s-a instalat printre locuitorii satelor, oraşelor şi chiar municipiilor şi a luat iniţiativa atât în plan financiar cât şi spiritual.
S-au desfiinţat şcolile şi grădiniţele şi au apărut biserici în cele mai îndepărtate cătune. Fabricile de popi au duduit şi duduie iar absolvenţii sunt feciori de preoţi, rude sau beizadele de persoane publice care au puterea de a dirija către biserici sume importante de bani din bugetul public.
În aceste zile s-a demonstrat că Biserica este mai puternică decât sistemul de sănătate şi chiar dacă sunt şi preoţii afectaţi de anumite îngrădiri sociale, marea lor majoritate nu se dau înlături de la obţine bani prin a-şi adapta serviciile religioase la noile condiţii. S-au putut vedea la televizor preoţi care au adaptat împărtăşania prin a-l pune pe credincios să se aplece pe spate, să caşte gura, iar preotul să-i strecoare în gură cubul de pâine uscată. Alţii, cazul de la Cluj, nu s-au ferit să împărtăşească sute de creştini cu aceeaşi linguriţă.
Toate acestea pentru că statul nostru este unul slab, incapabil să-şi impună puterile şi în faţa preoţilor, O face în faţa celor slabi, necăjiţi, aflaţi la ananghie şi pe care-i amendează cu sume pe care nu le câştigă muncind vreme de un an de zile. I-am auzit pe unii credincioşi că salvarea vine de la preot şi prin rugăciune. Aiurea! La o biserică din Bucureşti preotul, dascălul, cântăreţii, femeia de la lumânări au fost infectaţi cu coronaviruşi. Nu i-a apărat rugăciunea care este bună pentru confortul nostru psihic dar nu şi atunci când trupul este luat cu asalt de diferite boli sau atacat de viruşi.
Pandemia a mai generat şi multiple oportunităţi pentru profitori. Relaxarea sistemului public de achiziţii a dat posibilitate primarilor, funcţionarilor publici profitări să facă fel de fel de achiziţii care n-au nicio legătură cu lupta împotriva viruşilor chinezi. Sume importante din bugetul public se scurg pe căi obscure sub pretextul că s-au luat măsuri contra coronaviruşilor. Vom afla după ce pandemia va trece câte şarlatanii pe bani p0ublici s-au făcut în numele ei.
Vă dau ca exemplu cazul primarului PSD de Drăguşeni, Eugen Nichita. Omul a prins din zbor afacerea cu masa caldă pentru elevi şi, în tandem cu o firmă de catering din Săveni a pus în practică afacerea. Închizându-se şcolile, afacerea s-a închis. Nu şi la Drăguşeni, unde primarul oferă acum masă caldă bătrânilor satului, pe motiv de asistenţă socială, firma de casă a săvineanului continuând să prospere pe banii bugetului primăriei. Aceşti bătrâni despre care se spune că primarul le oferă masă caldă ce-au mâncat până acum? Cum au trăit? Ce anume a generat necesitatea hrănirii lor pe banii comunităţii? O parte am presei i-au lăudat iniţiativa fără a se interesa cât de cât ce anume a generat această stare de necesitate. Se scurg nişte bani la firma săăvineanului iar primarul are asigurate câteva sute de voturi, fără a putea fi tras la răspundere pentru că este stare de urgenţă
Mai am un mesaj pentru românii care au rate la bancă. Să nu cumva să se lase înşelaţi de facilităţile oferite de bancă privind amânarea la plată a ratelor. Vă spune unul care a lucrat într-o bancă privată din România, Bankcoop, că politica financiară a bancherilor nu are nimic comun cu protecţia socială. Cine nu va plăti ratele la timp, peste jumătate de an va constata că are de plată mult mai mult. Guvernul Orban se laudă acum cu aceste facilităţi dar după trecerea pandemiei va lăsa băncile să-şi manifeste rapacitatea financiară şi beneficiarii facilităţilor de acum vor fi jefuiţi fără putinţa de a se apăra. Guvernul Orban, de va mai fi, se va lepăda de clienţii băncii ca de satana.
Şi încă o veste extrem de proastă. Să nu-şi facă nimeni de pe acum socoteli cu majorarea alocaţiilor pentru copii şi a pensiei la toamnă. Pe motiv că banii au fost cheltuiţi cu pandemia aceste majorări vor fi amânate pentru la anul sau poate şi mai mult. Acum Guvernul Orban tace strategic dar în curând va da vina pe pandemie pentru toate eşecurile sale.
Pandemia va trece peste o lună, două dar de defectele morale ale politicienilor în a ne guverna trebuie să ne tratăm singuri, nu păstrând o distanţă socială,m ci adunându-ne, solidarizându-ne pentru a scăpa de această clasă politică ticăloasă formată din socialişti şi liberali laolaltă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă