Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3387
De la 07 Ianuarie 2003
114871943
Editorial

Corupţie şi derută în rândul liberalilor

  • Ioan bRotundu
  • 12 March 2017, 23:00
Aflată vinei la Timişoara, fosta preşedintă a PNL, Alina Gorghiu a declarat că mare păcat politic a comis Dacian Cioloş că nu s-a înscris în PNL, măcar ca recompensă că acest partid l-a susţinut câtă vreme a fost premierul României. Cât priveşte intenţia lui Cioloş de a înfiinţa un nou partid, Gorghiu a decis că demersul acestuia se va solda cu un eşec răsunător.
Dacă o astfel de previziune politică ar fiu venit de la un politician respectat şi neatins de microbii corupţiei, de la un politician care s-a remarcat prin acţiunile sale ca fiind cinstit faţă de români, aş fi meditat serios asupra unei astfel de concluzii. De vreme ce verdictul l-a dat o politicianistă a cărei carieră politică s-a dovedit a fi una dezastruoasă, atât ca ales în Parlamentul României dar mai ales ca preşedinte al PNL, nu-ţi rămâne decât să constaţi cât de jalnică este priceperea politică a celor care ne-au condus şi ne conduc.
Dar la ce te poţi aştepta de la o Gorghiu care în campania alegerilor locale şi parlamentare de anul trecut a venit la Botoşani şi s-a afişat în public flancată de doi liberali locali simboluri ale corupţiei. Mă refer la fostul deputat Verginel Gireadă, condamnat pentru acte de corupţie, la ostul deputat şi actual senator Costel Şoptică cercetat penal în două dosare tot pentru acte de corupţie.
Modul dezastruos şi incompetent în care a condus Gorghiu PNL-ul în alegerile de anul trecut a situat partidul la limita ieşirii din istorie, atât de dezastruoase au fost rezultatele. Acum, Gorghiu ridică nepriceperea sa la rang de virtute şi dă lecţii politice lui Cioloş. Dacă Cioloş ar fi acceptat înregimentarea în rândurile liberalilor, indiferent ce funcţie ar fi primit, ar fi dezamăgit câteva milioane de români care i-au apreciat munca de premier, atât cât a putu face în lupta cu corupţii din PSD care l-au şicanat permanent, căutând să-i pună în umbră orice acţiune de succes în plan naţional şi european.
Iniţiativa lui Cioloş de a pune bazele unui nou partid cu orientare liberală îngrijorează adunătura din PNL care simte deja pericolul de a pierde definitiv bruma de încredere de care se mai bucură din partea electoratului de dreapta. Măcinat de corupţie şi de lupta pentru putere, PNL-ul îşi trăieşte ultimele zile ca partid istoric. Nu mai am nicio îndoială că va urma traseul PNŢCD-ului, nefiind capabil să se reformeze din interior şi să curăţe partidul de membrii compromişi care au distrus imaginea de partid istoric respectabil şi aservit interesului naţional.
Sutele de mii de români ieşiţi în stradă în luna ianuarie şi februarie aşteaptă un partid nou, modern, european, condus de un lider competent şi instruit, apreciat în ţară şi în afară pentru capacităţile lui profesionale şi politice dovedite şi recunoscute. Iar Dacian Cio0loş poate fi un asemenea lider. Poate fi Mesia politicii româneşti capabil să reformeze clasa politică, lucru care se va putea realiza în câţiva ani dacă va putea să obţină sprijinul masiv al românilor de bună credinţă pentru ei, pentru viitorul ţării.
Venită la Botoşani, mai bine zis acasă, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan (foto), a declarat şi era că situaţia din PNL Botoşani nu este una bună dar nici dezastruoasă. Săraca bipedă vorbitoare şi puţ In gânditoare în plan politic avea la dreapta sa pe senatorul Costel Şoptică, un evazionist de top al judeţului. Nici măcar în al 12-lea ceas de viaţă al partidului Turcan n-a considerat să se delimiteze în apariţiile publice de persoanele compromise.
Situaţia în PNL Botoşani este catastrofală, dar Turcan a venit la Botoşani să afle realitatea prin spusele lui Şoptică, nu mergând prin judeţ ca să stea de vorbă cu primarii liberali serioşi şi de la care să afle adevărul. Când i-aduni pe primari la Botoşani iar în prezidiu îl aşezi la dreapta ta pe compromisul Şoptică, deja primarii cinstiţi şi corecţi în munca lor se scârbesc să mai deschidă gura. Îşi dau seama că ar vorbi în pustiu.
A apreciat Turcan gestul lui Cătălin Flutur că a demisionat în urma rezultatelor catastrofale obţinute în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut şi a declarat că puţini liberali ar fi capabili de un asemenea gest. Nici un liberal din vechiul PNL n-a fi demisionat. Au demisionat câţiva provenind din fostul PDL, printre care şi Flutur.
Măcinaţi de corupţie şi de lupta pentru a acapara puterea după Congresul PNL ce se va desfăşura în vară, liberalii stau cu bagajele făcute la uşa istoriei, Nu să intre, ci să iasă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fac ce fac cu mândria că sunt botoşănean!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10.03.2017
Deşi acuzat, „muntele de carne” Atanasiu continuă să ameninţe
Ioan Rotundu
Raluca Turcan: Nu candidez la presedintia PNL. Avem doi candidati si e posibil sa apara si altii
Polonia spune ca "va juca dur" in relatia cu UE dupa votul in favoarea lui Tusk
Raluca Turcan: PNL pregateste un congres la care sa participe 5.000 de membri
Ministrul Justitiei, prima reactie dupa motivarea CCR:
Procurorii vor continua ancheta pentru a finaliza dosarul privind OUG 13 pe fapte prevazute in Codul penal, nu pe oportunitate, circumstante, constitutionalitate
Proteste si in Turcia fata de actiunile Guvernului de la Haga:
Manifestantii au aruncat cu portocale si oua in Ambasada Olandei la Ankara
Leonard Orban: Riscul dezintegrarii UE nu este major acum.
Brexitul a avut un efect paradoxal, a crescut sprijinul pentru Uniune
Ploi in multe zone ale tarii si ninsori la munte
Criza diplomatica turco-olandeza. Ministrul turc pentru Familie, escortat de politia olandeza pana la granita cu Germania
Ankara ameninta cu represalii si asteapta scuze din partea Guvernului de la Haga
The Observer: Batai, violuri si exploatare intr-un caz de sclavie moderna inregistrat in sudul Italiei.
Mii de femei, majoritatea romance, victime ale proprietarilor fermelor si serelor siciliene
Horoscopul zilei de 13.03.2017
Bancul zilei: Fermitatea bărbatului
Ministrul Justitiei spune ca va discuta cu Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi
despre ancheta privind OUG 13 si nu exclude demisia lor
Protest impotriva proiectului legii gratierii.
2.000 de oameni in fata Parlamentului, dupa ce au venit in mars dinspre Piata Victoriei: Noaptea hoti / Ziua mafioti!
Proteste impotriva legii gratierii si in tara, la Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Constanta si Galati: Ploua, ninge, PSD-ul nu ne-nvinge!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă