Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
807
De la 07 Ianuarie 2003
87566314
Editorial

Cred că preşedintele Iohannis a luat o decizie corectă

  • Ioan Rotundu
  • 17 January 2018, 23:00
De parcă mi-ar fi citit editorialul de ieri „Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne,” preşedintele Klaus Iohannis a luat o decizie corectă în privinţa desemnării Vioricăi Dăncilă ca premier al Guvernului Dragnea 3. Afirmam în editorialul că preşedintele ar trebui să accepte premierul propus de PSD pentru a nu da posibilitate să fie suspendat într-o perioadă critică pentru România.
În acest an avem de sărbătorit Centenarul Unirii, un eveniment care este deja boicotat intens de UDMR şi Guvernul Ungariei. Apoi, dacă Iohannis ar fi fost suspendat, la Cotroceni ar fi ajuns Călin Popescu Tăriceanu. Cum am fi sărbătorit Centenarul cu un preşedinte judecat pentru fapte penale? Însă argumentul forte, argument pe care preşedintele l-a şi invocat, mi se pare normal ca PSD-ul să guverneze în continuare ţara pentru a da socoteală de dezastrul economic şi social creat, pentru a se lămuri odată pentru totdeauna şi votanţii PSD ce fel de partid susţin.
Voci puternice din rândul comentatorilor politici, mă refer la cei care nu sunt înregimentaţi de PSD, l-au criticat pe preşedintele Iohannis pentru decizia lată, afirmând că el a ratat ocazia de a stopa dezastrul ţării produs de PSD prin numirea unui alt premier decât cel al PSD. Este un punct de vedere pertinent, dar preşedintele a gândit, în opinia mea, cu un pas înaintea tuturor.
Dacă provoca acum o criză politică, PSD-ul avea să jubileze. Aveau ţapul ispăşitor pentru nerealizările lor. Cu uriaşa maşină de propagandă pe care o au, social-democraţii ar fi câştigat bătălia şi ar fi scăpat de orice acuzaţie că au guvernat incompetent. Başca că ar fi avut motiv de suspendare şi de a-şi vedea promulgate legile justiţiei iar dezastrul economic şi social ar fi continuat cu toată aşa cum va continua şi de acum înainte.
Important este ce va face de acum înainte preşedintele. Proasta asta ajunsă premieră graţie originii teleormănene şi obedienţei faţă de Dragnea, care s-a făcut de râs declarând Pakistanul şi Iranul ţări membre ale Uniunii Europene, va executa ordinele lui Dragnea şi va duce la îndeplinire cerinţele penalilor din PSD şi ALDE. Un motiv în plus ca Iohannis să fie prezent la Cotroceni.
Apoi, preşedintele are obligaţia patriotică şi datoria faţă de poporul român să apere democraţia prin a bloca cu price preţ intrarea în vigoare a leilor justiţiei. Iohannis încă poartă în mânecă asul cu referendumul şi se poate folosi de el oricând. Dacă la Cotroceni ar fi ajuns Călin Popescu Tăriceanu, până la 1 februarie aveam legile justiţiei promulgate. Aşa mai avem şansa de a fi blocate.
;Mai există boicotul ungurilor asupra sărbătorii Centenarului. Vocea lui Iohannis la Bruxelles este una mult mai puternică decât a premierului Viktor Orban al Ungariei. La Bruxelles autonomia Ţinutului Secuiesc fluturată de unguri nu este privită cu ochi buni. Abia s-a stins scandalul din Spania cu autonomia Cataloniei şi n-au nevoie de un nou scandal pe seama autonomiei teritoriale.
Dar ca această atitudine a celor de la Bruxelles să fie alimentată în favoarea noastră avem nevoie de un reprezentant al României care prezintă credibilitate în afirmaţiile sale şi care s-a dovedit pro-european şi nu pro-rus precum liderii PSD. Un Tăriceanu la Cotroceni ia-r fi făcut pe cei de la Bruxelles să devină indiferenţi la problema noastră cu ungurii, lăsându-ne să ne descurcăm după cum ne taie capul, fiind şi aşa sătuli de scandalurile politice din România.
Sa-r putea ca protestul anunţat pentru sâmbătă, 20 ianuarie, la Bucureşti şi în ţară să fie un prilej pentru preşedintele Iohannis de a ieşi la bătaie. Tăcerea sa de până acum n-a fost întâmplătoare şi nici pe departe o dovadă de laşitate, de egoism politic pentru a se asigura de încă un mandat la anul.
Noi nu avem mijloacele de informare pe care le are preşedintele. Anumite informaţii nu sunt date publicităţii, mai ales cele care vizează securitatea naţională. Poate că preşedintele a acceptat-o premier pe Viorica Dăncilă ştiind că va fi piaza rea a PSD-ului şi mai ales uşa care se va deschide pentru destructurarea grupării mafiote care a pus stăpânire pe Parlamentul şi Guvernul României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a trimis un poliţist la Vf. Câmpului să-l apere pe Gorgan?
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Sinceritate
Horoscopul zilei de 18.01.2018
Românii îi cer scuze premierului Shinzo Abe,
pentru primirea în România: „Atitudinea Guvernului nu o reflectă pe a poporului”
Ministerul Energiei a reusit sa impuna numirea unei foste casiere in functia de administrator la Rompetrol Rafinare
Fostul sef al Politiei Romane Bogdan Despescu, mesaj la final de mandat:
Timpul va demonstra ca modul meu de actiune a fost corect
Liviu Dragnea, declaratii impreuna cu premierul desemnat Viorica Dancila:
Am incredere in dumneai, pentru ca e o doamna decenta, agreabila si foarte competenta
Klaus Iohannis: Am decis sa dau PSD inca o sansa
si sa desemnez persoana propusa de ei, pe Viorica Dancila
Siberia: Termometrul din cea mai friguroasa localitate din lume s-a stricat
. Temperaturile au ajuns la un pas de minimul record
Cine si in ce conditii are obligatia sa depuna Declaratia 600
Romania este vicecampioana mondiala la turneul de sumo robotic de la Tokyo
Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne
Ioan Rotundu
Lăcomia preotului Marius Păduraru de la Parohia Lişna
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă