Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11974
De la 07 Ianuarie 2003
114976602
Editorial

Cred în Biserică, nu în slujitorii ei!

  • Ioan Rotundu
  • 1 November 2010, 23:00
Pesemne că senatorului Liviu Câmpanu îi plac lucrurile trăsnite, de vreme ce crede că România poate fi salvată de la dezastrul economic în care a adus-o preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc cu un guvern de tehnocraţi condus de patriarhul Daniel ca premier.
Asta ne-ar mai lipsi, să-l înlocuim pe dracu’ gol de acum cu taică-său de la Patriarhie. Fără doar şi poate că o asemenea soluţie nu poate fi viabilă, indiferent cum am analiza-o. Şi senatorul Câmpanu a căzut în capcana sondajelor de opinie aşa cum o fac şi majoritatea românilor. Indubitabil că instituţia Bisericii se află pe primul loc în topul încrederii românilor. Numai că trebuie făcută distincţie între modul în care este percepută Biserica şi slujitorii săi. Desigur, când omul de pe stradă este întrebat dacă are încredere în Biserică, gândul său se duce la Duimnezeu şi atunci va răspunde doar pozitiv.
Dar dacă aceeaşi persoană ari fi întrebată dacă are încredere în preoţi, în slujitorii Bisericii, răspunsul va fi mai mult negativ. Pentru că în ultima vreme slujitorii Bisericii fac tot ce ler stă în putinţă să-şi manifeste apucăturile negative ale personalităţii lor precum fariseismul, făţărnicia, lăcomia, intoleranţa, zgârcenia şi lipsa de omenie. Majoritatea preoţilor de prin parohii nu mai joacă rol de părinte spiritual al comunităţii tocmai datorită acestor manifestări făţişe şi pline de obrăznicie.
Biserica este mai bogată ca statul. Averile Bisericii Ortodoxe Române sunt imense şi mulţi dintre noi nu realizăm de ce potenţial economic dispune BOR. Zilnic presa centrală ne oferă cazuri de preoţi care au luat cu japca terenuri şi imobile ale statului, sub diferite pretexte umanitare care ulterior s-au dovedit a fi în fond un paravan pentru sporirea bogăţiilor bisericeşti.
Cum ne putem închipui că patriarhul Daniel, sub a cărui toiag se produc toate aceste nelegiuiri, poate deveni un prim-ministrul imparţial şi capabil să salveze ţara? Ajuns într-o asemenea funcţie, patriarhul ar transforma România într-un şantier de construcţie a bisericilor şi ar dubla, dacă nu tripla, averile Bisericii pe seama sărăcirii noastre.
Cu privirea sa iscoditoare şi capabilă să hipnotizeze omul precum vipera şoarecele, patriarhul Daniel este bun de stafie prin castelul lui Dracula de la Bran şi nicidecum de premier. Avem nevoie de un premier, dar nu de teapa personalităţii lui Daniel ci de un premier capabil să repete actul istoric al domnitorului Cuza: secularizarea averilor bisericeşti. Biserica deţine un segment important din turismul românesc, din industria forestieră, exclusivitate în comerţul cu odoare bisericeşti.
Toate aceste activităţi pur economice nu sunt impozitate în nici un fel. Impozităm veniturile de mizerie ale unui cizmar al satului şi nu impozităm veniturile de sute de milioane de euro ale Bisericii. Nu-.i drept! Eu cred în Biserică ca lăcaş de cult, nu ca mijloc de îmbogăţire pentru slujitorii ei.
Propunerea senatorului Câmpanu este una nefericită şi pripită. Nu de premieri în sutană, de şfetanii ale popilor are nevoie România. Avem nevoie să muncim cu toţii, să producem, să lucrăm pământul, să bem mai puţin şi toate acestea sub un premier loial poporului şi nu clasei politice ticăloşite aflată sub oblăduirea Bisericii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Facilităţi gratuite oferite de PSD
Bancul zilei: Şoapte… în pat
Soluţia pentru ieşirea din criză a României este un guvern condus de patriarhul Daniel
Moscova exclude o revenire a trupelor ruseşti în Afghanistan
Poziţia noastra este fermă şi inflexibilă - Lavrov
Alcoolul este mai nociv decât heroina
Bucătăria românească: Există aşa ceva?
Românii canadieni vor putea primi pensia din Romania, in Canada şi vice-versa
20 de spioni ruşi arestaţi în Georgia
la Bucureşti când vom auzi asemenea veşti bune?
Cooperarea dintre românii din Basarabia şi cei din Timoc
Dorinţa lui Miky poate deveni realitate
Există spaţiu pentru o creştere modestă a salariilor bugetarilor in 2011
o creştere de 18% este mare şi va fi nevoie de noi reduceri de personal
Prevenirea furturilor din locuinţe – „Un plus de siguranţă”
Cazanele de rachiu au „filtrat” amenzi usturătoare
Ştefăneşti, Truşeşti şi Măşcăteni - filajul poliţiştilor a dat roade
Subprefectul demisionar este şef al Instituţiei Prefectului
Concertul orchestrelor reunite La Botoşani
dirijori Luigi Antonio Venturini şi Nicolae Ursu
Împodobirea oraşului de Sărbătorile de iarnă stă sub semnul austerităţii
Are probleme cu duhurile rele
Trataţi în spitalele din UE pe banii CAS Botoşani
Dispute pe seama Legii educaţiei privind „portofoliul educaţional”
Confecţionerii sunt la modă pe piaţa muncii
Antibioticele, cele mai bine vândute medicamente în acest sezon
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă