Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7934
De la 07 Ianuarie 2003
123131505
pnl
Editorial

Cretinism politic liberal

  • Ioan Rotundu
  • 24 July 2015, 23:00
Respingerea de la promulgare către preşedintele Klaus Iohannis a Codului fiscal i-a pus în derută pe liberali şi în avantaj politic PSD-ul. După ce, în Parlament, au votat cu ambele mâni Codul fiscal, cum liberalii caută justificări pentru gestul lor politic total anapoda.
Se ştia de la bun început, iar eu am comentat în mai multe rânduri pe această teamă, că reforma fiscală pe care PSD-ul vrea s-o implementeze prin noul Cod fiscal este una dezastruoasă pentru economia românească.
Reducerea TVA-ului de la 24 la 19%, anularea taxei pe stâlp, anularea taxei de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil ct şi alte reduceri de taxe creează în bugetul ţării un gol de 12 miliarde de lei, adică aproape 4 miliarde de euro. Un asemenea gol imens ar bloca dezvoltarea ţării, ar dezechilibra economia şi ar deschide din nou cutia Pandorei privind rata inflaţiei.
În perioada cât social-democraţii moşeau noul Cod fiscal, liberalii priveau neputincioşi cum Guvernul Ponta le fură pur şi simplu programul cu care vor să preia guvernarea în România. De frica electoratului, din neputinţa lor de a înţelege efectul politic al reformei fiscale propusă de premierul Victor Ponta, liberalii au votat în Parlament tot ce social-democraţii le-au pus în mapa de lucru şi pe ordinea de zi a şedinţei.
Acum, când finanţatorii externi precum FMI, Banca Centrală Europeană şi alte organisme financiare şi-au exprimat îndoiala că un astfel de Cod fiscal va reforma economic România şi că mai degrabă va duce ţara spre un dezastru economic asemenea Greciei, liberalii au prins a critica şi ei ce-au votat cu ambele mâini. Guvernatorul Mugur Isărescu a atenţionat Guvernul şi Parlamentul că măsurile de reducere a fiscalităţii nu sunt sustenabile de către economia ţării încă înainte ca noul Cod fiscal să fie finalizat şi trimis Parlamentului pentru a fi votat.
Nici un liberal n-a luat atitudine fermă faţă de propunerile Guvernului Ponta şi n-a susţinut cu argumente îndoielile deja exprimate de guvernator. Zilele acestea am auzit-o din nou pe Alina Ghorghiu, cu vocea sa de comisar al poporului care îi condamna la moarte pe duşmani comunismului sovietic, că liberalii au votat Codul fiscal dar au cerut Guvernului Ponta să vină cu un program de măsuri care să compenseze veniturile la buget diminuate prin reducerile de impozite şi taxe. După război mulţi viteji se arată. După ce au votat făcătura fiscală a lui Ponta, liberalii nu mai au dreptul să arunce anatema asupra PSD-ului. Nici moral, nici politic.
Rovana Plumb i-a făcut ipocriţi şi are perfectă dreptate. Au fost gâsculiţe când au votat şi n-au ştiut cum să evite capcana PSD-ului, acum să tacă vinovaţi de complicitatea la aceea ce va urma dară acest Cod se va aplica vreodată.
Când socialo-democraţii adunau pe la corturi semnături de susţinere a reducerii TVA-ului, făcându-şi campanie electorală la vedere, liberalii priveau indiferenţi la întreaga acţiune neînţelegând jocul politic al PSD. Actuala conducere a PNL este total lipsită de simţul realităţii politice a momentului. Întotdeauna a reacţionat la deciziile PSD-ului şi ale premierului Ponta după ce acestea au prins viaţă şi nu înainte de a fi adoptate.
PSD-ul are tot interesul să adopte Codul fiscal şi o va face. Iar liberalii, cuprinşi de cretinism politic, vor privi neputincioşi şi culpabili. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta săptămânii: Pui la grătar
Bancul zilei: Rostul laptop-ului
Horoscopul săptămânii: 20-26 iulie 2015
Sfinţire de mănăstire cu invazie de social-democraţi
Ioan Rotundu
Botoşani: Mândrie iliesciană
Ioan Rotundu
Cine credeţi că va râde la urmă?
Ioan Rotundu
Încă un gogoloi menit să umbrească monumentul istoric
Ioan Rotundu
Comunicat de presă PNL Botoşani
Comunicat de presă APIA Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog