Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22594
De la 07 Ianuarie 2003
104661344
Editorial

Criminali cu statut de parlamentar

  • Ioan Rotundu
  • 2 November 2021, 17:23
591 de decese s-au înregistrat pentru ziua de luni, 1 noiembrie a.c., cât populaţia unui sat de dimensiuni mici. Noile reguli impuse de către Guvernul Cîţu, începând cu ziua de luni, 25 octombrie a.c., nu pot să dea rezultate. Interdicţia de a intra în magazinele cu mărfuri industriale şi hypermarketuri fără certificatul verde a devenit motiv de a demonstra perspicacitate din partea multor români.
Intrările principale în Carrefour, Kaufland etc. păzite de agenţi de securitate care cer certificatul verde celor ce vor să intre sunt din ce în ce mai puţin solicitate. În schimb, intrările secundare sunt mereu aglomerate pentru că acestea nu sunt păzite.
Personal, deşi am certificat verde, am dorit să intru în Carrefour dar am uitat să iau certificatul la mine. La intrare am fost oprit şi trimis la plimbare. Numai ce am ieşit pe uşa principală că un cetăţean, care mă cunoştea de la televizor, mi-a şoptit să intru pe uşa laterală ce dă în parcarea dinspre staţia PECO. Am intrat fără probleme, ca mulţi alţii!
A trecut o săptămână de la impunerea acestor restricţii, timp în care hypermarketurile arătau cam pustii. Acum sunt din nou aglomerate, agenţii de securitate fiind mai puţin vigilenţi şi mult mai înţelegători. Adică închid ochii!
Stă în firea noastră de români să găsim tactici şi tehnici de a înşela autorităţile statului, de a trece peste restricţiile impuse. Numai că în cazul acestei pandemii ne înşelăm pe noi, Moartea n-o putem înşela. Antivacciniştii invocă drepturile libertăţilor democratice, deşi majoritatea dintre ei habar nu au care sunt aceste drepturi şi în ce condiţii pot fi ele exercitate. Nu ştiu cum arată Constituţia României, n-au citit-o, dar o invocă! Zilnic ,m printre noi sunt concetăţeni infectaţi cu coronaviruşi, ei fiind inconştienţi de acest fapt. Numai că în inconştienţa lor răspândesc virusul care ajunge la persoane vulnerabile, nevaccinate, ce ajung într-un final, după chinuri groaznice, la morgă.
Singura soluţie de a ne uşura calvarul unei infectări cu acest virus este vaccinul care ne dă mari şanse să scăpăm cu viaţă şi să nu murim în cinurile asfixierii. Ori, mulţi, foarte mulţi, dintre noi nu înţeleg procedeul vaccinării, dau credit unor analfabeţi funcţionali care postează pe Facebook fel de fel de tâmpenii care n-au nimic în comun cu tratamentul acestei infecţii şi cu vaccinul.
Suntem, ca popor, cei mai puţin educaţi dintre ţările Uniunii Europene. Suntem analfabeţi funcţionali în proporţie de aproape 50%. Nu avem un minim de cunoştinţe de biologie, de chimie, de anatomie dar suntem extrem de hotărâţi să afirmăm că vaccinul este otravă lentă, este cip, distruge fertilitatea etc. îmbrăţişând teoriile conspiraţiei fără să ştim ce sunt acestea şi care este originea lor.
Cu o aşa mentalitate, este obligatoriu ca autorităţile statului, în numele unei siguranţe a sănătăţii publice, să intervină prin legi care să ne oblige să ne vaccinăm. Numai aşa se pate salva vieţile celor lipsiţi de educaţie, de puterea de înţelegere a stării de pandemie pe care o parcurgem.
Din nefericire pentru mulţi dintre noi, mulţi dintre cei care mor şi vor mai muri, parlamentarii noştri n-au grăbit adoptarea legii vaccinării obligatorii pentru anumite categorii sociale. Ei se luptă pentru împărţirea puterii în stat, pentru a ajunge la caimacul bugetului naţional pe care să-l împartă la concurenţă cu coliva morţilor pe care i.-ar putea salva.
Aceşti criminali cu statut de parlamentar recurg la fel de fel de subterfugii pentru a amâna adoptarea legii, timp în care, zilnic, Moartea mai rade câte un sătuc de pe teritoriul României. Nu se tem de consecinţe pentru că ei ştiu foarte bine că, ţinând poporul vreme de peste 30 de ani departe de educaţie, îl poate manipula după cum le sunt interesele. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 1 – 7.11.2021
Bancul săptămânii: Concluzia disperată a soţului
Las sesizările privind incendiile de miri;te, Garda de Mediu spune: Pas!
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Primarul cu cea mai scăzută legitimitate şi-a dat arama pe faţă
Bilanțul unui an de activitate a primarului titrat, din Sulița.
La răspunsurile incompetente ;i persiflante, decizii pe măsură
Caracatiţa contrabandei cu ţigări tratată diferit la DIICOT Buzău şi Iaşi
Yoe Ylata
Vânzare apartament
Cine este vinovat de actuala criză politică?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă