Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39966
De la 07 Ianuarie 2003
90551701
Editorial

Crunta duşmănie

  • Ioan Rotundu
  • 3 December 2012, 23:00
Sărbătoarea Zilei Naţionale a ţării a scos încă odată la iveală, deşi nu mai era nevoie, duşmănia care stăruie în mijlocul clasei politice şi a întregii naţiuni. Spre deliciul întregului mapamond, la Bucureşti, cei doi lideri ai României s-au huiduit reciproc. Nu ei în direct, ci prin cei angajaţi s-o facă. Dacă cei care au huiduit n-au nici un respect pentru simbolurile naţionale, pentru eroii neamului, pentru cea mai înaltă sărbătoare a României, lipsindu-le cultura şi educaţia civică necesară înţelegerii unor astfel de valori, cei doi lideri, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au comportat mârlăneşte în faţa întregii lumi din dorinţa lor de a aduna cât mai multă putere.
Ipocrizia constă în faptul că ambii susţin că demersurile lor publice sunt în interesul poporului, numai că faptele lor demonstrează contrariul, iar cel care suferă de pe urma luptei lor pentru putere este chiar poporul.
În timp ce conducătorii se huiduiau reciproc la Bucureşti, la Alba Iulia, simbolul Unirii teritoriale şi de suflet a românilor, aleşii locali procedau la fel. Premierul n-a alocat bani sărbătorii de la Alba Iulia pentru că primarul oraşului este membru PDL. Ceremonia a fost reprezentată de prefectul PSD, primarul şi preşedintele CJ, ambii membri PDL, lipsind.
Abia după marcarea momentului oficial cei doi şi-au intrat în rol, împărţind celor prezenţi tradiţionala fasole cu cârnaţi, vin fiert, totul asezonat cu spectacole şi foc de artificii. Oficialităţile de la Alba Iulia, împărţite în două tabere de duşmănia politică care-i macină, au vorbit în numele şi pentru popor, urându-ne tradiţionalul „La mulţi ani!”. Ce urare mai poate fi aceasta, ce îndemn sincer şi din inimă la Unirea cu restul teritoriilor româneşti pot fi toate acestea când ele au fost rostite printre scrâşnete de mânie, de duşmănie ireconciliabilă?
Aşa cum am mai comentat şi în editorialul din ajunul Zilei Naţionale, întreaga Românie este cuprinsă de o cruntă duşmănie. Politicienii se duşmănesc între ei şi o fac pe un preţ extrem de scump, pe care-l suportăm noi.
La rândul nostru, suntem împărţiţi, fragmentaţi în două tabere: susţinătorii actualei puteri şi cei care susţin Opoziţia.
Şi noi suntem măcinaţi de duşmănie, de ură şi puţin ne mai desparte să ne dăm în cap unii la alţii pentru că nu avem sădit în noi simţul toleranţei şi respectului pentru opinia celui care gândeşte altfel decât noi. Duşmănia merge până acolo încât nu ne sfiim să-i facem rău celui care vede lucrurile poate mai realist decât propria noastră percepţie.
Ponta, Antonescu vor întreaga putere, indiferent de preţul acesteia. Minciuna, demagogia, populismul sunt armele folosite de cei doi pentru că psihologic acestea se potrivesc cu dorinţa majorităţii, o majoritate care suferă de o lipsă de educaţie naţională şi europeană crasă. Această majoritate, uşor de manipulat de Ponta şi Antonescu, se consideră cetăţeni europeni numai când vine vorba de drepturi. La obligaţii sunt invocate nişte principii naţionaliste demult ieşite din comportamentul şi gândirea civilizaţiilor europene.
Duminică se va merge la vor şi se va vota tot în duşmănie. În duşmănie pentru candidaţii ARD sau cei ai USL, fără să realizăm că de fapt votăm în duşmănie pentru propriile noastre interese. Tocmai această duşmănie sădită şi cultivată în noi de demagogia politicienilor, această mediocritate intelectuală de a înţelege realitatea momentului ne va împinge duminică spre un vot extrem de păgubos pentru întreaga naţiune română.
Egoismul social şi plăcerea de răzbunare a acestei majorităţi electorale cunoscută deja va aduce mult rău interesului naţional şi mai ales milioanelor de români care muncesc în afara ţării. Setea de răzbunare este atât de puternică încât raţiunea şi luciditatea au fost eliminate complet din ecuaţie. Suntem, un popor care am suferit mult de-a lungul istoriei dar care n-am învăţat nimic din suferinţele îndurate cu mult stoicism.
Duminică, cu frunţile încruntate sau rânjind de plăcerea răzbunării, majoritatea dintre noi va merge la vot să legitimeze fariseismul, demagogia şi populismul politic trimiţând în Parlamentul ţării o întreagă pleiadă de foşti şi viitori condamnaţi penal, corupţi, dornici de înavuţire care se vor bate cu pumnul în piept că ei reprezintă poporul.
Iar poporul se va căi, oare pentru a câta oară în istorie, că a greşit votându-i sau că n-a mers la vot să fie stavilă promovării unor astfel de profitori. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Subtilitatea vecinului
Gastronomie: Spaghete de post cu soia
O viziune puternică asupra viitorului
de ce avem acum nevoie de Statele Unite ale Europei
Ponta şi Pivniceru apără infractorii, ocolind CSAT
actuala putere face presiuni asupra SRI
Triunghiul dramatic Merkel–Putin–Filat
Petru Bogatu - R. Moldova
S-au simplificat procedurile de transfer al elevilor de la o şcoală la alta
Portalul Integru.org scrie despre un nou plagiat al ministrului Ecaterina Andronescu
Anita Herghiligiu, posibil viitor preşedinte al Tribunalului Botoşani
Angajat al Judecătoriei Botoşani, beat turtă la volan
el a adormit la volanul maşinii pe linia de tramvai
Piromanul maşinii lui Juncanaru rămâne necunoscut
poliţia continuă cercetările
Cele 14 autoturisme folosite în traficul cu ţigări vor fi expertizate
proprietarii lor încă sunt după gratii
Ovidiu Marcian, noul şef al Vămii Stânca
Preşedintele Ţurcanu pune de un chef grandios la sfârşitul anului 2012
a chef vor participa angajaţii CJ, primari, viceprimari şi alţi liberali de frunte
Şedinţă extraordinară la CJ Botoşani
Primarul Portariuc a schimbat covoarele de sub picioare
astfel s-a împlinit, pe banii publici, moftul protopopului Leonte
Urban Serv este pregătită să sfideze iarna
Bătrânica Todirişcă a primit vizita primarului Portariuc
După socoteala lui Ţurcanu, cei 9 parlamentari vor fi ai USL
Concert fără precedent în noaptea dintre ani la Botoşani
Profesorii obligaţi să facă pregătire cu elevii înaintea examenelor
Directori trimişi la cursuri pentru conducerea spitalelor
Botoşani: Instruire la Finanţe cu contribuabili plătitori de TVA
Se înmulţesc cei care controlează societatea Nova Apaserv
salariile le vom plăti tot noi
Ninsori si intensificari de vant in intreaga tara, pe 5 si 6 decembrie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă