Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34928
De la 07 Ianuarie 2003
90761897
Editorial

Cucuveaua era la Cotroceni

  • Ioan Rotundu
  • 15 October 2013, 23:00
Sâmbătă, sub poalele pădurii Baisa s-a consumat un eveniment ce va fi consemnat la loc de seamă de către cronicarii vremurilor noastre şi analizat cu multă uimire de către istoricii din viitor.
Toată floarea cea vestită a PSD-ului Botoşani, în frunte cu cei doi stâlpi de nădejde precum cele două coloane de la templul lui Solomon, mă refer la Andrei Dolineaschi şi Ovidiu Portariuc, l-au primit cu mult entuziasm şi dragoste partinică pe premierul Victor Ponta, şeful lor politic.
Ponta a venit la Botoşani pentru a inaugura lucrările de modernizare a drumului Botoşani – Suceava. Precum la vizitele lui Ceauşescu, şi la vizita lui Ponta s-a organizat o expoziţie de utilaje care stăteau docile în aşteptarea ordinului de plecare, ordin pe care l-au primit imediat ce Ponta a părăsit locul festivităţii.
Ieri, cine a circulat pe drumul Botoşani – Suceava n-a văzut urmă de utilaj care să lucreze sau măcar să stea de decor, semn că aşteaptă ordinul de atac al lucrărilor. Ceauşescu, la ultima sa vizită în Botoşani, ajuns la Ferma Popăuţi, în timp ce gesticula cu mâinile, arătând spre pielicelele din expoziţie şi oile din staul, a auzit cântecul cucuvelei. Este ştiut din bătrâni că atunci când cântă cucuveaua, cineva va trebui să moară. La nici un nat de la vizită, Ceauşescu a murit împuşcat la Târgovişte.
Lui Ponta nu i-a cântat nicio cucuvea. Nici nu era nevoie, Lui îi cântă cucuveaua de la Cotroceni. Chiar în timp ce Ponta se bucura de festivitatea de sub poala pădurii Baisa organizată în cinstea venirii sale , de la Palatul Cotroceni se emitea un comunicat prin care se atrăgea atenţia premierului că dacă se frac mişmaşuri în privatizarea CFR Marfă, va răspund alături de funcţionarii din Ministerul Transportului dedulciţi la luare de mită.
Se pare că Ponta n-avea conştiinţa curată iar Comunicatul cucuvelei de la Cotroceni i-a cam creat frisoane. Aşa că a dat fuguţa la Iaşi, la racla Sf. Parascheva, încercând să-i obţină favoarea de a-l apăra de piaza cea rea de la Cotroceni. Se pare că Sf. Parascheva nu l-a prea ascultat, aşa că în eşecul acestei privatizări premierul încearcă să dreagă busuiocul cu speranţa că-i va deruta pe cei de la DNA..
Este limpede acum că premierul Ponta le-a tras plasă celor de la FMI cu privatizarea Oltchim şi cu CFR Marfă. Omul acesta nu are puterea de a fi corect cu partenerii de afaceri şi colaborare, el considerând FMI-ul un fel de PDL pe care l-a aruncat de la guvernare prin minciună, ipocrizie şi grosolană manipulare publică.
Replica FMNI va veni în curând şi ea va fi una pe măsură. Cu certitudine că FMI-ul îi va impune majorarea taxelor şi imp0ozitelor, de lărgirea bazei de impozitare, măsuri care sunt antipopulare şi care va eroda imaginea PSD-ului şi-l va scoate de la guvernare.
Am eu o vorbă: să nu te gândeşti la ce eşti, ci la ce vei fi când nu vei mai fi ce eşti! Ponta nu pare să se gândească la aşa ceva. Erl se crede veşnic la putere iar aroganţa sa nu are limite. Se apropie vremea când cucuveaua de la Cotroceni îăi va cânta pentru ultima oară. Ca şi lui Ceauşescu! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica impegatului
Gastronomie: Castraveciori muraţi, crocanţi
Cristian Ghibu, noul Acar Paun găsit de Ponta pentru a justifica eşecul privatizării CFR Marfă
SRI a răspuns organizaţiei Active Watch la întrebarea: Ce sunt eco-anarhiştii?
Cine a pierdut si cine a câştigat din eşecul privatizării CFR Marfă
Cine este Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei
Cum am învins oaia liberală
Ioan Rotundu
Saltimbacul lui Putin se bagă iarăşi în seamă ameninţând Chişinăul
Rogozin: Transnistria pregăteşte un răspuns dur în cazul asocierii Moldovei la UE
Sorin Rosca Stanescu, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii
Zi cu ghinion pentru un afacerist din Darabani
Bărbat cu probleme locomotorii, salvat de pompieri în ultima clipă
Botoşani : O fi viceprimarul Cosmin Andrei întors de la ţâţă!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă