Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24327
De la 07 Ianuarie 2003
83689338
Editorial

Cum a căzut PSD-ul în capcana abil întinsă de PNL

  • Ioan Rotundu
  • 5 February 2020, 17:50
Căderea Guvernului Orban este interpretată în fel şi chip, fiecare după nivelul cunoştinţelor sale politice şi mai ales a puterii de înţelegere a ceea ce s-a consumat astăzi, 5 februarie a.c., în Parlamentul României.
Am afirmat în editorialul intitulat „S-a făcut frate cu PSD-ul pentru a trimite USR în iad” că între liberali şi social-democraţi a intervenit o înţelegere în privinţa alegerilor anticipate, fiind avansată chiar data de 21 iunie, afirmaţie care, iată, s-a dovedit corectă, în sensul că moţiunea de cenzură introdusă de PSD a trecut cu un număr de voturi suficient de mare ca să fi dat emoţii celor două partide că înţelegerea lor din spatele uşilor ar fi putut pica la vot.
PSD a căzut de acord cu PNL asupra alegerilor anticipate calculând faptul că va câştiga de două ori în faţa liberalilor. Primul câştig ar fi fost, şi de acum este, alegerile primarilor într-un sigur tur, spre avantajul, calculat matematic, al PSD. Al doilea câştig, acceptând alegerile anticipate în luna iunie, va avea avantajul de a ataca PNL-ul sub aspectul că n-a dublat alocaţiile pentru copii şi nici nu are banii necesari să asigure majorarea pensiilor începând cu 1 august, acuzaţii care ar fi dăunat mult imaginii PNL spre câştigul electoral al PSD. .
Ce n-a anticipat PSD-ul a fost viclenia cu care liberalii au acceptat înţelegerea. Ştiu din interiorul liberalilor că niciodată conducerea partidului n-a pus la modul serios alegerea primarilor în două tururi pentru că niciun primar liberal n-ar fi acceptat aşa ceva. Dorinţa liberalilor de alegere a primarilor în două tururi a fost jucăria dăruită celor din USR pentru a susţine Guvernul Orban. O păcăleală care, iată, a ţinut USR-ul aproape de PNL până la moţiunea de astăzi când adevărul a ieşit la iveală. Nu-mi dau seama dacă şi cei din USR au înţeles că liberalii i-au tras pe sfoară! .
O altă viclenie a liberalilor în înţelegerea cu PSD asupra anticipatelor a fost chiar capcana acestor alegeri Liberalii şi-au făcut o socoteală simplă. Vor susţine din umbră moţiunea PSD de cădere a Guvernului Orban, câştigul fiind de fapt căderea alegerilor primarilor în două tururi, ceea ce a adus linişte în PNL şi a ferit conducerea partidului de o revoltă a propriilor primari. .
De acum înainte, liberalilor le este indiferent dacă PSD-ul şi aliaţii săi vor respinge prin vota două guverne liberale şi se va alunge la alegeri anticipate, sau, spre ruşinea lor, vor vota din nou Guvernul Orban iar alegerilor parlamentare vor fi la toamnă. .
Dacă se ajunge la alegeri anticipate, liberalii au prima şansă de a le câştiga şi forma un guvern., nu cu UDMR cum se încearcă a se intoxica electoratul de către duşmanii dreptei, ci cu USR – PLUS. Şi cei din PSD ştiu acest lucru, dar, speră ei, impactul cu nedublarea alocaţiilor este încă puternic şi emotiv la un mare segment electoral, ceea ce-l avantajează. .
Dacă alegerile rămân spre toamnă, la termen, liberalii vor dubla alocaţiile şi vor creşte pensiile începând cu 1 august, atrăgându-şi simpatia multor români avantajaţi de aceste două măsuri populiste iniţiate de PSD şi care se întorc acum împotriva partidului. .
Aceasta-i cheia în care trebuie interpretate evenimentele care se derulează în aceste zile şi care par a face parte dintr-un plan bine chibzuit, nemţesc aş putea spune. Părerea mea! .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Preot surprins de un răspuns neasşteptat
Horoscopul săptămânii 3 – 9.02.2020
Nu există națiune puternică cu cetățeni slabi, asistați, care s-au obișnuit să primească de la stat.
Niciun Guvern nu vine cu banii de acasă
Presa-n gura lu' Rotunu: Emisiunea din 31.01.2020
Lumea lu' Rotundu: Roma Mărul discordiei
Catrenul săptămânii
Orban, despre modificările propuse de Predoiu care ar crea o super-imunitate pentru magistrați:
Încă suntem departe de forma finală / Așteptăm opiniile celor din sistem
S-a făcut frate cu PSD-ul pentru a trimite USR în iad
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Ninge la Botoşani
Stafia infractorului Zgonea a bântuit şi pe meleaguri botoşănene
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Schitul Bals: Drumul credintei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă