Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21927
De la 07 Ianuarie 2003
78593264
Editorial

Cum au reuşit corupţii din Ştefăneşti să ia prizonier oraşul cu tot cu primar

  • Ioan Rotundu
  • 30 March 2020, 0:23
Într-o recentă emisiune Presa-n gura lu’ Rotundu, când am comentat aspectele de corupţie din interiorul IJP Botoşani, am explicat telespectatorilor de unde-şi trag seva puterii corupţii din poliţia şi justiţia botoşăneană. Iar explicaţia este una simplă şi, din nefericire pentru noi şi fericire pentru ei, reiese din mentalitatea noastră.
Solidaritatea este cheia succesului societăţii civile în faţa oricărui pericol, mai ales când pericolul vinde din interiorul instituţiilor statului. Noi nu suntem solidari cu cei care au curajul mde a demasca abuzurile funcţionarilor publici şi actele de corupţie ale acestora. Preferăm neutralitatea, expectativa, ne place să vedem acţiunile altuia iar când acesta este supus represaliilor de către cei deranjaţi repede venim cu replica „Aşa-i trebuie, de ce nu şi-a văzut de ale lui?!”.
Teama de a nu păţi ceva este iar atitudinea noastră păguboasă şi motiv de curaj pentru infractorii din instituţiile publice. Pe teamă mizează şi infractorii. Aşa se explică tupeul lor de a ne ameninţa, de a ne hărţui, de a ne fabrica dosare pentru infracţiuni imaginare. Aceşti corupţi ştiu că o corecţie, nu neapărat fizică, aplicată unuia guraliv şi îndrăzneţ de a le spune verde în faţă ce fac, are mare eficienţă în rândul cetăţenilor şi descurajează orice solidaritate.
Ştiu toate aceste trăsături ale societăţii noastre şi nu m-am bazat niciodată pe solidaritate şi susţinere în demersul meu de a mă lua la trântă cu corupţii din poliţie şi justiţie. Îmi duc singur crucea şi nu mă simt deloc obosit s-o car. Corupţii cu care mă lupt ştiu că nu sunt de vânzare şi nici nu pot fi şantajat.
Ce s-a întâmplat sâmbătă la Ştefăneşti nu m-a speriat nicidecum. Primesc ameninţări cu moartea de ceva ani, de la impostorul analfabet funcţional cu doctorat Ionică Nechifor până la poliţişti şi magistraţi corupţi. Nu m-am plâns niciodată public tocmai pentru a nu le da satisfacţia că m-au speriat.
Dar de această dată, în cazul Ştefăneşti, situaţia stă altfel. După ce primarul Florin Buţura (foto) m-a sunat să-mi spună că duminică dimineaţă vuia piaţa din Ştefăneşti cum că sâmbătă poliţistul Vaipan şi socrul său Merticariu îl căutau pe jurnalistul Rotundu să-l omoare, am făcut publică convorbirea noastră. N-a durat mult şi primarul m-a sunat din nou, foarte speriat, cerându-mi să retrag materialul şi convorbirea pentru că viaţa lui şi a familiei este în pericol, pentru că gaşca poliţistului Ciprian Vaipan nu glumeşte şi trece la fapte.
I-am explicat primarului că tocmai teama sa dă putere găştii lui Vaipan. Eu nu pot să accept ca un primar ce reprezintă autoritatea publică a statului în Unitatea Teritorial Administrativă în care a fost ales să se lase dominat de corupţi, să stea timorat în primărie de frica unor derbedei în uniforma statului şi a unor analfabeţi care prin corupţie, şantaj şi hoţie s-au îmbogăţit, aşa cum s-a îmbogăţit Iulian Merticariu, vărul soţiei poliţistului Vaipan.
Oraşul Ştefăneşti cu primarul în frunte sunt în momentul de faţă prizonierii grupării mafiote condusă de poliţistul Ciprian Vaipan. Vaipan este cel care a intrat în primărie şi a bătut cu pumnul în masa primarului ca să nu-i mai încurce afacerile cu rulota care vinde elevilor de la liceu produse fast food. Vaipan a bătut cu pumnul în masa primarului să nu aducă în Ştefăneşti Carrefour, Kaufland, Profi etc. care să-i concureze afacerile naşului său de cununie Marcel Neamţu. Vaipan, văzând că administratorul public al primăriei, Alin Corduneanu, a impus respectarea legii în liceu, afectând afacerile soţiei sale Raluca, fostă Merticariu, profesoară de sport, i-a fabricat lui Corduneanu dosare cum că ar fi comis abuzuri.
Cu această metodă teroristă Vaipan a luat prizoniere oraşul şi instituţia primăriei . Îi cer public actualului prefect Dan Nechifor să-l cheme la ordin pe comisarul şef Viorel Şerbănoiu şi să-i ceară să facă ordine în Poliţia Ştefăneşti. Iar pentru ameninţările la adresa primarului, prefectul să facă bine să-l informeze pe premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne Marcel Vela. Nu putem admite ca o instituţie a statului, o autoritate publică locală, să fie umilite de o gaşcă de corupţi care, culmea, sunt plătiţi şi din banii locuitorilor oraşului Ştefăneşti.
Îi recomand primarului Florin Buţura să lase teama deoparte şi să dovedească fermitate în aplicarea legilor inclusiv lui Iulian Merticariu care face pe domeniul public al oraşului ce crede el de cuviinţă iar când este deranjat de autoritatea primăriei trece la ameninţări.
La nevoie, ca să se lecuiască de teamă, pot face rost de câteva fire de păr din mustaţa comisarului şef Viorel Şerbănoiu, o pot tocmi pe ţiganca care vinde ţigările de contrabandă ale lui Vaipan. o ţigancă pricepută vrăjitorii, să-l descânte de frică. Nu cred, însă, că primarul Buţura este aşa fricos.
În ce mă priveşte, voi continua să public toate abuzurile comise de poliţiştii din Ştefăneşti, alăturându-le şi corupţii din justiţie care le favorizează abuzurile şi faptele infracţionale. Nu mor jurnaliştii când vor corupţii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Regele tâmăiţilor
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 30.03 5.04.2020
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea II
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Liviu Edu, funcţionar în primărie, bătut măr de protejatul poliţiştilor din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Funcţionarul public Edu cere protecţie de la IJP Botoşani
Noi dovezi privind corupţia
Coronavirus: Apel disperat din Dorohoi către surzii din DSP şi ITM Botoşani
Invenţia primarului din Corni în lupta cu coronaviruşii
Ioan Rotundu
Formens Botoşani s-a alarmat, apoi a tăcut. De ce oare?
PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%.
Care sunt amendamentele
Aberaţiile lui Vela, Despescu şi Arafat validate de preşedintele Iohannis
Ioan Rotundu
Cum a executat Poliţia Rurală Darabani ordinul primarului socialist
Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.
Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Comunicat de presă: Facilități fiscale pentru contribuabili
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Secretele "Fetei Verzi"
Mileanca: Analfabetă funcţională? Nu, director de şcoală
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona Diaspora I
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă