Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11602
De la 07 Ianuarie 2003
122871669
Editorial

Cum impietează Rădăşanu bunul simţ al comunităţii botoşănene

  • Ioan Rotundu
  • 29 September 2019, 21:11
Un comentariu postat săptămâna trecută la editorialul intitulat „Preşedinţia României luată cu asalt de circarii politici” mi-a atras atenţia în mod special. Nu stă în firea mea să mă ocup de bişniţarii politicii botoşăneni pentru că-mi respect cititorii şi ţin să le ofer informaţii despre persoanele care cu adevărat prezintă interes public şi care au un potenţial care să le permită să acceadă în funcţii care, prin deciziile luate, ne pot modifica cursul vieţii în bine sau rău.
Comentariul respectiv, semnat cu pseudonimul ALDE, a fost formulat astfel: „Domnule Rotundu dar ce spuneţi de candidatul la Primăria Botoşani, Rădăşanu de la ALDE? Se laudă prin tot oraşul că masonii îl susţin la primărie şi va câştiga.”
Am declarat public, şi nu am negat niciodată, că fac parte dintre cei care au pus bazele Francmasoneriei la Botoşani. Am primit lumina în ziua de 25 mai 1997 în Loja PHOENIX Bucureşti, fiind iniţiat în gradul I. de Discipol în Ritul Scoţian Antic şi Acceptat.
La acea vreme Marele Maestrul al Marii Loji Naţionale din România era Gheorghe Comănescu. De atunci au trecut mulţi ani, am depăşit valorile etice şi morale ale Masoneriei regulare, numită şi Albastră şi am ajuns la nivelul II, cel al Perfecţiei. De altfel, În România nu avem forme de organizare a Francmasoneriei de nivelul III şi IV, adică acele niveluri unde se iau decizii care influenţează evoluţia în lume.
Un mason nu-şi strigă apartenenţa la Francmasonerie în public decât numai dacă îndeplineşte în Lojă o demnitate care-l obligă să intre în contact cu lumea profană. Şi, atunci, are nevoie de aprobarea fraţilor din Lojă. Eu, pentru că am îndeplinit în mai multe rânduri demnitatea de Orator, am avut dezlegare să recunosc public că aparţin Francmasoneriei.
Este important de ştiut că singura formă de organizare a Francmasoneriei din România este Marea Lojă Naţională, fiind singura recunoscută de către Francmasoneria Universală. Mai există şi o pseudo-francmasonerie numită iregulară, dar care nu are recunoaştere internaţională şi nici nu se supune Constituţiei lui Anderson de Rit Scoţian Antic şi Acceptat. Dar nici aceşti pretinşi masoni nu-şi strigă în piaţa publică apartenenţa.
Citind comentariu în cauză, am rămas surprins de întrebarea care mi s-a pus, aşa că am făcut ceva investigaţii pentru a afla dacă Liviu Rădăşanu este cu adevărat mason şi în ce Lojă participă la ţinute. În momentul de faţă, pe raza judeţului Botoşani acţionează 3 Loji. Nu am cum să-i cunosc pe toţi cei care au aderat la Francmasonerie decât numai dacă cel întâlnit cunoaşte însemnele de recunoaştere şi cuvântul secret al gradului la care se află.
În niciuna din Loji nu activează Liviu Rădăşanu. Deci, afirmaţia sa că Masoneria botoşăneană i-ar susţine candidatura la Primăria Botoşani este o laudă golănească de un aventurier politic
. Dacă ar fi fost iniţiat în Francmasonerie, ar fi ştiut că la Masoneria regulară,. Albastră, cum i se mai spune, este interzis în templu orice formă de politică. Nicio Lojă nu poate decide, în interiorul său, că ar susţine vreun frate să ocupe o demnitate publică pentru că este interzis aşa ceva. Niciunul dintre candidaţii de până acum la Primăria Botoşani sau care a devenit primar nu poate declara că s-a bucurat de susţinerea Francmasoneriei botoşănene pentru că nu ar fi fost posibil aşa ceva. Liviu Rădăşanu, aiurează şi nu este prima oară când băiatul acesta o ia razna.
În puţinătatea gândirii sale el se poate crede francmason, viitor primar sau poate parlamentar. N-ar fi primul afectat de imaginaţia bolnavă a puterii. Rădăşanu este preşedintele Organizaţiei municipale ALDE Botoşani. Un partid făcătură politică, plin de infractori şi personaje dubioase certate cu lege, în fruntea lor stând, pentru puţin timp de acum înainte, Călin Popescu Tăriceanu, cel care a primit mită 800 mii de dolari pe vremea când era premierul României şi care stă ascuns sub imunitatea parlamentară pentru a nu da socoteală în faţa legii.
Aşadar, Rădăşanu se află la partidul care-i după chipul şi asemănarea puterii sale de discernământ politic. Numai faptul că a îndrăznit să-şi anunţe candidatura pentru Primăria Botoşani este o gravă jignire adusă bunului simţ ce caracterizează comunitatea botoşăneană. Poate că lui Rădăşanu, în puterea lui de înţelegere a cursului vieţii, a se făli cu susţinerea Francmasoneriei şi cu susţinerea botoşănenilor de a le fi primar, i se pare un ac de bravură. Doctorul Neculai Vlad, pe când era directorul Spitalului de Psihiatrie, avea o vorbă: Nebunii sun sunt la mine, ei sunt în libertate şi ne fac viaţa un iad. Aferim, domnule doctor!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 27.09.2019
Horoscopul săptămânii 30.09 - 6.10.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Pedagog de şcoală veche la elevi noi
Diaspora ia atitudine. Corespondenţă de la Madrid
Fudula de Videle, prostia şi ruşinea adusă României
Ioan Rotundu
Tranca – fleanca, mere – acre şi alegerile prezidenţiale
Ioan Rotundu
Fata de sub gardul bisericii
Ioan Rotundu
Corolea, săvineanul ce-şi îmbibă cu alcool „buretele” uscat din cutia craniană
Ioan Rotundu
Minciuna stă la masă cu preşedintele Costică Macaleţi
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu 4 octombrie 2019
Socrul Arpinte sare în apărarea ginerului Rădăşanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog