Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27334
De la 07 Ianuarie 2003
86898322
Editorial

Cum ne devorează şacalii

  • Ioan Rotundu
  • 4 October 2012, 23:00
Câtă vreme s-au aflat în opoziţie, liderii USL ne-au împuiat capul că cei de la guvernare fură de rup pământul şi că din această cauză nu mai sunt bani pentru reîntregirea şi majorarea salariilor şi pensiilor.
Din opoziţie, USL-ul promitea că dacă va prelua guvernarea, va forma cel mai cinstit guvern din istoria postdecembristă a României şi că va reîntregi imediat salariile şi pensiile ciuntite de Guvernul Boc.
Prin mijloace deloc cinstite, atrăgând în USL pe toţi parlamentarii care aveau deschise dosare de cercetare, cumpărând votul parlamentarilor nemulţumiţi de faptul că Guvernul Boc şi Ungureanu nu le satisfac nevoile, USL-ul a ajuns la Guvernare.
În cel mai scurt timp s-a dovedit că cel mai cinstit guvern era de fapt cel mai necinstit guvern postdecembrist, condus de un premier ajuns în viaţă doctor în drept prin plagiat, mincinos şi cu o imagine catastrofală în plan extern. Despre hoţii din Guvernul Boc sau Ungureanu nu se mai pomeneşte nimic, nefiind prins sau descoperit vreunul. Totul a fost doar o cacealma politică a USL menită să-i propulseze la guvernare.
De când sunt la guvernare, în afară de scandal după scandal, n-a oferit românilor nimic altceva. Salariile şi pensiile le-au reîntregit doar pe jumătate, cealaltă jumătate neştiindu-se când se va realiza.
În schimb, au fost tăiate investiţiile care au dus la creşterea şomajului şi la colectarea a mai puţini bani la buget. Foamea de bani, generată şi de liberalizarea angajărilor în sistemul bugetar, o greşeală enormă a USL şi pe care o vom plăti-o scump de tot, este tot mai acută de la o zi la alta.
Faptul că în decembrie vor fi alegeri parlamentare, opreşte Guvernul Po0nta de a aplica pe faţă majorări de taxe şi impozite şi introducerea altora noi. O face discret, prin devalorizarea leului, noi plătit facturi tot mai mari la gaz, curent, combustibil, telefon, apă-canal etc.
Au început să apară întârzieri la plata salariilor bugetarilor, mai ales în învăţământ. Au început şi protestele de stradă, oamenii fiind sătuli de minciuni şi promisiuni care nu sunt onorate niciodată.
Dar greul de abia acum vine. Seceta a diminuat drastic producţia agricolă aşa că preţurile la alimente deja au luat-o razna. Furajele la animale s-au scumpit şi odată cu ele carnea, ouăle, laptele. Asta înseamnă ca noi să scoatem din buzunar bani tot mai mulţi dar fără ca să ne crească veniturile prin acordarea de compensaţii guvernamentale.
Cum spuneam, de teama alegerilor parlamentare, Guvernul Ponta nu-şi dă arama pe faţă în privinţa politicii de taxe şi impozite dar ne pregăteşte majorări drastice din ianuarie 2013, adică după ce trec alegerile. Tocmai trăim un astfel de scandal. S-a pregătit majorarea impozitului pe proprietate cu 16%. Primăriile mai pot adăuga 20%. Deci o majorare de 36%. S-a lăsat cu scandal iar Finanţele au retras proiectul de lege. Îl vor aproba după alegerile parlamentare, când n-au a se mai teme de ceva. Premierul Ponta a anunţat că se vor limita plăţile în numerar între persoanele fizice şi juridice la 1000 lei pe zi. Imediat băncile au anunţat majorarea comisioanelor de operaţiuni bancare. Deci Guvernul Ponta şi-a dat mâna cu băncile împotriva noastră.
Nemaiacordând credite, băncile trăiesc din comisioane. Iată că Guvernul Ponta le furnizează creşterea operaţiunilor de comision prin limitarea plăţilor în numerar. Mai pe şleau, ne trimit în gura lupului.
Tot USL-ul este cel care a blocat în Parlament Legea insolvenţei persoanei fizice, lăsându-i pe mâna băncilor pe cei care au credite şi nu le pot plăti să fie jupuiţi de tot ce au. Legea falimentului limitează posibilităţile băncilor de confiscare a averii debitorului, fii9nd obligate să-i asigure condiţii de supravieţuire. În lipsa acestei legi, băncile fac ce vor ele cu debitorii. Dar sutele de mii de debitori la bănci au votat într-o veselie candidaţii USL, aşa că îşi merită soarta de a fi aruncaţi în stradă.
Trăim vremurile când şacalii politici ne devorează după cum le sunt interesele. Ce nu devorează ei, creează condiţii altora. Cel mai cinstit guvern postdecembrist s-a dovedit a fi unul de plagiatori, farsori, demagogi, infractori, mincinoşi şi cu adevărat hoţi. Cu toate acestea, în decembrie a.c. candidaţii USL la parlamentare vor fi votaţi in corpore. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Predică popească cu iz sexual
Turcia continuă bombardamentele asupra Siriei
România, tărâm islamic, este o ţintă legitimă pentru atacuri teroriste
"Băieţii deştepţi" din energie se întorc
cum doreşte Guvernul să modifice Legea energiei
Consumul de substanţe etnobotanice este mai periculos decât cel de droguri
Botoşani: Roman crede că prefectul este prizonierul unui grup de interese
Felicia Mihai, asul din mâneca lui Cristian Roman
Ziua Recoltei în parcarea Magazinului Botoşani
Critică angajările clientelare din instituţiile publici
Manuale de religie schimbate
26 de ONG-uri cer Ministerului Educaţiei dezbatere publică
Sunt atât de mincinoşi, încât vor câştiga alegerile!
Ioan Rotundu
SIP Botoşani se pregăteşte de conducere nouă
Expertiza Medicală blocată de lipsa unui medic specialist
Societatea „Lumina Soarelui” întunecată de-o amendă de10 mii lei
Cadrele didactice rămase fără post vor păzi catedrele care se vacantează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă