Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16990
De la 07 Ianuarie 2003
122877057
Editorial

Cum prefectul Nechifor a umilit umilinţa

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2016, 23:00
Despre umilirea umilinţei am mai scris un comentariu cu mulţi ani în urmă, pe vremea când Emil Boc era premierul României şi se comporta slugarnic faţă de preşedintele Traian Băsescu. A fost în acele vremuri o dispută legată de forma de guvernare a României şi dacă este mai bine pentru ţară un parlament bicameral sau unul unicameral.
Boc, ca profesor de Drept constituţional şi care şi-a luat doctoratul cu o teză referitoare la avantajele pe care le reprezintă un parlament bicameral, s-a dezis de propria lucrare de doctorat şi s-a alăturat susţinerii preşedintelui Băsescu care voia un Parlament unicameral. În acest context am scris atunci un comentariu prin care arătam că slugărnicia lui Boc a mers atât de departe încât şi umilinţa, în demnitatea ei de viciu uman, s-a simţit umilită.
Iată că din nou mi s-a oferit prilejul să comentez pe această temă, de data aceasta furnizorul de materie primă fiindu-mi prefectul Dan Nechifor. Omul acesta, de când a acceptat propunerea liberalilor de a deveni prefectul de Botoşani, în afară că s-a aflat permanent în inferioritate faţă de cursul evenimentelor, nu s-a remarcat prin nimic altceva.
Şi-a început cariera de înalt funcţionar al statului cu o minciună, declarând că el nu a ajuns prefect cu sprijinul celor din PNL Botoşani, în special a demersului făcut la nivel de PNL Bucureşti de deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, ambii cu o imagine publică compromisă. Ulterior a recunoscut adevărul dar minciuna fost consemnată şi va rămâne în istoria politicii botoşănene.
A urmat acea celebră întrunire cu directorii de la instituţiile deconcentrate ale statului convocaţi pentru o analiză incluziunii sociale a ţiganilor. S-au prezentat vreo patru directori, restul tratându-l cu sictir. Nechifor a acceptat umilinţa fără a demonstra că este capabil să-şi impună autoritatea funcţiei.
O şedinţă a Comisiei de Dialog Social ţinută la cererea sindicaliştilor de la Staţiunea Popăuţi a fost o nouă dovadă de umilire a prefectului. Exact contestatul Ionică Nechifor, cel acuzat de devalizarea Staţiunii, s-a aşezat la dreapta prefectului şi a preluat conducerea şedinţei, spre uimirea sindicaliştilor care priveau neputincioşi la prefectul umilit de crescătorul de oi Ionică Nechifor, un liberal de conjunctură care nu se jenează să afirme că şi el a contribuit la promovarea lui Dan Nechifor ca prefect.
Se impune precizarea că deşi cei doi sunt din localitatea Unţeni şi poartă acelaşi nume de familie nu sunt rude în nici un fel.
Marea umilinţă şi dovada unui examen de competenţă ratat de Nechifor a venit în ceea ce eu am numit „cazul Podriga”. Social-democraţii au pus la punct un plan de înlăturare de la Spitalul de Neuropsihiatrie Podriga a managerului liberal Mihaela Norsis. Cu sprijinul conducerii Direcţiei de Sănătate Publică, respectiv a directorului Silvana Tudorache pusă în funcţie de PSD, au închis unitatea spitalicească creând o dramatică situaţie a bolnavilor de aici.
Prefectul s-a deplasat la sediul DSP pentru a discuta cu conducerea instituţiei situaţia creată. N-a avut cu cine dialoga pentru că toţi cei din instituţie aui fugit pe uşa din spatele clădirii, lăsându-l pe prefect pe post de Popa Prostu. Era de aşteptat ca după o aşa umilinţă prefectul să treacă la măsuri dure asupra conducerii DSP. Frica de PSD a fost mai puternică iar Nechifor a acceptat împăcat umilinţa la care a fost supus.
Iată că vineri din nou prefectul a fost umilit. De data aceasta în faţa unor reprezentanţi veniţi di n judeţele ţării şi de peste graniţă. Conflictul creat la Agafton de către directorul pesedist Gheorghe Rusu de la Direcţia Silvică şi boicotul pus la cale menit să compromită nun concurs sportiv internaţional i-a determinat pe organizatori să ceară sprijinul prefectului.
Ajuns la faţa locului, prefectul n-a mai avut cu cine dialoga pentru că întreaga gaşcă de complotişti a lui Rusu, formată din angajaţi ai statului, s-a dispersat în pădure la adăpostul copacilor. În loc ca prefectul să-l fi chemat la ordin pe directorul Rusu şi chiar să fi cerut ministerului de resort demiterea acestuia din funcţie, a preferat să accepte o nouă umilinţă.
O demisie de onoare nu este de aşteptat din partea lui Nechifor pentru că un asemenea gest cere demnitate, calitate ce pare că-i lipseşte. Constrâns de liberali să stea pe scaun, prefectul Dan Nechifor va suporta în continuare şi alte umilinţe, mai ales din momentul în care Costică Macaleţi se va instala în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce nu concertează Ricky Martin în Rai
Horoscopul zilei de 22.06.2016
Botoşani: Rotaru a deschis un proces cu multe necunoscute
Ioan Rotundu
Curtea Constitutionala admite sesizarea Avocatului Poporului privind formularea recursului in casatie
Angajatii unei banci din China sunt batuti cu batul la fund, pentru performante
Cine bea mai "vartos": olteanul, ardeleanul sau moldoveanul?
O analiza a consumului de alcool din Romania anului 2015
Moscova se teme de "incidente" la centralele nucleare din Ucraina
Manuscrisul in care se face referire la sotia lui Iisus este "probabil un fals"
IMIUR: Traducerea de la Cotroceni, lipsa grava de cunoastere a principiilor statului de drept
Un copil in varsta de un an si 10 luni a asteptat 3 ore ambulanta
pentru a fi transportat de la un spital la altul
Surse europene: Sanctiunile impuse Rusiei, prelungite cu inca 6 luni
Tupeu în creştere sau sfidare impertinentă?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog