Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3078
De la 07 Ianuarie 2003
90765049
Editorial

Cum trebuie sp arate noua victimă a viperei

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2017, 23:00
După votul de ieri din Parlamentul României, Guvernul Grindeanu, mai corect spus Guvernul lui Dragnea, a fost pus pe făraş şi aruncat la gunoiul social-democraţiei. Acum, liderul PSD Liviu Dragnea se află în căutarea unei noii victime pe care s-o dreseze cu nevoile sale şi să ne-o prezinte drept viitor premier.
Cu Grindeanu, Dragnea a dat greş. Nu l-a cunoscut prea bine sub aspectul orgoliului personal. Ajuns premier, conştiinţa lui Grindeanu s-a trezit la realitate şi l-a sfătuit să meargă pe altă cale decât cea dorită de Dragnea. Iar Grindeanu pare să-şi fi ascultat conştiinţa, ceea ce l-a revoltat pe Dragnea care s-a trezit că promovatul său nu-i mai dă ascultare. Viclean precum vipera care-şi pândeşte din iarbă victima, Dragnea a încercat să-l cumpere pe nerecunoscător oferindu-i funcţii importante. Nu i-a venit a crede că a fost refuzat. Aşa că l-a spulberat în stilul său devorator de caractere umane.
De ieri, Dragnea se află în căutarea unei noi victime pe care s-o aşeze în scaunul de premier dar care să-i dea ascultare orbească. De găsit, va găsesc astfel de victime, că-i plin PSD-ul de impostori şi oportunişti amatori să joace rolul de premier. Marele necaz al lui Dragnea vine de la preşedintele Klaus Iohannis. Deja preşedintele l-a anunţat că nu va abdica de la criteriile sale valorice de a numi un alt premier.
Aşa că Dragnea va trebui să găsească un impostor care să joace rolul de premier, dar care să nu aibă cazier, să nu se afle pe lista de anchetaţi a DNA-ului, să nu fie nici în atenţia celor de la ANI sau să fi fost „ciripitor” la fosta Securitate a lui Ceauşescu. Apoi, să fie om de casă a televiziunilor mogulilor penali, adică să se fi distins prin talk-show-rile unde a participat că are abilităţi de mitoman, fariseism politic, manipulator al adevărului etc., calităţi fără de care prin PSD nu te poţi face remarcat.
Un asemenea candidat nu va fi mai greu de identificat. O putem trece pe lisă pe Gabriela Firea, crescută şi educată la şcoala de televiziune a mogulului infractor Dan Voiculescu, pe amanta Carmen Dan, pe mult versata Rovana Plumb, dar prima şansă o poate avea Ana Birchall, cea despre care a circulat cu ani în urmă un video clip în care ţocăia ceva viril. Dacă Dragnea se va orienta spre un premier cu pantaloni şi sără sânge în instalaţie, aşa cum a avut Grindeanu, am putea să-l inventariem pe Florin Iordache, omul priceput la aranjamente de ordin penal, exact ceea ce are nevoie Dragnea şi restul penalilor din PSD şi ALDE.
Vine la rând Mihai Fifor, un impostor care s-a remarcat ieri citind cu voce de crainic de televiziune din vremurile comuniste care înfiera cu mânie proletară pe cel care pierduse protecţia PCR. Fifor pare mai spălăcel în limbaj şi comportament decât Iordache „altă întrebare”.
Să nu-l omitem pe oportunistul traseist politic ajuns acum mare social-democrat Codrin Ştefănescu, cel care voia în ianuarie să pună bâta pe spinarea celor ieşiţi în stradă să protesteze împotriva Ordonanţei 13. Omul acesta a devenit foarte vocal în ultima perioadă şi foarte radical în decizii. Cred că ar fi nimerit premier pentru că are priceperea necesară să-i salveze pe penalişti de consecinţele legii. Numai că Ştefănescu are prea mult sânge în instalaţie şi s-ar putea să-i izbăvească pe penalişti de prigoana celor de la DNA dar îl poate izbăvi şi pe Dragnea de a mai fi liderul PSD. Are orgolii nemăsurate tipul şi pe deasupra este putred de bogat. Când ai bani, puterea ţi-o cumperi!
Ieri, cu vocea sa de stareţ de mănăstire înnărăvit la păcatele lumeşti, Dragnea ne-a explicat cum îl vede el pe viitorul premier. Viziunea sa este pentru cei din PSD şi cei care mai speră că PSD-ul îi va copleşi cu fericirea, majorându-le lefurile şi pensiile. De fapt, Dragnea ne-a explicat de ce fel de premier nu are el nevoie. Indiferent cine va fi următoarea victimă a lui Dragnea, oalele tot în capul nostru se vor sparge. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dorinţă îndeplinită
Horoscopul zilei de 22..66.2017
Cinci runde de aplauze pentru Dragnea, auzite la sedinta PSD
in care se hotaraste data Comitetului Executiv in care se va propune noul premier al PSD-ALDE
Grindeanu: PSD nu inseamna Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu.
Voi ramane in PSD. Aceasta nebunie politica ar putea duce la pierderea guvernarii
Klaus Iohannis va chema luni la consultari partidele parlamentare.
Ce spune Constitutia
Comunitatea "Coruptia Ucide" propune proteste pana pe 4 iulie:
Dragnea va incerca sa isi impuna o noua marioneta la Palatul Victoria
Robert Schwartz: Dragnea este omul forte in Romania
Klaus Iohannis nu va desemna un premier PSD daca nu va fi un om integru
Care sunt pasii urmatori pentru deblocarea crizei politice: Iohannis si Dragnea, actorii principali
Dragnea, despre viitorul premier propus de PSD:
Eu am 4 variante, dar vom merge cu o singura propunere la Cotroceni. Nu cred ca va fi din afara PSD. Care e profilul viitorului premier
Arta denigrări la Dragnea
Grigore Cartianu
Cum poţi să ajungi viceprimar de Văculeşti folosind şantajul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă