Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15732
De la 07 Ianuarie 2003
118435046
Editorial

Cum va fi bumbăcit Macaleţi nătăfleţ de nevasta şoferului

  • Ioan Rotundu
  • 23 April 2017, 23:00
Despre alegerile din PNL programate pentru sâmbătă, 29 aprilie, am comentat şi am argumentat că viitorul preşedinte va fi senatorul Costel Şoptică. Duminică, 30 aprilie, social-democraţii urmează să-şi aleagă şi ei preşedintele. Doi sunt aspiranţii la această funcţie. Este vorba de senatorul Doina Federovici, nevastă de şofer precum se ştie, şi Costică Macaleţi, poreclit nătăfleţul pentru faptul că în întreaga sa carieră politică n-a reuşit să-şi lege numele de nicio realizare performantă pentru judeţul nostru.
Sunt voci care afirmă că va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte între cei doi. Departe de aşa ceva! De la bun început pot să jur că viitorul preşedinte al PSD Botoşani va fi nevasta şoferului. De ce susţin un astfel de rezultat al votului? Pentru că argumentele vorbesc nu şi părerile unor neavizaţi în privinţa spaţiului politic botoşănean.
Pentru început, să trecem în revistă şansele pe care le-ar avea Costică Macaleţi sau mai bine zis care ar fi motivele pentru care social-democraţii nu –l vor vota preşedinte. Macaleţi este preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi această funcţie ar trebui să-i fie un atu puternic.
Nu este aşa pentru că el este cunoscut în PSD ca lipsit de acţiune, plictisit de viaţă, nerăzbătător şi nepriceput în a deschide uşile miniştrilor pentru a aduce la Botoşani banii de care au nevoie primarii.
Ca prefect în două mandate a câte patru ani, Macaleţi n-a reuşit să atragă fondurile necesare primăriilor conduse de primari social-democraţi, deşi de fiecare dată a avut la guvernare propriul partid. Ca prefect, a fumat ţigări scumpe, a băut băuturi fine şi i-a sticlit ochii după femei frumoase, calităţi care nu s-au potrivit defel cu nevoile primarilor de la comune.
Cu totul altfel stau lucrurile când vine vorba de senatorul Doina Federovici. Nevasta şoferului a demonstrat dârzenie şi autoritate în partid. Cei din actuala conducere a PSD-ului au simţit pe pielea lor ce înseamnă disciplina de partid. Federovici este mereu prezentă în teritoriu, discută cu primarii şi chiar se implică cu stoicism în rezolvarea problemelor lor. N-a rezolvat Macaleţi ca prefect ce a rezolvat Federovici ca senator pentru nevoile primarilor PSD.
Deşi Macaleţi este preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, primarii PSD-ului au mai multă încredere în Federovici că le va rezolva nevoile decât în Macaleţi. Apoi, Federovici este deja recunoscută la Bucureşti ca un pion de bază al PSD-ului şi se bucură de respect din partea miniştrilor. Are deschisă uşa la premierul Sorin Grindeanu, ceea ce nu-i şi la îndemâna lui Costică Macaleţi.
Luat groso-modo, autoritarismul şi puterea de implicare a senatorului Doina Federovici în judeţ sunt calităţi net superioare lui Costică Macaleţi, iar o asemenea atitudine de conducător place membrilor PSD, motiv pentru care o vor vota în majoritate.
Probleme ar putea să apară la funcţia de preşedinte executiv. Pentru această funcţie candidează deputaţii Mihaela Huncă şi Marius Budăi. Niciunul dintre aceştia n-are calităţile necesare unei asemenea funcţie. Oricare va fi ales, va ocupa o funcţie de decor pentru că fiind preşedinte Doina Federovici, ea va concentra în mâinile sale întreaga putere în partid.
Femeia aceasta are ambiţii mari şi apucături dictatoriale, calităţi apreciate în PSD. Din păcate îşi foloseşte aceste calităţi în detrimentul nevoilor judeţului şi în favoarea PSD-ului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tariceanu, despre audierea lui Kovesi la comisia privind prezidentialele:
Si Clinton a fost audiat cand era presedinte
Serban Nicolae, despre audierile din comisia parlamentara privind alegerile din 2009:
Augustin Lazar nu este foarte lamurit cat trebuie sa vorbeasca si cat trebuie sa se abtina
Clujenii au reluat, sambata, protestele din Piata Unirii.
Au cerut finantare suplimentara pentru stiinta: „Cercetarea in Romania e in colaps”
Augustin Lazar despre comisia parlamentara de ancheta privind alegerile din 2009
: Magistratii pot fi audiati, in cadrul legal, doar de catre alti magistrati
Trump, deschis sa incheie o intelegere comerciala cu UE, dupa discutiile cu Angela Merkel.
Marea Britanie ar fi lasata in spate
Aproximativ 5.000 de maghiari l-au ironizat, in strada, pe prim-ministrul Viktor Orban
Theresa May si conservatorii ating pragul simbolic de 50% intr-un sondaj
Horoscopul zilei de 2404.2017
Bancul zilei: Şantaj salarial
Lucullus a postit popeşte la Cabana Rediu
Lucullus
Cu sau fără uniformă, nesimţiţii rămân nesimţiţi
Ioan Rotundu
Învins şi umilit. Grădinariu va continua lupta împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă