Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37185
De la 07 Ianuarie 2003
93652105
Editorial

Cuprinsă de fierbinţeala măririi, nevasta şoferului aiurează

  • 11 May 2018, 23:00
Ameţită de ascensiunea neaşteptată în partid, Doina Federovici chiar se crede şi în măsură să-l judece pe preşedintele României, reprezentantul naţiunii române de acasă şi pe oriunde s-ar mai afla fugăriţi din ţară de către politica dezastruoasă a partidelor postdecembriste, în momentul de faţă cea a PSD-ului.
Incapabilă să rostească un discurs public ancorat la o temă, discurs prin care să dovedească audienţei că deţine o brumă de cultură generală, Doina Federovici continuă să intoxice comunitatea botoşăneană repetând papagaliceşte prin comunicatele de presă emise indicaţiile primite de la ideologii partidului aduşi din Israel ca să-i înveţe pe social-democraţi cum pot manipula voinţa unui popor prin minciună şi măsluirea adevărului.
Fata asta, ieşită din cotruţa de după soba casei părinteşti din Coşula, posibil vorbitoare de frânturi din limba cu care reprezentantul Şcolii ardelene, Ion Budai Deleanu a făcut carieră scriitoricească prin epopeea intitulată Ţiganiada, pentru că altă limbă străină de circulaţie nu cunoaşte, chiar se crede făuritoare de destine pentru poporul român. Pluteşte deasupra realităţilor şi când va reveni cu picioarele pe pământ ar putea fi prea târziu pentru a realiza că, de fapt, s-a alăturat în partid unei grupări infracţionale care a confiscat românilor democraţia şi statul de drept , a participat activ la dezastrul economico-social spre care se îndreaptă ţara şi că va trebui să dea socoteală în faţa justiţiei.
Iresponsabilitatea ei de acum îşi are rădăcina în lipsa educaţiei care să-i permită să înţeleagă corect mersul istoriei şi modul în care aceasta le-a pedepsit de-a lungul timpului pe toate obrăznicăturile care au sfidat-o schimbându-i cursul firesc pentru a stopa evoluţia culturii şi civilizaţiei popoarelor în favoarea ignoranţei lor ca să poată fi controlate mai bine de persoane sau grup de persoane bolnave de putere absolută, de poziţii dictatoriale.
În recentul comunicat de presă Federovici scrie c㠄Preşedintele a recurs la o lovitură şmecherească, pentru a găsi un pretext de a solicita din nou demisia doamnei premier Viorica Dăncilă.” În simplitatea gândirii sale, nevasta de şofer, folosind un limbaj de cartier (”şmecherească”) vrea să abată atenţia comunităţii botoşănene de la realitatea dezastrului economic instalat în România de guvernele PSD, deformând sau aruncând în derizoriu avertismentele şi realităţile rostite de preşedintele Klaus Iohannis în conferinţa de presă de luni seară.
Federovici, în slugărnicia ei faţă de partid, i n-are capacitatea de a înţelege că premierul Viorica Dăncilă este o ruşine pentru ţară, pentru popor, şi chiar pentru Uniunea Europeană care s-a pricopsit cu o ţară ce are ca premier o incompetenţă care nu vorbeşte corect nici măcar limba ţării sale. O semianalfabetă care nu este în stare să citească un text scris de alţii, că de a-i înţelege conţinutul nu poate fi vorba. Până şi teleormănenii au realizat că-i face de ruşine.
Federovici s-a alăturat corului de impostori social-democraţi care mint ţara, mint partenerii externi, care folosesc limbaj dublu. Un limbaj cum că ei apără democraţia şi valorile statului de drept şi celălalt în interiorul partidului prin care pun la cale strategii de înlăturare a democraţiei şi instalării absolutismului de partid pentru a crea un cadru legislativ favorabil infractorilor, de la găinari la hoţii cu cravată şi costum de firmă care fură cu milioanele de lei din bugetul public.
Dacă observaţi, toţi cei din PSD, printre care şi nevasta şoferului, nu vin cu argumente că afirmaţiile preşedintelui nu corespund realităţii. Ei vin cu mesaje cum că preşedintele este în campanie electorală, că vrea scoaterea PSD-ului de la guvernare pentru a face loc opoziţiei. Creează o diversiune care prinde la cei slabi educaţi, la cei mituiţi din banii publici pe diverse motive. Mint când vine vorba de investiţii şi absorbţia de fonduri europene, măsluiesc datele statistice, forţează BNR-ul să ascundă adevărata stare din economia românească etc.
În Parlament se hăcuiesc legile justiţiei, se dezincriminează fapte de corupţie, se reduc pedepsele la cei carte fură din averea publică, se pun piedici procurorilor să poată demonstra hoţiile şi abuzurile, sunt ameninţaţi judecătorii s-o lase mai moale cu condamnările pentru că nu vor scăpa de mânia răzbunătoare a grupărilor mafiote care s-a instalat la putere în România.
Doina Federovici şi-şa aşezat pe cap o căciulă care o va zdrobi. I-am mai sugerat în câteva comentarii ale mele să se gândească la familie şi să stea departe de grupările infracţionale din PSD pentru că, atunci când va sosi ceasul socotelilor, va sta în boxa acuzaţilor alături de ei.
I-am explicat într-un comentariu anterior cu,m au sfârşit Musollini şi amanta sa. Istoria se poate repeta cu Dragnea şi metresele sale politice, iar prezenţa Doinei Federovici printre ele va aduce o mare ruşine pe obrazul judeţului nostru. Să lase deoparte fierbinţeala puterii şi aiurelile de partid şi să revină cu picioarele pe pământ cât nu este prea târziu. Are un soţ care munceşte cinstit, are copii de crescut şi ar face bine să-şi recapete uzul raţiunii. Părerea mea!

Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Maiestuoasa săraca vilă a protopopului Lucian Leonte
„Drumul morţii”, devenit „Drumul lui Ponta”, arată ca guvernarea PSD
L-aduce iar la Botoşani pe Daea, cel deştept ca oaia
În satul senatorului Papalete, Telekom îşi face de cap nestingherit
Aşa cum arată acum, Lacul Eminescu nu-i locul unui preludiu perfect
Procurorul Chihaia şi poliţistul Gorgan reclamaţi la CNCD
Catrenul săptămânii
Parlamentarii polonezi și-au votat reducerea cu 20% a indemnizațiilor
Bancul zilei: Elogii canine
Horoscopul zilei de 12.05.2018
Papa Francisc a primit de la Viorica Dăncilă un stilou din lemn,
semințe de legume din soiuri românești și un puiet de măr
Noi proteste antiguvernamentale sunt anunțate sâmbătă în București
și în mai multe orașe din țară și din străinătate
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 11.05.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă