Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8958
De la 07 Ianuarie 2003
123132529
pnl
Editorial

Curată şarlatanie

  • Ioan Rotundu
  • 7 March 2013, 23:00
Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului judeţean Botoşani, ne-a anunţat cu o seninătate dezarmantă că va majora din nou preţul la apă. Ultima majorare de parţ aparţine tot dumnealui, când în august anul trecut a majorat preţul apei spunându-ne cu aceeaşi seninătate că pierderile de apă pe conducte sunt de 60% iar preţul nu acoperă cheltuielile societăţii distribuitoare Nova Apaserv. Dacă în august a justificat majorarea de preţ prin pierderile de apă, acum o justifică prin nevoile societăţii de a restitui către BERD creditele angajate şi dobânzile aferente.
Florin Ţurcanu minte cu aceeaşi seninătate cu care ne-a minţit şi în august anul trecut. În primul rând, în august majorarea de preţ n-a fost determinată de pierderile de apă pentru că aceste pierderi sunt incluse în preţul practicat. Motivarea invocată de Ţurcanu a fost pentru creduli, pentru ignoranţi. În realitate preţul s-a majorat pentru că societatea nu mai putea acoperi cheltuielile efectuate. Ori, numai prin achiziţiile publice făcute de fostul manager Georgescu s-au cheltuit inutil o groază de bani. Numai că aceşti bani au servit politicului. I-a folosit preşedintele Ţâbuleac şi acum îi foloseşte preşedintele Ţurcanu, că proştii, adică noi, plătesc.
În august, când a avut loc majorarea, n-am auzit vreo reacţie de protest din partea botoşănenilor. Nici de această dată n-am auzit vreo critică la anunţul de majorare a preţului apei, deşi nu-ţi trebuie multă ştiinţă de carte să faci legătura între campania de deconectare a datornicilor de la reţeaua de apă şi noua majorare.
Nu pentru restituirea ratelor la BERD se face majorarea, ci pentru a acoperi incapacitatea managerială a celor care au condus ani la rând destinele acestei societăţi ce-a pornit după revoluţie cu numele de RAJ „APA”, devenită Apa Grup şi acum Nova Apaserv.
Ţurcanu ştie că societatea nu va putea încasa datoriile. Aşa că este mai uşor ca sumele neîncasate de la răi platnici să fie transferate asupra bunilor platnici prin majorarea preţului. Adevărata motivaţie a majorării preţului la apă este recuperarea imediată a datoriilor, BERD-ul fiind şarlatania cu care Ţurcanu ne îmbrobodeşte.
Încă din perioada când exista RAJ „APA” condusă de inginerul Constantin Iacob, adică prin 1992 -201, s-au angajat primele credite de la BERD. Între timp aceste credite au fost achitate, aşa că societatea nu mai are astfel de datorii iar preşedintele Ţurcanu ne minte cu aceeaşi seninătate cu care ne minte şi premierul Ponta când ne pune un nou bir.
Investiţiile recente de modernizare a reţelei de apă s-au derulat cu fonduri europene nerambursabile, aşa că societatea nu are de plătit nici un fel de credit. Apoi, ni s-a spus de către marii specialişti directori ai acestei societăţi, începând cu Constantin Iacob, Daniel Afrăsânei, Eugen Nicolau, Marcel Georgescu că după încheierea operaţiunilor de modernizare a reţelei de apă, preţul apei la Botoşani va scădea.
Iată că în loc să scadă, preţul urcă din nou. Iar botoşănenii aplaudă. Au votat masiv USL-ul şi acum se bucură de rodul votului lor plătind preţuri mai mari şi tot mai mari, că nevoile celor care ne conduc cresc de la o zi la alta. Viaţa de baron local nu-i una uşoară şi devine tot mai scumpă, că şi pretenţiile cresc. Iar prostul votează şi plăteşte fără să se întrebe de ce. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scufiţa Roz
Gastronomie: Supă cremă de roşii cu busuioc
Botoşani/Dorohoi: Jaful banului public la Dumbrava Roşie are dimensiuni uriaşe
Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear "preventiv"
Traian Băsescu trimite spre reexaminare o lege prin care se impozitează pensiile mai mari de 750 lei
Premierul Ponta a reîntregit salariile dar reduce personalul bugetar
Ministrul Bănicioiu reînvie Daciada
Direcţiile judeţene de Sănătate Publică vor fi desfiinţate
Deciziile Guvernului creează tensiuni în interiorul PNL
liderii locali ai PNL, nemulţumiţi de ministrul Finanţelor Daniel Chitoiu
Judecătorii CSM vor să scape de incoruptibilul Daniel Morar
O instanţă din România a stabilit că pagina de Facebook este spaţiu public
„La începutul tuturor lucrurilor măreţe se află o femeie.”
Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti
Ipoteşti: Cum este jumulit postmortem Eminescu la el acasă
Botoşani: O ispravă ţigănească care nu va intra în istorie
Când se plictiseşte, prefectul Macaleţi invită parlamentarii la o şuetă
Iar ca şueta să fie plictisitoare, vin şi liderii de sindicat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog