Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18910
De la 07 Ianuarie 2003
76798326
Editorial

Cuvântul viclean al fariseului Stoica

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2014, 23:00
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Gavriil Stoica, a anunţat public că Mitropoliile vor judeca fapta preoţilor de a se implica politic. Viclean cuvânt a rostit părintele! În Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului scrisoarea trimisă preoţilor parohi de a propovădui în biserică creştinilor să-l voteze pe ortodoxul român Victor Ponta a fost concepută cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, mitropolitul.
Cum ar putea judeca mitropolitul faptele preoţilor parohi când tocmai el le-a cerut să comită aceste păcate de ordin politic, ticăloşii greu de înţeles în contextul moralei creştine.
Este limpede că purtătorul de cuvânt al patriarhiei nu numai că a rostit cuvânt viclean menit să acopere faptele urâte la care cele mai înalte feţe bisericeşti s-au făcut şi se fac părtaşe, dar cu mult fariseism el ne-a minţit în scopul de a acoperi adevărul.
Nu va fi nicio judecată a niciunui preot. Totul este o cacealma bisericească şi nimic altceva. Este limpede că înţelegerea de sprijinire a candidaturii luii Victor Ponta s-a făcut la cel mai înalt nivel al Bisericii Ortodoxe Române, respectiv acţiunea a primit binecuvântarea patriarhului Daniel.
Scriam într-un editorial anterior că dacă Ponta va fi ales preşedintele României, Biserica să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul economic şi social care va cuprinde ţara. În locul iubirii creştine, firul roşu al Noului Testament şi esenţa moralei creştine sădite de Iisus Hristos în sufletul celor cu credinţă în Dumnezeu, Patriarhia a propovăduit în rândul creştinilor prin preoţii parohi ura împotriva celor de altă religie dar şi împotriva celor de altă etnie decât cea română.
Apărarea mizeriei morale promovată în aceste zile de BOR a în beneficiul lui Ponta venit din partea unui alt fariseu politic precum Liviu Dragnea. În opinia politicianului preoţii n-au făcut altceva decât să apere credinţa ortodoxă. Dar cine a atacat-o? Nu l-am auzit pe Iohannes să-i îndemne pe catolici şi protestanţi să-şi apere religia de atacurile ortodocşilor. Cuvintele rostite de preoţi prin biserică şi cu prilejul altor slujbe religioase cum c㠄Ponta este omul care uneşte” sunt cuvinte mincinoase, pentru că nu poţi înfăptui o unire în cuget şi simţire prin a promova ura şi dezbinarea etnică şi religioasă.
Când un falsificator şi fraudator de alegeri electorale precum Liviu Dragnea, aflat deja în faza de judecată a primei instanţe, a ajuns să apere imaginea Bisericii, ceva nu mai este în regulă cu conducerea acesteia. Prin instigarea la ură etnică şi religioasă preoţii au încălcat legea laică şi ar fi fost foarte firesc şi democratic să fie chemaţi în faţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Dacă aceste acte de discriminare ar fi fost comise de Klaus sau oamenii din staff-ul său, televiziunile pro-Ponta ar fi luat foc şi ar fi cerut cercetarea penală a acestora. Fiind vorba de Ponta şi cei care-l susţin, inclusiv de preoţi, tăcerea domneşte peste membrii acestui Consiliu, foarte insistenţi şi vehemenţi în alte împrejurări.
Campania mizerabilă purtată de Ponta şi PSD, la care s-au alăturat şi reprezentanţii Bisericii, a coborât aşa de jos valorile morale ale poporului nostru încât nici cei mai de frunte intelectuali ai ţării n-au cuvinte s-o descrie. Cert este că Biserica a scris un episod din istoria existenţei sale cu care generaţiile viitoare de slujitori ai ortodoxiei nu se vor putea mândri, ci doar ruşina. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Miştocarului pezevenchi i-a cam pierit zâmbetul
Ioan Rotundu
Cifrele anuntate de premier privind evolutia economiei in trimestrul al treilea nu corespund celor pe care le vom anunta vineri
Nu ne-a sunat nimeni din partea Guvernului
Politeanu: Cum a copiat-o Ponta pe Monica Macovei citand din episcopul Iuliu Hossu
Klaus Iohannis: Cer presedintilor celor doua camere si premierului Ponta sa sustina convocarea plenului Parlamentului
pentru dezbaterea legii amnistiei si gratierii, cat si a tuturor cererilor de urmarire penala si arestare preventiva
55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri
Sesizare a UDMR la BEC dupa aparitia unor pliante anti-Iohannis, in limba maghiara
Kelemen: "Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari"
Concurs cultural dedicat istoricuylui Nicolae Iorga
Liviu Dragnea: Mircea Govor e un om foarte glumet, DNA il ancheteaza pentru niste declaratii
Comunicat de presă ACL
Ministerul Agriculturii: Romania are rata de absorbtie de 74% in programul de dezvoltare a satelor, dar la pescuit, numai 40%
DEVA: Unul din doi beneficiari de ajutoare sociale au renuntat la masa gratuita
dupa ce li s-a cerut sa munceasca in folosul comunitatii
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Măcelarul obraznic
Chişcă moldovenească
Ce am aflat din confruntarea Iohannis - Ponta
Curtea Constitutionala: Religia nu mai este obligatorie in scoala
Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere
Bo0toşani: Cum s-a supărat Riţa Răsitaru pe Lumea lu’ Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă