Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12989
De la 07 Ianuarie 2003
87404823
Editorial

DNA se ocupă de plevuşcă, crăpcenii zburdă

  • Ioan Rotundu
  • 22 April 2016, 23:00
Săptămâna aceasta procurorii de la DNA Suceava au mai şters praful de pe nişte documente aruncate prin vreun dulap din interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. Cică anchetează o colectă de bani de la angajaţii Inspectoratului cu care s-ar fi organizat distracţii de Ziua Poliţiei în anul 2014 iar banii strânşi au dispărut prin buzunarele unor poliţişti de rang înalt.
Nu s-a dat publicităţii la cât s-ar ridica suma respectivă dar ne putem da seama şi singuri că nu putea fi decât la nivelul a vreo câteva mii de lei, poate vreo cinci mii. Cum la astfel de evenimente munca de organizare cade în cârca sindicaliştilor şi nu a conducerii instituţiei, va fi interesant să aflăm pe cine suspectează procurorii DNA că s-ar fi înfruptat din banii respectivi.
Însă surse din interiorul IJP mi-au dat de înţeles că tot comisarul şef Cristian Cucoreanu, la acea vreme comandantul IJP; ar fi vizat de procurori. Se pare că probele în dosarul deja întocmit pe numele lui Cucoreanu pe motiv de abuz în serviciu sunt subţiri, neconvingătoare iar procurorii DNA se tem să-l trimită pe masa judecătorilor. Prim procurorul DNA, Codruţa Koveşi, le-a transmis procurorilor că dată în vreun dosar ajuns la judecători, aceştia dispun achitarea inculpatului, atunci se vor lua măsuri disciplinare cu acei procurori care dovedit superficialitate în anchetă.
Ştiindu-se că probele din „Dosarul promovarea” prin care fostul inspector Cristian Şuhan a fost promovat în grad fără a avea vechimea necesară, procurorii DNA caută de aproape un an de zile să adune noi probe şi nu prea le-a ieşit norocul în cale.
În timp ce procurorii DNA se ocupă de aceste mărunte găinării, adevăraţii ofiţeri de poliţie cu muscoiul corupţiei pe caschetă continuă să-şi facă de cap. N-am cum să înţeleg de ce nu s-au autosesizat procurorii DNA despre şirul nesfârşit de abuzuri comise de poliţistul Mihai Cliveţ. Numai dacă ar verifica corelând datele când acesta a angajat anumite credite de bancă cu datele promovării în grad ar descoperi foarte uşor unde s-au dus banii lui Cliveţ. Pornind de aici ar fi şi mai uşor să afle cine a beneficiat de avantaje materiale pe la locuinţa personală cât Cliveţ a fost şeful Secţiei de Poliţie Rurală Flămânzi.
Dar oare de ce nu sunt interesaţi procurorii DNA de cele peste şapte miliarde de lei vechi pe care şeful Serviciului de Criminalitate Economică, comisarul Dumitru Aioanei, nu le poate justifica provenienţa? Numai dacă ia la mână dosarele instrumentate de acesta şi nefinalizate sau „omorâte” ar descoperi şi dâra provenienţei acestor bani dobândiţi ilicit. N-or vrea procurorii sau nu-i lasă şeful lor Mihaela Mihai, aceasta-i întrebarea?
Mai există un ofiţer cu numele de Liviu Crăciun ce are un viloi la Lebăda, chiar faţă în faţă cu intrarea arătoasă de la Alfa Land. Numai dacă i se verifică provenienţa terenului de sub vilă, a terenurilor megieşe vândute parcelat, musai procurorii DNA vor trebui să-i facă o vizită şi primarului de la Curteşti, Dumitru Viţel, care s-a făcut ditamai taurul că dacă află Borcea de existenţa lui ar mai putea face un atac de cord, de invidie de această dată.
La Secţia de Poliţie Rurală Vlăsâneşti, patronată de comisarul Vasile Luchian, există un focar de corupţie care înfloreşte cu repetiţie. Un tentacul a acestui focar existent la Vorniceni l-am tăiat noi, cei de la Jurnalul, prin ce-am scris şi televizat anul trecut. Dar mai sunt vreo patru tentacule care sug binişor seva muncii altora, ce-i drept munca lor nu-i prea cinstită că în ziua de astăzi munca cinstită îi aducătoare de sărăcie şi foamete.
La Secţia de Poliţie Rurală Darabani agenţii şi-au împărţit teritoriul precum animalele de pradă. Fiecare paşte pe tarlaua proprie, că iarbă infracţională se găseşte începând din biroul primarului şi până la ultimul crâşmar de cătun care vinde o ladă de bere de la începutul anului şi numai nu reuşeşte să epuizeze stocul.
M-am luat în acest comentariu de poliţişti pentru că pe la ei trag mai mult procurorii DNA Suceava pentru a prinde câte un porcuşor, lăsând crăpcenii să-şi facă de cap prin întreaga baltă numită judeţul Botoşani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatii vor lucra la Parlament numai lunea si martea,
pana la finalul campaniei. Zgonea: Recuperam in iulie
Victor Ponta: Liviu Dragnea NU trebuie sa isi dea demisia din functia de Presedinte al PSD
Trebuie sa fereasca partidul de toti "ofiterii" acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia
Robert Turcescu, candidatul PMP la Primaria Bucuresti
Comunicat de presă PNL Botoşani
Liviu Dragnea, doi ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Referendumul, sentinta e definitiva
Reactia Guvernului la excluderea Romaniei de la Eurovision
TVR e in subordinea Parlamentului, nu puteam plati datoria pentru ca incalcam legile Concurentei
O ancheta efectuata in Germania indica nereguli la motoarele diesel pentru 16 producatori auto
Printre modele, Dacia si Renault
Horoscopul zilei de 23.04.2016
Bancul zilei: Tehnica cerşitului la italieni
Reţeta zilei: Frigărui de miel
Pseudo-stiinta, un pericol deghizat in hainele democratiei
In ultima perioada o uzanta noua se evidentiaza atat printre patimasii
Şi aleşii oneşti pot cădea pradă ticăloşilor
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.04.2016
Împreună cu Hristos de la libertate la viaţă
Scrisoare pastorală la Învierea Domnului. Iaşi, 2016
Botoşani/Suharău: A ieşit la iveală un nou matrapazlâc al cuplului Chelariu - Pintilei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă