Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7297
De la 07 Ianuarie 2003
122867364
Editorial

DNA-ul pe punctul de a pierde lupta împotriva corupţiei

  • Ioan Rotundu
  • 14 September 2016, 23:00
De ceva timp încoace asistăm la o luptă acerbă împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi mai ales împotriva procurorului şef Codruţa Koveşi (foto). Liderii PSD. ALDE şi acum ai PRU, cu toţii implicaţi în acte de corupţie, cu dosare penale la DNA sau pe rolul instanţelor de judecată au pornit o campanie de discreditare a DNA-ului cu un scop bine urmărit. Campania are rolul de a convinge majoritatea românilor, sau măcar a le induce îndoieli, cum că procurorii de la DNA acţionează la anumite ordine politice.
Televiziunile controlate de către troica corupţiei PSD-ALDE şi PRU au înmulţit emisiunile în care prezintă deformat cu bună ştiinţă anumite anchete ale procurorilor DNA tocmai în scopul de a discredita instituţia.
Dacă vreţi, această campanie este un fel de foc pregătitor la care recurgeau armatele pe front înainte de declanşarea atacului. Iar atacul pus la cale de troica corupţiei constă de fapt în modificarea legislaţiei penale pentru a restrânge drastic competenţele procurorilor DNA, pentru a le limita mijloacele de anchetă punându-i în situaţia imposibilă de a putea administra probele necesare demonstrării vinovăţiei.
Această strategie îmbracă mai multe forme. Deja sau iniţiat o serie de legi pentru modificarea altora deja aflate în aplicare, printre care şi cea a avocaţilor. Dacă aceste modificări aduse Legii avocaţilor vor trece de ambele Camere, atunci avocaţii se vor putea alătura celor implicaţi în acte de corupţie prin a-i apăra ascunzând din probe, falsificându-le, prin divulgarea informaţiilor din faza de anchetă în spaţiul public pentru a compromite ancheta, fără ca procurorii DNA să le mai poată face ceva. Dar esenţialul urmărit prin modificarea Legii avocaţilor este salvarea de la puşcărie a celor doi avocaţi lideri ai PSD. Victor Ponta şi Dan Şova.
O altă modificare a legilor penale a fost eliminarea conlucrării dintre DNA şi SRI în sensul că SRI n-a mai primit dreptul de a face înregistrări audio pe care să le pună la dispoziţia procurorilor DNA. Cine a urmărit cu atenţie aplicarea acestei restricţii de colaborare a putut să-şi dea seama că marii corupţi aflaţi în ancheta procurorilor DNA n-au mai ajuns în arestul preventiv, fiind puşi sub control judiciar sau arest a domiciliu, putând astfel să conlucreze liberi cu avocaţii şi la adăpost de vreo supraveghere autorizată.
Chiar în aceste zile au ieşit la iveală şi încercările unor ofiţeri ai serviciilor secrete de a o compromite pe Koveşi, aceştia fiind plătiţi de forţe interne obscure dar pe care le putem intui.
Fostul ofiţer al SRI Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru acte de mare corupţie şi şi-a pierdut funcţia. La pachet, mai mulţi ofiţeri superiori şi şefi ai Direcţiei Generale de Protocol şi Informaţii din cadrul Ministerului de Interne de asemenea sunt cercetaţi penal în frunte cu şeful lor cel mare, fostul ministru Gabriel Oprea. Acestora să alăturăm mai mulţi şefi de poliţie din ţară, şi ei anchetaţi de DNA şi cu cariera militară compromisă.
Luaţi prin surprindere de anchetele procurorilor D NA şi de îndrăzneala acestora de a-i încătuşa, toţi aceşti militari de carieră cu experienţă în munca informativă şi-au unit forţele s-o compromită pe Koveşi.
Iar în încercările lor primesc şi sprijinul unor politicieni de marcă. Trecem peste Liviu Dragnea şi Victor Ponta, doi corupţi notorii, şi ne oprim la Traian Băsescu, omul care până mai ieri o susţinea pe Koveşi din toate puterile de pe poziţia de preşedinte al României. În momentul în care DNA s-a atins de protejata sa Elena Udrea, Traian Băsescu a devenit un duşman înverşunat al DNA-ului.
Călin Popescu Tăriceanu a fost o perioadă indiferent de cine ajunge în anchetele celor de la DNA şi după gratii. Dar când procurorii DNA au început să-i dea târcoale, Tăriceanu s-a alăturat cu toate forţele sale celorlalţi corupţi în a găsi mijloace de discreditare a DNA-ului.
Am prezentat mai sus un tablou succint al duşmanilor Codruţei Koveşi şi a DNA-ului ca instituţie. Duşmanii sunt din toate partidele politice parlamentare, fie ele de stânga sau de dreapta. Şi, atunci, pe cine suspectează cei care luptă împotriva DNA-ului că ar controla politic instituţia? Pe preşedintele Klaus Iohannis? Îţi vine să mori de râs dacă ar fi reală o astfel de acuzaţie. Cu SRI şi DGPI instituţia DNA-ului se află în conflict deschis, deci nici aceste servicii secrete nu pot fi acuzate că ar fi în spatele DNA-ului.
Ei, bine, dar pe cine ar acuza troica corupţiei că ar da ordine politice DNA-ului? Concret nu acuză pe nimeni pentru că nu are pe cine. Totul este o manipulare prin lansarea unor acuzaţii false la adresa DNA dar care acuzaţii prind foarte repede la masa de români cu educaţie redusă.
Iar campania de denigrare a DNA-ului are drept scop, cum am arătat, pregătirea populaţiei pentru ca viitoarele modificări de legi penale menite să-i apere pe corupţi să nu producă proteste sociale.
În final am de făcut o remarcă. Am repetat în mai multe rânduri că în lupta sa împotriva corupţiei DNA-ul are în spate un sprijin şi m-am tot întrebat cine o fi susţinătorii. Cred că DNA se bazează pe sprijin extern venit din partea SUA şi a organismelor Uniunii Europene, lucru ştiut şi de troica corupţiei dar ţinut sub tăcere cu străşnicie pentru că n-ar mai putea să-i manipuleze pe românii slabi de înger.
Dacă troica politică a corupţiei va reuşi să-i manipuleze pe români, atunci lupta DNA cu corupţia şi corupţii va scădea în intensitate după care va dispărea. Ne vom întoarce la trista perioadă a anilor 1992 – 1996 când corupţia protejată de fostul PDSR a pus economia ţării pe chituci jefuind-o. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 15.09.2016
Bancul zilei: Paradox financiar
Fals scandal pe seama Masoneriei
Ioan Rotundu
Ipocrizie şi fariseism politic la parlamentarii PSD Botoşani
Ioan Rotundu
uncker declara in fata Parlamentului de la Strasbourg ca UE este intr-o criza existentiala,
datorita sciziunii dintre Est si Vest
Juncker cere infiintarea unui cartier general militar unic la nivelul Uniunii Europene
Senatorii au votat un proiect de lege ce prevede pensii speciale pentru personalul din serviciile de ambulanta
Comisia Juridica a Senatului incuviinteaza cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea
Daniel Dragomir este persoana retinuta in dosarul Black Cube
Surse: Dragomir este fost ofiter SRI / "Tornado", numele de cod al operatiunii de denigrare a lui Kovesi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog