Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11646
De la 07 Ianuarie 2003
95288443
Editorial

Daniel, managerul şef al VOR şi loviturile de imagine

  • Ioan Rotundu
  • 30 March 2018, 23:00
De când Daniel a fost ales patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, această instituţie religioasă şi-a modificat radical atitudinea faţă de creştini. Încet, dar sigur, un plan al patriarhului de îmbogăţire a Bisericii prinde viaţă în fiecare zi. Credinţa a fost trecută pe planul doi iar pe primul plan a fost aşezată politica financiară, o politică menită să îmbogăţească Biserica, ştiut fiind că bogăţia dă putere iar puterea dominaţie absolută asupra a tot ce viaţă raţional.
Patriarhul a statuat ca periodic, la nivel de ţară, să se organizeze manifestaţii menite a ţine Biserica în atenţia colectivă, a o strecura viclean în sufletul credinciosului pentru a-l face să-i doneze şi ultima leţcaie dacă se poate.
În timp ce Biserica ridică lăcaşuri de credinţă care mai de care mai gigantice, pictate în culori aprinse ca să impresioneze, împodobite cu icoane şi odoare argintate şi aurite care să-ş umilească pe creştin şi să-l intimideze atunci când ajunge în faţa altarului, a preotului şi el înveşmântat în straie strălucitoare, sistemul de învăţământ se prăbuşeşte educaţional dar şi ca infrastructură, tavanele cad peste eleni, WC-urile sunt în curtea din spatele clădirii, frigul domină sălile de clasă iar elevii sunt măcinaţi de ‚boli precum gripa şi rujeolă pentru că sistemul de sănătate este subfinanţat, dispensarele comunale au dispărut, locul lor fiind luat de bisericii impunătoare, împrejmuite cu garduri solide.
Cu o neruşinare greu de acceptat pentru o societate civilizată, Biserica nu se sfiieşte să promoveze atitudini care să impună reguli vieţii private de familie aşa cum s-a consumat sâmbăt㠄Marşul pentru viaţă”, o manifestaţie la nivel de marile oraşe pentru interzicerea avorturilor. Iar preoţii au găsit suficienţi creştini habotnici şi câţiva tineri rătăciţi în ale educaţiei să-i plimbe cu mare tam-tam pe străzile oraşelor, antemergătorii coloanei fiind preoţii înveşmântaţi luxos, atârnându-le de gât cruci masive din argint şi aur.
În timp ce mulţi copii se culcă înfometaţi, sunt bătuţi de mame şi taţi dezamăgiţi că viaţa nu le oferă nicio perspectivă, abandonaţi în voia soartei sau daţi spre creştere unor familii profitoare, acu neruşinare ceşti preoţi înveşmântaţi luxos, argintaţi şi auriţi luptă pentru sporirea numărului acestor copii veniţi pe lume să suporte cele mai grele tare sociale.
Două reproşuri am a aduce acestor preoţi, dacă mai au o brumă de omenie în sufletul lor. Primul este a-i întreba unde erau ei când Ceauşescu a interzis avorturile iar sute de femei, după unii mii, au murit în chinuri groaznice pentru că ofiţerii de securitate interziceau medicilor să le trateze, indiferent de motivul creat de sarcină? Le spun eu unde erau. Se aflat la taclale cu ofiţerii de securitate dându-le lista cu femeile care aveau naivitatea să se spovedească preotului că şi-au întrerupt sarcina.
Al doilea reproş este tot o întrebare. Câţi copii abandonaţi pe străzi a strâns Biserica în comine sociale pentru a le reda şi lor o fărâmă de fericire din viţa a de belşug pe care o duc ei, preoţii? Se laudă cu cămine pentru bătrâni pentru că le iau pensiile iar mâncarea şi restul cheltuielilor sunt acoperite din sponsorizări şi nu din veniturile Bisericii sau a preoţilor. Dimpotrivă, aceste cămine sunt o sursă de venit pentru preoţi.
De ce nu organizează Biserica mitinguri cu creştinii pentru a cere politicienilor să facă şcoli şi spitale? N-o fac pentru că sunt în cârdăşie cu aceşti politicieni care din ce fură de la noi fac parte şi Bisericii. Iar slujitorii Bisericii îi preaslăvesc şi-i măresc pe aceşti bandiţi care au pus mâna pe putere şi jefuiesc ţara cu o sete de înavuţire necunoscută până la ei în istoria poporului nostru.
Daniel, managerul şef al BOR, continuă să-i prostească pe creştinii naivi cu fel de fel de manifestări care au în spatele lor viclene mijloace de sporire a veniturilor Bisericii. Îl doare undeva pe Daniel de faptul că se vor naşte copii care n-au viitor. Per el îl interesează banii prostimii pe care o manipulează cu ştiinţă pentru că nivelul ei de educaţie este scăzut sau tributar unor vremuri apuse pe care le-au trăit fără a le înţelege sensul.
Generaţiile care vin din urmă nu vor avea de luptat nu numai cu o clasă politică coruptă ci şi cu o Biserică la fel de coruptă. Iar reprezentanţii Bisericii sunt mai periculoşi pentru că au abilitatea de a folosi credinţa în mijloc de înavuţire fără ca credinciosul să-şi dea seama că este fraierit. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cioloș, despre noul său partid: ”De dreapta, de stânga - astea sunt cuvinte abstracte.
Vom participa la toate alegerile”
100 de ani de puţine bucurii şi multă durere
Ioan Rotundu
Elevii cer număr redus de discipline și un mai mare accent pe conținuturi diversificate și interconectate
Dezastrul economic la societatea Nova Apaserv se adânceşte
Ioan Rotundu
Meleşcanu: În România se simte o prezenţă foarte solidă a spionajului rusesc
Horoscopul zilei de 31.03.2018
Bancul zilei: Automobilul minune românesc
Catrenul săptămânii
Vlad Bileţchi: „Moldova este diamantul naţiunii româneşti
Ioan Rotundu
„Vocea României” privind Centenarul Unirii auzită la Botoşani
Ioan Rotundu
Fașia Gaza, unele dintre cele mai sângeroase violențe din ultimele decenii:
12 palestinieni au fost uciși, peste 350 sunt răniți
Dinamica economiei: Târgul prodduselor tradiţionale
Primarul Nechita, un mafiot PSD aflat la mare ananghie
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii II Vocea Romaniei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă