Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25243
De la 07 Ianuarie 2003
108298594
Editorial

Dar Popescu ce preţ are?

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2013, 23:00
Jurnalistul Tudor Barbu, ajuns senator pe banii şi politica partidului fondat de Dan Diaconescu, a părăsit partidul pentru a se înscrie în cel fondat de Dan Voiculescu, cea mai canalie politică postdecembristă după Ion Iliescu. Cât l-a slujit pe Dan Diaconescu la OTV, Bartbu tuna şi fulgera împotriva mafiotului de Dan Voiculescu şi a Antenelor sale.
Iată că după şuvoiul de acuzaţii pe care i l-a adus în cele două campanii electorale de anul trecut, acum Barbu îi curăţă costumul scump, de câteva mii de euro, de scamele pe care tocmai el i le-a aşezat cât a lucrat la OTV. Cu numai o zi înainte de la trece la PC, invitat la Tv B1, Barbu acuza USL de manifestările de putere absolută exprimate prin revizuirea Constituţiei. A doua zi am citit şi apoi văzut-auzit la televizor ştirea că senatorul PPDD Tudor Barbu s-a înscris în PC. Cu acelaşi tupeu cu care-i acuza pe liderii USL, în aceeaşi seară, tot la Tv B1, Barbu îşi explica gestul părăsirii PPDD. O explicaţie care dovedea încă odată cât de ticăloşi sunt politicienii noştri şi cât de uşor se vând ei la văzul teancului cu bani.
Social-democratul Viorel Hrebenciuc, dacă nu mă înşel, a lansat în politica românească sloganul că fie care om are un preţ. Dacă ştii să i-l evaluezi corect, atunci îl poţi cumpăra. Cine îşi imagina vreodată că Barbu va putea deveni partenere politic al celor din Alianţa USL? Nimeni nu putea crede aşa ceva. Iată că Voiculescu a ştiut să-l preţăluiască, i-a pus teancul de bani în faţă, şi Barbu face acum politică conservatoare de susţinere a intereselor USL.
Vreţi o altă dovadă de ticăloşie politică mai mare şi mai convingătoare decât aceasta? Nu cred că mai este nevoie.
Încet, dar sigur, partidul lui Dan Diaconescu va rămâne fără parlamentari. Vor fi toţi cumpăraţi de către cei din USL. Avem şi la Botoşani doi parlamentari ai PPDD. Deputatul Liliana Mincă nu cred că este nevoie să treacă la PC pentru că ea a fost şi este acolo încă din perioada când conducea Loto România. Ea este legată de Dan Voiculescu prin nişte dosare penale, mai ales de Camelia Voiculescu. Mincă stă cu fundul în PPDD, dar cu votul a fost chiar de la validarea mandatului la USL.
Îl mai avem pe senatorul Corneliu Popescu. De el nu mai ştim nimic. Şi de ar fi murit, Doamne fereşte!, tot am fi auzit ceva. Prin Botoşani nu mai apare, prin Senat nu se aude nimic de el, o tăcere totală şi suspectă în acelaşi timp. Pe el nu a încercat nimeni să-l cumpere. Nu cred că ar fi aşa greu de preţăluit. Mai degrabă aş crede că a fost evaluat şi s-a ajuns la concluzia că nu merită să fie cumpărat nici la second-hand.
Popescu se află în situaţia de a da bani ca să-l primească şi pe el cineva, altfel nu se explica lipsa de interes pentru persoana sa.
Privind la aceste migraţii politice determinate de bani şi interese de partid, cum să nu-i dai dreptate preşedintelui Traian Băsescu când a afirmat că avem „o clasă politică ticăloşită”. În cine să mai avem încredere, dacă până şi cei de factura lui Rudor Barbu s-au dovedit că li se poate închide gura oferindu-li-se un preţ adecvat? Actuala clasă politică nu poate fi reformată în nici un fel. Numai o mişcare de tip legionar, cum spunea duhovnicul Iustin Pârvu, ce astăzi este coborât în mormânt, mai poate salva România de actualii păcătoşi politici. Cred că părintele avea mare dreptate!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Oferta Oanei Roman
Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8
Alertă alimentară: Fructe congelate cu virusul hepatic A
În toamnă vreau să facem o reformă reală a aparatului public central
Portavocea ideologică a imperialismului rus ameninţă cu război Chişinăul
Oazu Nantoi: Nu mă ameninţaţi cu război la mine acasă
Cele mai importante amendamente adoptate la revizuirea Constituţiei
Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost adoptat de Comisia parlamentară
ce etape are de parcurs proiectul până la referendum
Modificarea Statutului parlamentarilor privind imunitatea, neconstituţională
Serviciu gratuit de informaţii juridice, implementat la bibliotecile din judeţ
Alune americane
Botoşani: Pelerinaj la sicriul cu duhovnicul Iustin Pârvu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă