Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4596
De la 07 Ianuarie 2003
123138336
pnl
Editorial

Dar cu Antonescu cum rămâne?

  • Ioan Rotundu
  • 28 November 2011, 23:00
Desfiinţarea lui Mircea Geoană ca om politic tocmai de către cei care l-au creat a dat la iveală o parte din mizeria politică necunoscută nouă. Această mizerie politică de ordin moral necunoscută nouă existentă şi afectează mersul vieţii noastre economice şi sociale. Ne mirăm, apoi, de ce una votăm noi şi altul este comportamentul faţă de noi al celor aleşi.
Cum spuneam în editorialul anterior, liderii de vârf ai PSD l-au susţinut pe Mircea Geoană să devină preşedintele României. Puţin a lipsit ca să nu fie ales. Când Geoană a devenit inutil partidului, ni s-a dezvăluit adevărata sa faţă de om politic şi odată cu ea am putut să ne dăm seama şi despre caracterul de oameni politici al celor care l-au susţinut.
În alegerile prezidenţiale din toamna anului 2009 am fost minţiţi şi manipulaţi să votăm conducător de ţară o persoană văcsuită şi lustruită în laboratorul PSD. Iar această persoană avea menirea de a aduce partidului creator noi puteri şi privilegii şi nicidecum nu era creată să ne conducă cu competenţă, cinste şi demnitate şi care să ne facă respectaţi în lume.
Dezvăluirile despre personalitatea lui Mircea Geoană, dezvăluiri care nu fac decât să ne lămurească asupra modului în care suntem priviţi de către liderii PSD, trebuie să ne îndrepte atenţia şi spre celălalt susţinător al PSD la conducerea României. Mă refer explicit la liberalul Crin Antonescu.
Este limpede că în alegerile prezidenţiale din toamna anului 2009, între Crin Antonescu şi Mircea Geoană a existat o înţelegere de susţinere. Antonescu era conştient că nu poate accede în turul doi al alegerilor, fiind imposibil să-l bată pe Traian Băsescu. Mai ştia că lupta finală se va da între Geoană şi Băsescu şi nutrea speranţa, ca mulţi români dealtfel, ca Băsescu să fie învins.
Numai că prin susţinerea lui Geoană, liberalul Crin Antonescu s-a asociat cu toată mizeria morală a acestui şi a celei existente în PSD. Antonescu a ştiut de orientarea pro-rusă a lui Geoană, a ştiut de combinaţiile acestuia cu Vântu, a cunoscut planul acestuia ca odată ajuns preşedintele României să intermedieze privatizarea unor companii de stat în favoarea lui Vântu, Voiculescu şi Patriciu.
Crin Antonescu a cunoscut toate acestea şi a devenit complice prin faptul că a tăcut şi nu le-a dezvăluit public la acea vreme. Tace şi acum, când cei din PDSD l-au prezentat românilor pe Geoană aşa cum l-au creat ei şi cum le este caracterul de partid.
Încă din momentul în care PNL s-a asociat cu PSD în formarea USL m-am întrebat ce anume stă în spatele acestei alianţe politice total contrară doctrinelor de partid, total contrară mersului istoric al acestor două formaţiuni politice.
Explicaţia a apărut în aceste zile, de mazilite a lui Geoană, şi rezidă în mizeria morală comună. Şi liderii actuali ai PNL şi cei ai PSD au origine comună: provin din sistemul comunist, aşa că le-a venit uşor să-şi unească forţele. Numai că au făcut-o într-un scop mârşav faţă de noi. Ne-au minţit şi continuă să ne mintă.
De vreme ce Antonescu a devenit complicele lui Geoană în alegerile prezidenţiale din anul 2009, tăcerea sa a fost răsplătită de PSD prin a-l considera candidatul unic al USL la prezidenţialele din 2013.
Firesc, se naşte întrebarea: mai putem noi, românii, să-l alegem conducătorul nostru în condiţiile în care nu se deosebeşte cu nimic faţă de Geoană? Eu zic că nu.
Suspendarea preşedintelui Băsescu iniţiată de PSD şi susţinută de PNL este o încercare de a-i crea condiţii lui Crin Antonescu de a ajunge preşedintele României înainte de alegerile de drept. Se pare că Antonescu nu mai are răbdare să aştepte anul 2013, fiindu-i teamă că până atunci vor apărea publice şi alte dezvăluiri din viaţa sa de om politic care nu-i vor fi deloc avantajoase.
Sacrificarea lui Geoană de la preşedinţia Senatului a avut menirea de a-l îndepărta din eventualele alegeri prezidenţiale anticipate. Geoană a suportat consecinţa limbuţiei sale de a declara înainte de vizita oficială în SUA că va candida la preşedinţia României, în condiţiile în care UISL-ul declarase deja susţinerea lui Antonescu.
L-au mazilit şi de la preşedinţia senatului iar faptul că preşedinţia va încăpea pe mâinile PDL nu-i afectează pe cei din USL. Important era să fie eliminat Geoană şi să nu devină un contracandidat al lui Antonescu, în condiţiile în care va reuşi planul de suspendare al preşedintelui Băsescu. Suspendarea lui Băsescu l-ar fi propulsat pe Geoană preşedintele interimar al României şi ar fi devenit un contracandidat periculos pentru Antonescu.
Numai că dezvăluirea adevăratei personalităţi a lui Geoană are efect de bumerang şi asupra lui Crin Antonescu, care nu mai poate fi un candidat credibil la preşedinţia României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Serviciul de Probaţiune a aniversat zece ani
Bolnavii închipuiţi din Primăria Botoşani
ei vor rămâne fără loc de muncă
Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Încârtită cu jambon
Bancul zilei: Munca la stat
Ai putinţică răbdare, monşer Ţurcanu!
Ioan Rotundu
„Nici măcar nu e un angajat corupt, e un prost”
Botoşani: Deputatul trugaru cere despăgubiri în euro de la ANI
Asio daune morale
Tomograful Spitalului judeţean s-a strivcat din nou
Minivacanţă de Ziua Naţională a României
Burse şcolare pentru elevii de gimanziu
Facturarea părților comune confirmată de instanțele de judecată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog