Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
7096
De la 07 Ianuarie 2003
74865643
Editorial

Dar la parlamentare n-aveţi nevoie de voturi?

  • Ioan Rotundu
  • 18 June 2008, 23:00
Fără îndoială că sunt mulţi acei şoferi care parchează maşinile aiurea, îngreunând circulaţia, blocându-i pe alţii în a parca maşina sau ieşi cu ea din parcare. Culmea, mulţi dintre aceşti şoferi sunt oameni instruiţi, care ocupă funcţii cu greutate în sfera socială. O altă categorie de şoferi sunt odraslele celor de bani gata, nişte puştani cărora nici nu le-a mânjit mustaţa, dar care se cred stăpânii oraşului şi care îşi parchează maşina, cu multă emfază, oriunde cred de cuviinţă. Mai avem categoria şoferilor mânaţi de treburile zilnice, care bat pe la uşa diferitor instituţii ale statului şi care sunt nevoiţi să-şi parcheze maşina oriunde găseşte un loc mai apropiat, trotuarul fiind îndeobşte locul ocupat.
Ei bine, toţi cei care îşi vor mai parca maşina în locuri neamenajate în acest scop se vor trezi că le este ridicată şi o va mai putea recupera contra unei taxe. Este visul viceprimarului Florin Ghiorghiţă de a da mână largă unei societăţi ce abia aşteaptă semnalul să treacă la ridicarea autoturismelor parcate ilegal. Vicele Ghiorghiţă visează la această măsură de mai mult timp. A fost temperat de către primarul Flutur, pentru că urmau alegerile locale şi o astfel de măsură ar fi adus PD-L-ului o importantă pierdere de voturi. Alegerile au trecut, iar vicele Ghiorghiţă a şi anunţat că în curând se va trece la blocarea roţilor şi ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar. Semn că s-a văzut cu sacii în căruţă pentru patru ani de acum înainte, aşa că-şi poate permite orice faţă de cetăţeanul de rând.
În opinia mea, această măsură nu va rezolva lipsa de civilizaţie în parcarea maşinilor, ci va stârni vii proteste şi o nevindecabilă ură împotriva PD-L, care nu traversează un moment prea fericit ca să aibă parte de aşa ceva. Prăbuşirea lui Băsescu în sondaje, pierderea Capitalei, eşecul suferit în alegerile locale ale unor lideri naţionali precum Berceanu, Olteanu, Boureanu etc. sunt semnale că PD-L a intrat în vrie, că i s-a oprit ascendenţa în preferinţele electoratului şi că a început coborâşul în sondaje.. Nu cu măsuri radicale se va rezolva această problemă. S-a încercat şi în alte mari oraşe ale ţării, inclusiv în Capitală, şi s-a renunţat.
Avem Poliţia comunitară care ar putea prelua responsabilitatea acestei activităţi şi să facă ordine, pornind de la măsuri mai uşoare spre cele mai aspre. Nici cu amenzi de ordinul sutelor sau miilor de lei nu se va rezolva ceva. Când îi iei omului venitul familiei pe o lună sau două de zile, amenda nu mai joacă rol educativ ci unul de ură socială împotriva puterii. Mai ales că astfel de amenzi nici nu se încasează vreodată. O amendă de zece lei, încasată pe loc, îl va durea mai mult la buzunar. Repetă abaterea, dublez amenda. Ştiu din experienţa celor peste 20 de ani de control financiar intern că astfel de sancţiuni au eficienţă.
Mai trebuie ca poliţiştii comunitari să nu se simtă timoraţi în faţa flăcăiaşilor de bani gata şi să fie fermi în a le aplica sancţiuni. Nici să nu mai calce prin zona bulevardului Eminescu, în preajma sediului Poliţiei şi SRI, unde trotuarele sunt pline de maşinile parcate de către lucrătorii acestor instituţii, iar nu-i bine, pentru că şi aceştia răspund în faţa legii ca oricare dintre noi.
Dacă intenţia vicelui Ghiorghiţă se va materializa, sunt convins că tot maşinile celor necăjiţi şi bătuţi de soartă vor fi ridicate. Privilegiaţii vor privi de sus, dispreţuitor, sugerând că în faţa banului legea-i o zdreanţă, un preş potrivit pentru şters pantofii lor de nababi.
Iar ura politică împotriva PD-L va creşte. Vine toamna, vin alegerile parlamentare, iar nevoia de voturi este mare. Nu poţi să atragi voturi, luând cetăţeanul în şuturi numai pentru că o firmă şi-a făcut socoteala că poate scoate bani mulţi şi nemunciţi dintr-o afacere bazată pe venitul acestuia. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mircea Magiaru păşeşte pe urmele celebrităţii lui Costel Busuioc
Comentariul comentariilor (CXL)
(Ioan Rotundu)
Însoţitorii minorilor care merg în Italia trebuie să deţină cazier judiciar
Românii de pretutindeni chemaţi să salveze încă o viaţă
Slujba în limba română la rămăşiţele Sfântului Lăcaş Daco – Român
după 1400 de ani
Ucraina avertizată în legătură cu canalul Bâstroe
Bătrâni culcaţi la pământ în faţa Guvernului de la Chişinău
Represiunea împotriva forumiştilor basarabeni continuă
BRD îşi fură clienţii într-un mod plin de dispreţ
Horoscop
Decizia doctorului
Are 17 ani şi vrea să câştige un ban prin muncă
Program Tele'M Botoşani joi, 19 iunie
Pedeliştii cred că social-democraţii se îmbată cu apă rece
O nouă tranşă de ajutoare guvernamentale
Conţac susţine i-a fost sabotat Jeep-ul
Încă 70 ţigani botoşăneni vor avea acte de identitate
Bătaie între profesori pe biletele de odihnă
Juriştii de la Apa Grup au pierdut procesul cu Spitalul judeţean
Nu vor să devină elevi de liceu
S-a făcut dreptate… în deja cunoscutul stil comunist
cei care au reclamat abuzurile, au fost penalizaţi ca… învăţătură de minte
Conţac nu se dă bătut şi nici nu vrea să fie luat de fraier
el este decis să ajungă până la CEDO, în căutarea dreptăţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă