Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
204
De la 07 Ianuarie 2003
112822050
Editorial

Dat afară pe uşă, Ţurcanu a revenit în PNL pe geam

  • Ioan Rotundu
  • 17 July 2015, 23:00
Deşi Florin Ţurcanu, în urma condamnării la închisoare cu suspendare pentru infracţiunile de fals şi uz de fals comise în calitate de preşedinte al PNL a fost nevoit să renunţe la conducerea partidului, el continuă să decidă în problemele esenţiale.
Gaşca lui Ţurcanu, aşa cum am mai consemnat în comentariile mele, este formată din liberali corupţi şi care au avut la rândul lor probleme penale precum deputatul Verginel Gireadă, condamnat pentru infracţiunile comise în calitate de primar, deputatul Costel Şoptică care face afaceri private cu bani publici şi a păgubit diverse instituţii ale statului prin falimentarea propriilor societăţi sau declararea lor în insolvenţă, senatorul Viorel Grigoraş, şi el cercetat penal pentru fraudarea Ministerului Muncii prin falsificarea decontărilor cu cupoanele de transport ale pensionarilor, Ionică Nechifor, un profitor extrem de violent fizic fapt pentru care a şi fost sancţionat penal în mai multe rânduri, Costel Romanescu primarul de Păltiniş trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări etc. la care se adaugă soţia sa Roxana, deputat şi fratele său Mihai europarlamentar.
Uns copreşedinte interimar de la Bucureşti, senatorul Viorel Grigoraş deţine funcţia numai cu numele, în realitate partidul fiind condus tot de Ţurcanu şi susţinătorii săi. Această gaşcă conduce aripa liberală din PNL şi face jocurile politice în scopul obţinerii de avantaje personale şi de grup.
Conform anunţului public al celor doi copreşedinţi, urma ca până la data de n15 iulie să fie încheiată acţiunea de desemnare a candidaturilor pentru funcţia de primar la alegerile de la anul. Pe motiv că o perioadă PNL Botoşani n-a avut copreşedinte din partea PNL, Bucureştiul a prelungit termenul până la data de 15 august. Numai că în PNL Botoşani nu există o unitate politică. Practic, Ţurcanu decide ce candidaţi vor fi din partea PNL iar Cătălin Flutur decide asupra candidaţilor din partea fostului PDL.
Dacă Flutur este mai atent în desemnarea candidaţilor, în sensul că acceptă doar candidatura celor care au şanse reale de a fi votaţi, Ţurcanu aplică vechile sale metode. Susţine doar candidatura celor care cotizează la el, fără a fi interesat şi dacă cel în cauză are vreo şansă de a ajunge primar.
Îl mai suspectez pe Ţurcanu că face şi anumite jocuri în favoarea celor din PSD. De exemplu, la Dorohoi, cele mai mari şanse de a fi ales primar la anul le are fostul viceprimar liberal Constantin Bursuc. De amintit că Bursuc şi-a pierdut funcţia de viceprimar pentru că Ţurcanu a bătut palma cu primarul PSD Dorin Alexandrescu pentru ca acesta să-i aducă voturi la europarlamentare fratelui său Mihai Ţurcanu.
Alexandrescu nu s-a ostenit să-i aducă prea multe voturi lui Mihai Ţurcanu dar şi-a atins scopul, adică a scăpat de Bursuc ca viceprimar pe care dorohoienii începuseră să-l considere deja viitorul lor primar.
Din nou Ţurcanu refuză să-l accepte pe Bursuc candidatul PNL la Primăria Dorohoi şi-l susţine pe medicul Andrieş pe care dorohoienii îl percep mai mult ca doctor decât ca primar. Dealtfel la alegerile anterioare Andrieş a obţinut procente de vot modeste.
Şi la Darabani, Florin Ţurcanu manevrează candidatura PNL spre un personaj fără vreo şansă, oferindu-i astfel un nou mandat actualului primar PSD Cornel Aroşoaie.
Dealtfel, în aripa liberală din noul PNL rezultat prin fuziunea cu PDL se îndesesc murmurele legate de faptul că Florin Ţurcanu îi tapează de bani pe cei care vor să candideze în dauna adevăraţilor candidaţi ce au şanse reale de a câştiga alegerile.
Florin Ţurcanu a mers cu tupeul său şi mai departe, lăsând să se înţeleagă că după alegerile din 2017 el va redeveni preşedintele PNL, aşa că orice încercare de împiedicare a sa în a lua decizii va fi aspru pedepsită, indisciplinaţii riscând să fie excluşi din partid.
Ca nu cumva din partea fostului PDL să aibă vreo opoziţie, Florin Ţurcanu i-a dat de înţeles lui Flutur că dacă nu acceptă deciziile sale, riscă să nu mai fie el candidatul PNL la Primăria Botoşani ci liberalul Viorel Coman. De la şpagă la şantaj, acestea sunt armele familiare de luptă pentru infractorul Florin Ţurcanu.
Să mai observăm faptul că acea grupare liberală ce-şi propusese epurarea partidului de infractori, corupţi şi compromişi politic, avându-l ca lider pe Gheorghe Sorescu, s-a muiat şi nu mai dă semne că ar vrea să curăţe partidul de compromişi şi să-i spele imaginea de partid corupt. Iar cei din gruparea PDL preferă să privească indiferent la liberalii cu probleme de imagine şi credibilitate publică, refuzând să conştientizeze că şi ei sunt percepuţi la fel din exteriorul partidului, respectiv de electorat. Părerea mea!
15.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dreptate pământeană
Reţeta săptămânii: Fajitas cu vită
Horoscop săptămânal 13-19 iulie 2015
Aspecte inedite din activitatea „Artezianului” de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Tupeul laşităţii
Ioan Rotundu
Noile aventuri ale preotului fustangiu Nicodim
Ioan Rotundu
Puterea lucrului… prost făcut
Ioan Rotundu
Ipocrizia minciunii
Ioan Rotundu
În căutarea Zonei de agrement Gherghel
Ioan Rotundu
Botoşani: Nevasta şoferului vrea primăreasă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă