Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Sindicate
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6256
De la 07 Ianuarie 2003
123641681
Editorial

De ce a fost mituit Ciorbea cu pensia specială

  • Ioan Rotundu
  • 13 June 2018, 23:00
Cu vot zdrobitor, deputaţii ai votat în Cameră pensie specială pentru Avocatul Poporului, Victor Ciorbea şi colaboratorii lui. Aşa se face că Ciorbea va avea o pensie lunară specială în sumă de 3.400 de uro care se va adăuga la leafa lunară de 20 mii lei, ajungând la un venit lunar net de 35 mii lei. De ce ar fi fost nevoie de pensie specială pentru Avocatul Poporului? Răspunsul trebuie căutat în interiorul PSD, la Liviu Dragnea, Florin Iordache Neculai Bădălău . Paul Stănescu şi ceilalţi parlamentari şi politicieni certaţi cu legea penală.
Pensia specială pentru Ciorbea este de fapt o mită din banii publici pentru ca acesta să nu pună piedici legilor justiţiei promovate de PSD în regim de urgenţă prin Comisia specială din Parlament condusă de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache.
Recent, Liviu Dragnea a declarat public la televiziunea infractorului Dan Voiculescu, respectiv Antena 3, că legile justiţiei, în special cele de modificare a Codurilor penale, pentru a nu mai putea fi contestate la Curtea Constituţională de către PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, ar putea fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă.
Ori, se ştie, ordonanţele de urgenţă pot fi şi ele contestate la Curtea Constituţională numai de Avocatul Poporului. Vă mai amintiţi drama trăită de poporul româna cu Ordonanţa 13 din ianuarie 2017? Ei bine, atunci Victor Ciorbea, ca avocat la poporului s-a codit să conteste ordonanţa la Curtea Constituţională. A făcut-o sub presiunea străzii, atunci când n-am mai avut încotro..
Ca să prevină orice surpriză, Liviu Dragnea şi-a luat ca măsură de precauţie atragerea de partea sa a lui Victor Ciobea, ca în caz că Guvernul Dăncilă va emite ordonanţă de urgenţă cu Codurile penale, acesta să nu o conteste la CCR. Soluţia a fost ca şi în cazul celor de la Curtea Constituţională. I-a oferit lui Ciorbea, şi ajutoarelor sale, o pensie specială ce întrece orice limita bunului simţ.
Sunt tot mai multe vocile care susţin că la nivel de PSD există un plan menit să-i aducă lui Liviu Dragnea puterea supremă. Judecătorilor de la CCR le-a oferit superimunitate în faţa legii penale şi pensii speciale, preşedintele Valer Dorneanu ajungând la venituri lunare de peste 45 mii lei. Iacă că şi Ciorbea a ajuns la un venit net lunar de 35 mii lei. De superimunitate nu are nevoie pentru că funcţia sa nu prezintă pericole în faţa legii penale.
Aşadar, CCR mai întâi, iar acum Avocatul Poporului, două importante instituţii ale statului de drept a căror angajaţi au fost mituit de PSD cu banii publici pentru a şi le aservi şi controla integral. Nu cred că mai putem vorbi de democraţie în România. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Simbolul coarnelor
Horoscop zilnic 14.06.2018
Cum se laudă policienii cu proiectele Băncii Mondiale în campanie, exemplul dat Viorel Ștefan
Ponta: Dacă Dragnea va fi condamnat, va arunca țara în aer
România a înregistrat în primele patru luni un deficit de cont curent de 2,05 miliarde euro,
cu 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
Paul Stănescu: Președintele trebuie suspendat dacă nu semnează revocarea lui Kovesi.
Iordache: "Nu trebuie să mergem până la demitere"
CSM a amânat pronunţarea în cazul acţiunii disciplinare a Inspecției Judiciare împotriva lui Kovesi
privind refuzul prezentării în Parlament
Deputații au votat pensii speciale pentru Avocatul Poporului și adjuncții săi, cumulate cu indemnizația.
USR: "Pensie de 3400 euro, plus indemnizația. Vi se pare justiție socială? Rușine!"
Tăriceanu, întrebat dacă folosește transportul în comun:
Nu mă plimb prin București, dar sunt mulți ”plimbăreți”. Toată ziua este un trafic fabulos. În Munchen după ora 8 traficul dispare, lumea este la serviciu
Niculae Bădălău: În cazul în care președintele Iohannis nu pune în aplicare decizia CCR privind revocarea lui Kovesi,
trebuie să se aplice legea penală
Iohannis, aluzie la Dăncilă: Analfabetismul funcțional se reflectă în cele mai înalte sfere ale politicii
Codul de Procedură Penală în varianta susținută PSD a trecut fără probleme de Senat
Denunțul este practic desființat, un dosar este clasat dacă nu e trimis în judecată în maxim un an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog