Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8486
De la 07 Ianuarie 2003
122580425
Editorial

De ce-o fi vrând Tăriceanu să curgă sânge?

  • Ioan Rotundu
  • 29 January 2017, 23:00
Am rămas şocat să citesc pe anumite agenţii de ştiri declaraţia preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu cum că dacă va scoate şi el în stradă forţele apărătoare ordonanţelor, România va deveni scena unui război civil. Parcă trasă la xerox, ca să nu afirm că ar fi vorba de un plagiat ordinar, fostul miliţian al lui Ceauşescu devenit chestor de Poliţie în democraţie, actualul avocat Pavel Abraham (foto) a declarat şi el că dacă protestele vor deveni violente, poliţia ar trebui să tragă în protestatari cu gloanţe de război, respectând legea. Adică să someze strigând „Stai că trag!”, după care să tragă în aer şi apoi în plin.
Iată ce minţi descreierate au ajuns să ne conducă! Mă întreb dacă nu cumva PSD-ul o fi având acces la depozitele de armament ale Armatei Române. Pun această întrebare pentru că un război civil nu se poate duce cu palmele şi pumnii, ci cu armele de foc iar în România astfel de arme nu se găsesc la liber, nu se vând prin magazine ca în America. Întreg armamentul se află în custodia Armatei. Nu cumva, profitând de faptul că au ministrul lor la Apărare, liderii PSD-ului şi ALDE îşi permit să ameninţe populaţia protestatară cu un război civil dacă se mai opune mult timp intereselor lor de partid?
Având în vedere trecutul istoric extrem de sângeros al partidelor socialiste din întreaga lume, a valurilor de sânge vărsat de regimul comunist din România prin a distruge intelectualitatea ţării şi a-i constrânge pe ţărani să renunţe la pământul moştenit de la părinţi şi bunici pentru a se înscrie în GAS, ameninţările lui Tăriceanu trebuie privite cu multă seriozitate.
Tăriceanu se află într-o situaţie juridică când poate recurge la acte necugetate. Acuzat în două dosare în care are calitatea de inculpat, de va ajunge să fie condamnat, cariera sa politică nu numai că va lua sfârşit, dar va sfârşi într-un mod ruşinos care-l va situa în istorie ca pe un personaj politic şi demnitar al statului negativ şi distructiv pentru societatea românească.
Cu conştiinţa roasă de perspectiva unui astfel de sfârşit de carieră, Tăriceanu, în disperare, poate ca împreună cu Liviu Dragnea, aflat în aceiaşi situaţie, lua decizii criminale.
De vreme ce avocatul Pavel Abraham a întărit ameninţarea lui Tăriceanu cu faptul că o decizie de a se trage cu gloanţe de război în protestatari ari fi legală dacă se respectă comenzile de avertisment stabilite prin lege, mă face să crede că astfel de gânduri le nutresc şi alţi politicieni şi că problema a fost luată în discuţie într-un cadru restrâns de partid. Iar dacă în acest cerc de potenţiali criminali ai poporului îl includem şi pe ministrul Justiţiei, inginerul Florin Iordache, capabil şi el de a susţine o înăbuşire în sânge a unor eventuale proteste violente, cred că problema este una extrem de serioasă şi ar trebui ca preşedintele Klaus Iohannis să aibă în vedere un astfel de scenariu şi cum l-ar putea contracara.
Revenind la acest controversat personaj, chestor de Poliţie, Pavel Abraham, amintesc că în cariera sa de poliţist a mai avut momente când a fost pe punctul de a ordona foc direct asupra protestatarilor. În perioada guvernării CDR, pe când ministrul de Interne era bătrânelul ţărănist Gavril Dfejeu, Pavel Abraham a fost promovat şeful Inspectoratului General de Poliţie. În această calitate, a sugerat să se tragă în protestatarii de la Valea Călugărească, care ocupaseră calea ferată Ploieşti – Buzău. A calmat situaţia ministrul Dejeu, astfel se crea o nouă baie de sânge după cele ale celebrelor mineriade ale lui Iliescu.
De vreun an de zile şi Abraham a intrat în atenţia procurorilor DNA şi este cercetat într-un dosar de corupţie, anchetă declanşată în anul 2014. Aşadar, chestorul Abraham, acum avocat, are tot interesul ca cele două ordonanţe să prindă viaţă, iar pentru acest lucru este dispus să curgă şi sânge de protestatar, dacă va fi nevoie. Avem motive să fim atenţi cu guvernarea PSD, o guvernare decisă să-şi apere corupţii cu preţul unor vieţi nevinovate. Pentru a se salva şi a-şi salva colegii de partid cu probleme penale, liderii PSD – ALDE, înconjuraţi şi susţinuţi de foştii miliţieni ai lui Ceauşescu cum este şi Pavel Abraham, pot lua decizii necugetate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.01.2017
Agrostar: Apicultorii vor protesta in strada daca nu primesc ajutorul de minimis pentru 2016
Bancul zilei: Şeful lui Iţic şi paltonul
R. Moldova: Banii trimisi de muncitorii din strainatate, la minimul ultimului deceniu
Dodon: Basescu nu are decat sa-si depuna inca o data dosarul daca are nevoie de cetatenia Republicii Moldova
Theresa May, vizita la Ankara: Este important ca Turcia sa respecte drepturile omului
Dubla lovitura pentru Ankara de la Fitch si S&P. Turcia are acum stampila „junk” de la toate agentiile de rating
Florin Iordache despre Ordonantele privind gratierea si modificarea Codurilor Penale:
Le-am scris eu si consiliera mea. Le-am sustinut ca deputat, mi le-am asumat ca ministru
Marea Sfidare. E prea mult!
Trump a discutat sambata cu Putin.
Presedintele american i-a mai sunat si pe Merkel, Hollande, Abe si Turnbull
„Generalul Gheorghe Avramescu” – o lucrare biografică de excepţie a istoricului Sergiu Balanovici
Ioan Rotundu
Să nu uitaţi, botoşăneni, nimic să nu uitaţi din ce vă spune acest mare istoric!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.01.2016
Peste 10.000 de oameni au iesit in strada la Cluj,
al doilea protest ca amploare dupa Bucuresti
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.01.2016
Participare-record si la protestul de la Sibiu:
Peste 10.000 de oameni au iesit in strada
Reuters: 50.000 de manifestanti in strada la Bucuresti,
cea mai mare demonstatie dintr-un val recent de proteste
Cel mai mare protest din ultimele doua decenii in Bucuresti si in tara impotriva gratierii si amnistierii penalilor.
Peste 40.000 de oameni in capitala, 11.000 de oameni la Timisoara, 10.000 in Cluj, 10.000 la Sibiu, 5.000 la Iasi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog