Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21028
De la 07 Ianuarie 2003
77866066
Editorial

De ce plânge Ponta pe umărul bugetarilor

  • Ioan Rotundu
  • 31 March 2015, 23:00
Românii sunt acum concentraţi asupra luptei dintre micii comercianţi şi inspectorii Antifraudă, sunt satisfăcuţi de arestările operate de procurorii DNA în rândul politicienilor corupţi, însă se arată fără chef de a coborî în stradă atunci când aceiaşi politicieni fac legi care să-i apere în faţa procurorilor DNA.
Strategici retraşi în spatele acestei cortine de concentrare generală a poporului asupra luptei împotriva corupţiei, social-democraţii în frunte cu şeful lor premier Victor Ponta pregătesc o lege de salarizare a bugetarilor. Să ne amintim că o astfel de lege a pregătit şi Guvernul Boc iar când a fost să fie aplicată a hăcuit-o chiar PSD-ul, atunci aflat în opoziţie.
Reformarea sistemului de salarizare pentru bugetari are un scop politic bine mascat. Putem observa cum bugetarii din administraţie tot ameninţă Guvernul cu proteste, cu greva generală, dacă nu li se majorează salariile iar vicepremierul Liviu Dragnea iese strategic şi anunţă că se lucrează de zor la o astfel de lege, aşa că bugetarii să aibă niţică răbdare.. Şi premierul Ponta a ieşit să-i plângă pe bugetari că au salarii mici şi chiar s-a dat exemplu pe el şi preşedintele României care au salarii mai mici decât o secretară de companie.
În realitate lucrurile nu stau nici pe departe aşa cum le prezintă Dragnea sau Ponta. Toţi bugetarii, pe lână salariul de bază, au o puzderie de alte sporuri şi adausuri salariale care le umflă venitul lunar de două şi chiar trei ori mai mare ca salariul de bază. În ce priveşte salariul miniştrilor, a premierului şi a preşedintelui, dacă ei vor să ajungă în aceste funcţii doar pentru că ar fi leafa mare, atunci să facă bine şi să stea acasă.
Salariul preşedintelui SUA este mult mai mic decât a unui director de companie mijlocie. Niciodată un preşedinte american nu ar avea curajul să se plângă poporului că este prost plătit. Imediat i s-ar cere demisia şi el şi-ar depune-o, pentru că în SUA când ţi se cere demisia o depui şi p0leci acasă, dispari din viaţa publică, nu ca la noi că vicepremierul Dragnea este judecat iar el susţine că este în slujba poporului, acel popor pe care l-a fraudat în alegeri ori de câte ori a avut ocazia.
Ponta, Klaus şi alţii mai mici în rang nu au a-şi compara salariile cu cele ale angajaţilor din companiile private pentru că acei angajaţi sunt plătiţi din câştigul pe care-l aduc companiei prin munca lor iar Ponta şi Klaus, miniştrii sunt plătiţi din banul public. Dacă au cerut poporului să-i investească în aceste funcţii cu gândul ascuns de a se îmbogăţi, atunci să lase locul celor cu dragoste de ţară, faţă de popor şi nu de banii poporului.
Am mai afirmat şi reafirm că nici un bugetar n-a părăsit postul pentru cu că este prost plătit. Dimpotrivă, dau mită să obţină un loc de muncă la stat. Dacă nu le convin actualele salarii, nu-i ţine nimeni legaţi de scaun. Pot pleca în sistemul privat unde-şi pot demonstra capacităţile profesionale şi pot câştiga înzecit mai mult. Asta numai dacă-i ţin brăcinarii competenţei!
Spuneam că toată orchestraţia majorării salariilor la bugetari este o strategie politică. Bugetarii sunt votanţii consecvenţi ai PSD. Majorându-le acum salariile, pe motiv că sunt ameninţai cu greve, Ponta şi ai lui nu pot fi acuzaţi de mită electorală cum ar fi acuzaţi dacă majorarea ar face-o la începutul anului viitor.
Ponta nu-i prost. Majorează acum salariile bugetarilor şi s-a asigurat de voturile lor pe la anul. Mai spre toamnă va umbla şi la pensii, motivând că sunt încasări la buget care permit majorarea pensiilor. Dacă îi reuşeşte figura cu Codul fiscal, mai atrage de partea sa şi grupuri mari de români săraci, care trăiesc la limita de jos. Vor mai fi şi mici comercianţi, pe care acum îi hăituiesc inspectorii DLAF, ce se vor bucura de reducerile de TVA şi, încet, dar sigur, PSD-ul îşi va asigura pe la anul un vot majoritar al românilor.
În tot acest timp opoziţia, care mai mult nu există, priveşte năucită la acţiunile PSD şi nu înţelege ce i se întâmplă. Când Ponta a afirmat că PNL aşteaptă să fie adus la guvernare de către DNA, care decimează Guvernul Ponta prin arestări, n-a făcut decât să rostească un adevăr.
Dacă Ponta şi Dragnea reuşesc să-şi ducă la bun sfârşit promisiunea de a reforma sistemul de salariazre a bugetarilor, şi au şanse mari s-o facă, la anul alegerile locale şi parlamentare vor fi câştigate tot de către PSD. În ciuda arestărilor care vor mai fi operate de DNA. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Miel la cuptor cu garnitura de gutui
Bancul zilei: Sărutul problemă
Horoscopul zilei
Presa internationala: "Simona Halep parca zboara"
Cum isi creeaza Patriarhul retea in toate scolile
Maria Grapini recidiveaza: Ultima saptamana inainte de Saptamana Mare la ortodoxi sa va aduca liniste sufleteasca
Un procuror este tinut ostatic intr-un tribunal din Istanbul
Trupele speciale au intrat in cladire
Misterul din spatele inchiderii PUB18 pentru 3,28 de lei si ce spun antreprenorii corecti despre controalele ANAF
Mai multi profesori de medicina si personalitati transmit un mesaj dur Senatului Romaniei
Esti tare, stimabile, la machiaverlacuri
Comandantul fortelor NATO in Europa, in vizita la Bucuresti
NATO va decide in curand daca Romania va gazdui echipamente militare grele ale aliantei
Victor Ponta, despre Agentia pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele penale
Nu exclud deloc idea adoptarii unei ordonante in acest sens, insa calea cea mai sigura este adoptarea in Parlament
Klaus Iohannis, atac la adresa lui Traian Basescu
Fostului presedinte ii prieste pensia, e foarte vocal si postac
Botoşani: Panarama DNA-ului, creată cu mascaţii la APIA Botoşani, un mare fâs
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă