Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12944
De la 07 Ianuarie 2003
104545550
Editorial

De ce tace Băsescu?

  • Ioan Rotundu
  • 1 February 2015, 23:00
Scandalul cu şefii de la SRI pare să fie abia la început. Dezvăluirile Elenei Udrea şi Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT sunt doar mici „păcate” ale celor de la SRI în mersul lor sprer acapararea întregii puteri în România. Desigur, ei nu vor o putere la vedere ci una din umbră, una care să le permită să controleze Presa, Justiţia, Parlamentul şi Guvernul pentru a le impune propriile lor injterese care par a fi departe de interesele naţionale şi mult prea aproape de interele lor personale.
Prin dezvăluirile celor două personaje cheie în domeniul politic şi de cercetare penală avem acum şi explicaţia pentru care SRI-ul a insistat în trei rânduri să obţină legea cunoscută sub numele de Big Brother, lege care să le permită să pătrundă în casele noastre fără mandat de percheziţie de la judecător dar şi să ne controleze telefoanele şi corespondenţa electronică tot fără vreo aprobare de la judecător.
Ceauşescu viza să poată controla pe fiecare român ce vorbeşte, ce gândeşte, ce acţiuni pune la cale iar securitatea era instituţia care trebuia să-i împlinească visul. Iată că acum SRI-ul îşi propune acelaşi ţel ca al lui Ceauşescu, să ne controleze viaţa sub toate aspectele ei, inclusiv cele intime, doar scopul fiind diferit de al lui Ceauşescu. Ceauşescu dorea să apere societatea comunistă, odată cu ea apărându-şi poziţia în stat. SRI-ul de acum nu se află în slujba vreunui partid, nu este controlat politic de vreo formaţiune iar subordonarea lui faţă de Parlament este o măsură de faţadă a funcţionării sistemului democratic.
SRI-ul n-a fost niciodată controlat cu adevărat de Comisia parlamentară pentru că parlamentarii au primit doar informaţiile pe care au avut bunăvoinţă cei din conducerea SRI să le pună la dispoziţie. Adevăratul lor mod de lucru, de implicare în controlul vieţii cetăţenilor n-a fost raportat niciodată celor din parlament. În schimb, toţi parlamentarii care au ajuns la DNA au ajuns ca urmare a înregistrării de către SRI a convorbirilor private. Oricât au încercat parlamentarii să aibă un ascendent asupra activităţii SRI nu au reuşit niciodată să-şi împlinească acest deziderat politic.
Elena Udrea a dezvăluit cum prim adj. şefului SRI, generalul Florian Coldea, a pus la care propria televiziune cu banii infractorului Dorin Cocoş. La ordinul lui Coldea, Dorin Cocoş a înmânat lui Sebastian Ghiţă suma de 500 mii euro ca să pună pe picioare postul România TV. Aşa am aflat şi noi că toate informaţiile pe care redactorii postului le prezentau ca exclusive lor veneau de fapt de la SRI. Aşa am aflat şi noi că premierul Victor Ponta n-a ajus prieten la cataramă cu Sebastian Ghiţă decât prin filiera SRI.
Şeful SRI, până de curând, a fost George Maior, naşul de cununie al lui Ponta. Naşul şi-a tras televiziune iar finul a devenit clientul de casă al RTV. Naşul Maior primea de la generalul Coldea proiectul de cum trebuie să arate Legea Big Brother iar finul poremier Victor Ponta o aviza, având grijă ca şi parlamentul s-o aprobe. Totul se împotmolea la nivelul Curţii Constituţionale care a respins de fiecare dată aceste legi pe motiv că încalcă libertăţile fundamentale dar şi pe cele intime.
Împiedicaţi de judecătorii de la Curtea Constituţională să primească o lege care să le permită să devenim sclavii lor, cei de la SRI l-au băgat în faţă pe politrucul George Maior să-i ameninţe voalat pe judecătorii care s-au pus stavilă intereselor lor. Acest atact i-a adus lui George Maior demisia, numai că el a fost pionul de sacrificiu, adevăraţii iniţiatori ai legii fiind în continuare şefi la SRI iar generalui Coldea chiar şef interimar al instituţiei.
Să ne amintim de o declaraţie televizată a preşedintelui Traian Băsescu în care a afirmat că el a făcut ca serviciile secrete să fie funcţionale dar este de datoria viitorului preşedinte să le ţină sub control şi să nu le scape în a acapara o putere ce nu va mai putea fi controlată de puterea legislativă, administrativă şi mai ales societatea civilă. Şi preşedintele Băsescu ce spune, noi n-am priceput prea bine încotro bate.
Tandemul DNA – SRI pare să nu fi funcţionat numai instituţional. Se pare că între Laura Koveşi şi generalul Florian Coldea, pe lângă relaţiile instituţionale au funcţionat şi relţii personale, după unii chiar intime. Putem suspecta DNA-ul de faptul că se află în situaţia de a executa anumite ordine venite de la SRI. Tocmai aceste relaţii extrem de periculoase încearcă Elena Udrea şi Alina Bica să ni le dezvăluie, numai că ele sunt cercetate penal iar credibilitatea lor aproape de zero, chiar dacă au dreptate în ce afirmă.
Alina Bica, ca procuror şef DIICOT, a fost ameninţată cu moartea de către doi deputaţi PSD într-un hotel din Constanţa, dacă nu-l face scăpat de răspundere penală pe Ovidiu Tender. O să aflăm cine sunt cei doi deputaţi dar problema este că ei şi-au permis să ameninţe pe un magistrat aflat într-o importantă muncă de răspundere şi au făcut-o bazându-se pe un spate puternic. Iar acel spate nu putea fi decât cineva de la SRI. Pentru că şeful SRI-ului era George Maior, fost lider PSD şi naşul de cununie al lui Ponta, şeful PSD.
Nu cred că Elena Udrea este aşa de proastă, chiar dacă este blondă, ca atunci când a depus la DNA denunţul împotriva generalului Coldea că i-a impus lui Dorin Cocoş să-i dea 500 mii euro lui Sebastian Ghiţă, nu şi-a păstrat ca rezervă în apărare şi alte informaţii.
Să ne mai amintim de retragerea din presă a lui Robert Turceascu pe motiv că era ofiţet de informaţii acoperit. A cui ofiţer era nu ne-a spus dar ne-a spus-o George Maior când a demisonat şi a afirmat că presa scrisă, audio şi video este plină de jurnalişti care de fapt sunt ofiţeri SRI acoperiţi.
Această haită a SRI ce controlează presa va sări să le desfiinţeze pe cele două denunţătoare, să le terfelească prin troaca mizeriei lor morale, să le prezinte în ipostaze compromiţătoare, vor face ori dezvăluiri mincinoase numai să abată atenţia societăţii civile de la puterea şi ascendentul pe care-l are SRI asupra noastră.
Mă aştept ca scandalul SRI să fie umbrit de „dezvăluiri senzaţionale” despre viaţa politică, profesională şi intimă a celor două nefericite. Este o tactică pe care o cunoaştem deja pentru că a fost aplicată cu succes de către cei de la Antena 3.
Ciudat este însă faptul că fostul preşedinte Băsescu, omul care ştie bine cum ne controlează SRI viaţa personală şi cum au reuşit să controleze toate structurile statului, tace din gură. În timp ce ţara a luat foc aflând despre cum a reînviat Securitatea lui Ceauşescu sub forma SRI-ului democratic, omul care ar putea tranşa lucrurile tace. Oare tăcerea sa să fie legată şi de decizia procurorilor DNA de a clasa definitiv „Dosarul Flota”? S-ar părea că da.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Complimentul soţului
Reţeta zilei: Anşoa marinate
Lider Al-Qaida: Franta a luat locul Statelor Unite ca prim inamic al islamului
Conducerea SRI va fi audiata saptamana viitoare in comisia de specialitate din Parlament
dupa acuzatiile Elenei Udrea
Elena Udrea, despre reactiile la dezvaluirile sale
Arata teama pe care o genereaza SRI-ul celor cu secrete in dulap/ Ma astept la absolut orice, inscenari, "dezvaluiri", fotografii
În loc să le rezolve problemele, vicele Andrei i-a ameninţat cu paza
Horoscopul zilei
Elena Basescu a nascut un baiatel
Directoarea Spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi si sotul acesteia au fost arestati preventiv
Attila Korodi a fost interceptat si filat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri Stenograme cu fostul ministru al Mediului
Mircea Geoana si Marian Vanghelie au lansat platforma politica "Romania noastra"
Geoana: Exista un cartel al partidelor traditionale, pe cale sa faca implozie
Cine opreşte masacrul corpului medical?
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Elena Udrea: Coldea cere timp pentru a putea sa-si rezolve problemele
interne. Eventual, pana ma "rezolva" pe mine
Botoşani/Tudora: Preţul furiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă