Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
565
De la 07 Ianuarie 2003
108769984
Editorial

De ce trenează cercetările în dosarul poliţistului Gorgan?

  • Ioan Rotundu
  • 11 February 2018, 23:00
După apariţia în emisiunea „Acces direct” la televiziunea Antena 1, Lăcrămioara Cojocariu din Vf. Câmpului, cea care a explicat pe post cum este hărţuită sexual de către agentul şef de poliţie din localitate Romică Gorgan, spera că cercetările care se fac împotriva acestuia la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani vor fi finalizate cu prioritate. Procurorul de caz, Valeriu-Iulian Chihaia, promovat prim-procuror după trimiterea în judecată a fostei prim-procuror Raluca Stâncescu, ţine cercetările la secret.
Încercarea Lăcrămioarei Cojocariu de a obţine strămutarea cercetărilor la un alt Parchet au fost respinse de către Curtea de Apel Suceava ca fiind nejustificate, deşi argumente sunt, şi încă destul de solide. Fiindu-i respinsă strămutarea, cercetările vor trebui continuate de actualul prim-procuror Chihaia.
Recent, Lăcrămioara Cojocariu a dorit să afle stadiul cercetărilor şi care ar fi motivele pentru care acestea tergiversează începând cu anul 2014, când a depus prima plângere penală împotriva poliţistului Romică Gorgan acuzându-l de hărţuire sexuală şi gesturi obscene către un minor, adică către fiul său Cezar Daniel căruia poliţistul i-a arătat „cocoşelul” pe care-l are pregătit pentru mama sa.
Lăcrămioara Cojocariu crede că poliţistul Romică Gorgan s-a bucurat de protecţia fostului prim-procuror Raluca Stâncescu, cunoscută fiind ca protectoare a poliţiştilor care au încălcat legea, ea însăşi forţându-i s-o încalce atunci când a avut interese personale, motiv pentru care este acum trimisă în judecată. Mai crede Cojocariu că procurorul Chihaia continuă activitatea de protecţie a poliţistului, de vreme ce nu mai finalizează cercetările împotriva acestuia. Se pare că suspiciunile Lăcrămioarei Cojocariu nu sunt chiar nejustificate. Iată un scurt istoric al acestor cercetări.
Cojocariu a depus plângerea penală împotriva poliţistului Romică Gorgan, acuzându-l de hărţuire sexuală şi gesturi obscene faţă de un minor în anul 2014. Plângerea sa penală a format obiectul dosarului penal nr. 391/P/2014, procuror de caz fiind Alina Cristina Atomei, o apropiată a Ralucăi Stâncescu şi care executa cu devotament ordinile acesteia.
În septembrie 2015, Cojocariu depune la procurorul Atomei o cerere prin care cere să fie reaudiaţi martorii Nicolae Bezercu şi Constantin Rusu care ar furniza noi elemente privind vinovăţia poliţistului, arătând în aceeaşi cerere că are martori noi pe Marieta Satcou şi Ioan Agafiţei. În 15 septembrie 2015, sub semnătura prim-procurorului Raluca Stâncescu, procurorul Atomei îi comunică Lăcrămioarei Cojocariu că i se respinge cererea de reaudiere a celor doi martori audiaţi deja dar că se acceptă audierea celor doi noi martori.
Se aşterne tăcerea asupra cercetărilor, deşi Cojocariu a tot insistat la procurorul Atomei să finalizeze dosarul. Între timp Cojocariu trimite un Memoriu la Ministerul de Interne. În 16 februarie 23016, sub semnătura aceluiaşi prim-procuror Raluca Stâncescu, i se comunică că Memoriul a ajuns la Parchet spre competentă rezolvare. Aiurea!
Între timp, dosarul trece de la procurorul Alina Atomei la Valeriu Chihaia. Şi Cojocariu se mută cu bătutul la uşă de la Atomei la Chihaia să vadă de ce nu se finalizează cercetările.
Exasperată de atâtea tergiversări, în martie 2017 Cojocariu depune o cerere prin care solicită dreptul de a studia dosarul 391/Ă/2014. Prin ordonanţa din 27 martie 2017, procurorul Chihaia îi respinge cererea pe motiv că, citez din ordonanţă:
„Numitul Gorgan Romică, şeful Postului de Poliţie Vârful Câmpului, jud. Botoşani, faţă de care aceasta a formulat plângere, nu este singura persoană cercetată în acest dosar. Mai mult, infracţiunea de corupţie sexuală nu este singura infracţiune în privinţa căreia se fac cercetări faţă de acesta. În cauză se administrează probatoriu şi în vederea cercetării unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, raportat la care numita Cojocariu Lăcrămioara mu are nicio calitate”.
Aşadar, poliţistul Gorgan este cercetat pentru mai multe infracţiuni cu caracter sexual, porecla de „taur comunal” dată de localnici având o oarecare justificare.
Pentru că poliţistul şi-a scos „cocoşelul” la vedere în faţa unui minor, Codul penal stabileşte la Art. 221. - (1) Actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
Faptul că Gorgan este cercetat şi pentru fapte de corupţie şi în legătură cu serviciul, competenţa ar fi a celor de la DNA Suceava. O astfel de situaţie ar impune ca din dosar să se disjungă infracţiunile cu caracter sexual iar poliţistul să ajungă în faţa judecătorilor, ca să nu se mai laude prin comună că nu s-a născut omul .care-l să doboare.
Nefirească este şi atitudinea conducerii IJP Botoşani care n-a luat nicio măsură împotriva poliţistului viril, cu atât mai grav cu cât este cercetat şi pentru fapte de corupţie şi legate de activitatea sa profesională. Firesc ar fi trebuit suspendat din activitate pe perioada cercetărilor dar nu s-a luat o astfel de măsură, ceea ce confirmă afirmaţiile poliţistului că-i are la degetul cel mic pe toţi cei din conducerea IJP Botoşani şi n-are a se teme de nimic..
Avem în tezaurul înţelepciunii populare expresia „boala lungă, moarte sigură”. Probabil că prim-procurorul Chihaia, despre care mi s-a spus că este o persoană cultă, cunoaşte această zicală şi lungeşte boala să moară faptele din dosar.
Nu sunt adeptul penalilor din PSD ca magistraţii să aibă o răspundere directă în cazul unei activităţi defectuoase din interes sau din incompetenţă dar iată că în practică avem situaţii când o astfel de răspundere se impune a fi legiferată. Justiţia românească nu este încă la nivelul când magistraţii lucrează numai în raport de litera şi spiritul legii peste care să domine conştiinţa lor profesională. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Teodorovici, despre impozitarea BOR:
Banii raman la Biserica pentru activitati cu caracter social
Bancul zilei: Agronomul firoscos
Horoscopul zilei de 12.02.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 902.2018
Registul Auto Roman estimeaza ca va avea un profit de 103 mil. lei la venituri de 404 mil. lei
Victor Rebengiuc a implinit 85 de ani.
Actorul a fost sarbatorit pe scena Teatrului National
Calendarul examenului de bacalaureat 2018 ce incepe luni
George Soros: Nu ma voi da la o parte in ceea ce priveste Brexitul
Catrenul săptămânii
Lia Olguta Vasilescu: Vom scoate din randul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani,
adica cei cu pensia minima. Ei vor avea statut de asistat social, cu o legislatie proprie
Dragos Pislaru: Actele partidului Romania 100 vor fi gata in vara.
La europarlamentarele din 2019 vom candida cu lista proprie
Va rezista Eugen Mateiciuc presiunilor politice să n-o elibereze
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă