Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22388
De la 07 Ianuarie 2003
122882455
Editorial

De ce voi merge la vot

  • Ioan Rotundu
  • 31 October 2014, 23:00
De la alegerile din 1992 nu am mai fost la vot. Nici măcar la alegerile parlamentare din 1996 când am candidat ca deputat independent. Adică nu m-am dus să mă votez. Am candidat atunci din curiozitatea de a verifica nemijlocit ce şanse pot avea în România lui Iliescu candidaţii independenţi. N-au nicio şansă, dovadă că din 1996 şi până în prezent în alegerile parlamentare n-a reuşit nici un independent prin forţele proprii.
De această dată sunt hotărât să merg la vot. Ţara mea se află într-o mare dificultate. Corupţia a atins nivele cele mai înalte, clasa politică actuală este una formată majoritar din personalităţi publice certate cu legea, legile au ajuns să fie concepute şi votate de aleşi corupţi, condamnaţi, cercetaţi penal, mincinoşi, ipocriţi, şpăgari etc.
Credeam că epoca fanarioţilor a fost perioada cea mai nefastă din istoria noastră, epocă dominată de corupţie şi trădarea intereselor de neam. Istoria m-a contrazis. Cea mai coruptă perioadă din istoria ţării mele, de această dată istoria modernă postdecembristă, este cea a cărei panglică inaugurală s-a tăiat în luna mai 2012. Din această lună deschizătoare a tuturor relelor pentru viitorul românilor, conştiinţa naţională s-a prăbuşit într-un abis greu de acceptat pentru un popor cer aspiră las cele mai moderne forme de civilizaţie.
Am ajuns să trăiesc vremurile când valorile morale ale poporului meu au fost desfiinţate de o clasă politică ticăloşită care a ridicat viciile la rang de virtute, care a răstignit valorile morale moştenite din moşi-strămoşi pentru a face loc vieţii lor dominată de imoralitate.
Mă duc la vot să-mi aduc modesta contribuţie în a pune stavilă promovării în funcţia supremă în stat a celui care a devenit simbolul corupţiei naţionale şi a imoralităţii politice. Mă duc la vot pentru a mă alătura concetăţenilor care gândesc responsabil pentru viitorul copiilor şi nepoţilor, pentru viitorul ţării şi care vor să facă zid de netrecut ţsunamului corupţiei, care vor să salveze valorile naţionale, acest tezaur moral adunat de-a lungul mileniilor, izvor al unei culturi şi civilizaţii care continuă să uimească întreaga lume.
Mă duc la vot pentru a-l susţine la funcţia supremă în stat pe cel care, prin reprezentanţii etniei sale, a demonstrat loialitate poporului meu şi care a pus bazele modernizării statului român, redându-i demnitatea de popor făuritor de civilizaţie şi progres cu nimic m ai prejos decât celelalte popoare europene cu pretenţie de deschizătoare a noi drumuri în cultura şi civilizaţia lumii.
Voi vota, asemenea românilor cu capul pe umeri şi conştienţi de momentul greu în care se află ţara, ca fii şi nepoţii să se poată bucura de libertăţile democratice ale statului de drept, de libertatea de a-şi decide viitorul prin decizii democratice ale conducătorilor aleşi şi nu prin a fi manipulaţi de o grupare mafiotă care a pus mâna pe putere prin fraudă morală.
Sper ca de această dată să fim mulţi cei cărora ne pasă de viitorul ţării şi prin votul nostru să alegem conducătorul care să ne redea demnitatea ca popor şi să ne înscrie pe calea unei vieţi prospere pentru a trăi şi noi într-un mod decent şi civilizat, pentru a fi primiţi cu respect în lumea civilizată şi nu priviţi cu dispreţ cum se întâmplă în prezent..

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Neînţelegere
Marmelada din struguri rosii
Horoscopul zilei
Fiscul va cheltui peste 600.000 de euro pentru constientizare a necesitatii platii taxelor si impozitelor
Premierul ungar retrage proiectul taxei pe internet
Un scenariu de duminică plauzibil
Ioan Rotundu
TVR isi deschide filiala in Republica Moldova cu bani din fonduri publice
Cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu, respinsa de autoritatile SUA
Corina Cretu a luat-o la Comisia Europeana si pe nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus
Dosar penal deschis de Politie in cazul accidentului in care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean
ACL Botoşani: Comunicat de presă
Coruptia este o amenintare mai mare la adresa Ucrainei decat tancurile rusesti
Lumea lu' Rotundu: Scormonitor în adâncul istoriei
Prezenta romanilor la vot pana la ora 10.00
Exit poll ora 13.00
Prezenta la vot la ora 16.00
Exit Poll, ora 16.00
Exit Poll, datele de la ora 16.00
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog