Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17318
De la 07 Ianuarie 2003
122877385
Editorial

De l-au mazilit pe Oprişanu

  • 8 August 2013, 23:00
Cei din PSD Botoşani l-au mazilit pe Gabriel Oprişanu din candidatura USL la Primăria Botoşani. Puţini sunt cei care cunosc adevăratele împrejurări prin care Oprişanu a ajuns candidatul USL la Primăria Botoşani şi cauzele reale ale mazilirii sale. Să încep cu ce se întâmplă în momentul de faţă la vârful PSD-ului.
Am mai scris un comentariu pe această temă şi am arătat că cei din PSD urmează fidel lecţiile de istorie moştenite de la străbunicii lor comunişti descinşi din bolşevicii ruşi. Adică se elimină unii pe alţii de la putere. Iar această luptă pentru putere are rădăcini istorice extrem de puternice.
Trec doar în revistă şi amintesc cum Dej l-a eliminat pe dr. Petru Groza, după care i-a eliminat pe Vasile Luca, Ana Pauker şi Leontin Sălăjan. A venit rândul lui Ceauşescu să se debaraseze de comuniştii din vechea gardă şi chiar din generaţia sa, cum a fost sacrificarea lui Gheorghe Apostol, contracandidatul său la preluarea puterii de la Dej. După 1990, Ion Iliescu a respectat lecţia istoriei şi l-a împuşcat pe Ceauşescu. L-a simţit pe Petre Roman că-i este ostil şi a chemat minerii, iar Roman şi-a înfiinţat propriul partid. Iliescu a fost considerat depăşit, iar Năstase i-a suflat funcţia, ca la rându-i să devină victima lui Mircea Geoană.
Năstase n-a abandonat lupta pentru putere şi l-a aruncat în prim planul luptei pe Victor Ponta, speculându-i ambiţiile de putere. Năstase a simţit că este momentul să preia cârma PSD-ului, aşa că se foloseşte de Pionta pentru a-l decima definitiv pe Geoană. Scenariul este simplu. Ponta îl elimină ep Geoană şi în acelaşi timp se compromite în partid. Va apărea îndată Năstase în poziţia de salvator al PSD-ului, el neputând fi suspectat de înţelegere ascunsă că Băsescu, aşa cum este acum suspectat Geoană.
Revenind la Botoşani, nu ştiu prin ce împrejurări medicul Gabriel Oprişanu a devenit un apropiat al lui Geoană, dar ştiu că acesta l-a ajutat să obţină licenţa de emisie pentru Rapsodia Tv. Interviul pe care l-am realizat în iarnă, la Senat, cu Geoană a fost intermediat tot de Oprişanu.
Ca amic al lui Geoană, ca mogul de televiziune, Oprişanu a devenit repede un pion de bază în PSD Botoşani. I-a fost uşor să-şi elimine concurenţii la desemnarea candidaturii pentru Primăria Botoşani. Mijloacele folosite au fost diverse şi abil construite.
Numai că Oprişanu nu s-a bucurat niciodată de un sprijin real din partea celor din PSD, care au văzut în el un pericol pentru propriile lor poziţii în partid. Imediat ce a fost desemnat contracandidatul lui Flutur din partea USL, Oprişanu a trecut la atacuri asupra acestuia. Numai că sfătuitorii săi n-au fost de bună credinţă şi l-au dirijat pe un drum greşit. Tactica de luptă adoptată împotriva lui Flutur s-a dovedit dezastruoasă imaginii publice pentru Oprişanu.
Mai adaug faptul că Oprişanu a cheltuit bani mulţi cu sondajul care l-a scos candidatul favorabil al USL dar şi mai mulţi bani cu o firmă din Bucureşti, care i-a construit strategia de luptă împotriva lui Flutur.
Acum, că Geoană a căzut în dizgraţia actualei conduceri a PSD, din două motive: anunţul că va candida la preşedinţia României şi vizita în SUA, vizită care l-a umilit profund pe Ponta, cei din PSD Botoşani au acţionat în spiritul tradiţiei partidului. I-au retras lui Oprişanu învestitura de candidat al USL la Primăria Botoşani, propulsând o altă persoană. Este semnalul că Oprişanu nu mai este agreat în PSD şi că ar face bine să-şi caute un alt partid. Gaşca social-democrată nu l-a asimilat de-al lor.
Modul laş în care au procedat cei din PSD faţă de Oprişanu îi va costa, căci Oprişanu nu este tipul de politician care să se lase fraierit aşa uşor. Părerea mea!
13.11.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Evreul… tot evreu rămâne
În ce stă puterea HSR
Meniu cu năbădăi şi dansatoare înfocate la… Rapsodia
Ilegalităţi trecute sub tăcere şi ascunse opiniei publice (III)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog