Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20708
De la 07 Ianuarie 2003
122880775
Editorial

Decizii stranii nouă, nu şi lor

  • Ioan Rotundu
  • 5 April 2017, 23:00
În ultima perioadă, atât guvernanţii cât şi unii politicieni anunţă decizii destul de stranii multor cetăţeni care se întreabă ce se urmăreşte de fapt prin adoptarea lor. Dar cine înţelege mesajul cifrat al guvernanţilor şi liderilor PSD, realizează repede că aceste decizii au menirea de a netezi calea aleşilor în a se pune la adăpost de orice răspundere pentru faptele comise în dispreţul legii şi în interesul lor şi mai ales au menirea de a le crea noi oportunităţi de a promova nepotismul fără a mai putea fi acuzaţi de conflict de interese sau incompatibilităţi.
Prioritară rămâne bătălia juridică de a-i salva de consecinţele penale pe cei doi lideri de partid, respectiv Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Salvarea aşteptată de la Guvernul Grindeanu a eşuat. Au câştigat cetăţenii români ieşiţi în stradă care au descoperit că guvernanţii lucreaz㠄Noaptea ca hoţii!”.
Adus ministru al Justiţiei cu scopul nedeclarat de a-şi folosi experienţa în materie de drept penal şi autoritatea didactică de rang universitar în folosul aleşilor AL;DE – PSD, Tudorel Toader pare să fi fost oprit din drumul spre un sfârşit de carieră nedemn de către ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.
Nu cunoaştem discuţiile dintre ambasador şi ministrul Tudorel Toader dar ştim că ministrul nu i-a mai revocat din funcţie pe cei doi procurori şefi, Augustin Lazăr şi Codruţa Koveşi, aşa cum ceruseră cei din conducerea PSD. Mai mult, ministrul Justiţiei prin modificările operate asupra celor două Coduri penale n-a pus prag de cuantum al pagubei la infracţiunea de abuz în serviciu, cum a încercat înaintaşul său Florin Iordache, ca să-l scape pe Dragnea de vreo surpriză neplăcută.
Acum, social-democraţii, parlamentarii ALDE, vor să-l îndepărteze din funcţie pe ministrul Tudorel Toader pentru că nu se mai pot baza pe el. În opinia lor l-au racolat americanii şi n-ar fi o surpriză să auzim că-l acuză de a fi plătit de Soros sau de vreo multinaţională. Astfel de acuzaţii sunt specifice penaliştilor din Parlament şi Guvern. Iar de va ieşi public Liviu Dragnea şi va declarat că el îl susţine pe ministrul rebel, atunci vom şti cu certitudine că soarta ministrului este pecetluită. Cu şiretenie, de fiecare dată Dragnea s-a delimitat public de demersurile imorale ale colegilor de partid, dar în culise a coordonat cu severitate ca totul să fie îndeplinit punct cu punct.
Ce n-a făcut ministrul Justiţiei vor să ducă la bun sfârşit cei doi impostori ai PSD aflaţi în conducerea Parlamentului. Nicolae Şerban la Senat şi Eugen Nicolicea la Camera Deputaţilor. Amândoi parlamentarii pitrocesc modificări la Codurile penale care să aducă noi libertăţi penaliştilor şi să pună botniţă procurorilor, mai ales celor de la DNA.
Cea mai proaspătă modificare este libertatea parlamentarilor şi a aleşilor locali să-şi angajeze neamurile, să facă afaceri cu firmele soţiilor sau a soţilor, a fraţilor, a cumetrilor etc. Ieri Dragnea a ieşit public extrem de îngrijorat că el nu susţine aşa ceva, că aleşii să se întâlnească cu rudele, neamurile, acasă şi nu în calitate de angajaţi pe banii publici. Cu o atitudine ipocrită, deja cunoscută nouă, Dragnea n-a făcut decât să ne confirme că toate aceste demersuri juridice vor fi duse la bun sfârşit. Nu o mai fac noaptea ca hoţii, acum o fac la lumina zilei, în lumina reflectoarelor.
Însă toate acestea sunt mizilicuri pe lângă ce ni se pregăteşte. Dragnea a constatat că nu se mai poate baza pe Poliţie. Poliţiştii au ieşit la protest şi n-au putut fi calmaţi, traşi pe sfoară că lefurile vor fi majorate dar nu când cer ei.
Dragnea nu este politicianul care să lase ceva la voia întâmplării. El ştie că dacă nu va avea un aparat de represiune, nu va putea controla mişcările sociale care se anunţă şi care ar putea să se transforme într-un tăvălug care să-i măture pe toţi de la putere.
A găsit în OSD un Moş Teacă, un jandarm pensionat de pe la Hunedoara care a iniţiat un proiect de lege prin care să se confere Jandarmeriei puteri mai mari decât au poliţiştii în momentul de faţă. Dragnea vrea să aducă Jandarmeria la nivelul operaţional pe care l-a avut Securitatea lui Ceauşescu. Are la Ministerul Afacerilor Interne omul potrivit în persoana ministrului Carmen Dan, căreia i-a fost maestru şi ceva mai mult. Carmen Dan, deşi ar fi trebuit să apere Statutul Poliţistului, şi-a declarat susţinerea faţă de proiectul de lege al acestui Mo; Teacă.
Nu peste mult timp vom vedea jandarmii pe stradă privindu-ne cu suspiciune, dacă nu fioros, iar de ceva nu le va conveni, ne vor umfla ;i duce la cazarmă. Poliţia nu este militarizată, Jandarmeria da. Ne vor trata precum pe vremuri securiştii pe duşmanii poporului. Diferenţa va fi că noi suntem duşmanii penaliştilor din ALDE-PSD care au acaparat puterea ]n România.
La toate aceste decizii stranii care ni se pregătesc şi care au menirea de a limita libertăţile democratice, statul de drept, musai trebuie să alăturăm şi rolul pe care îl au rezervat judecătorii de la Curtea Constituţională conduşi cu vrednicie de către fostul lider PSD Valeriu Dorneanu. În acest început de aprilie CCR trebuia să decidă dacă infractorul n Dragnea poate fi sau nu premierul României. Iar au amânat pronunţarea. L-ea stricat strategia judecătorii de la ÎCCJ care nici ei n-au dat pronunţarea în dosarul în care Dragnea poate deveni recidivist şi să ajungă după gratii.
Preşedintele Dorneanu stă acum în cumpănă. Ar da o decizie favorabilă lui Dragnea dar se teme de o anchetă a procurorilor DNA. Aşa că aşteaptă ca maşina de vot a PSD-ului din Parlament să voteze o lege prin care judecătorii Curţii au imunitate totală şi nu pot fi traşi la răspundere pentru deciziile luate, chiar dacă sunt în totală contradicţie cu Constituţia României.
Am creionat aici doar câteva decizii stranii care au menirea de a ne limita libertăţile constituţionale ş de a asigura linişte aleşilor poporului să nu mai lucreze noaptea ca hoţii, ci la lumina zilei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Justitiei despre auditul extern pe care il va dispune la cele trei Parchete:
Am stiut de la inceput ca nu pot face eu controlul de fond. Evaluarea activitatii nu s-a facut de peste 10 ani
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani:
Ministrul Justitiei nu se teme de o posibila remaniere:
N-are de ce sa-mi fie teama, dar cred ca cel mai bine ar fi sa-l intrebati pe domnul Dragnea
Statul spune ca redus ajutorul de motorina pentru fermieri ca urmare a rducerii accizelor
Am avut numai intelectuale in camera de la arest/
nchisorile Romaniei sunt pline de intelectuali
Campaniile media si cele publice legate de Balena Albastra cresc probabilitatea de a se intampla nenorociri in loc sa o reduca
USR va ataca la Curtea Constitutionala proiectul prin care se dezincrimineaza conflictul de interese, daca este votat
Tudorel Toader despre dezincriminarea conflictului de interese:
Ministerul Justitiei a dat aviz negativ proiectului de lege. Venim cu proiectul nostru prin care punem in acord cu deciziile CCR
Se pare ca Tudorel Toader nu mai este ministru al Coalitiei
Guvernul Grindeanu are o problema
Parlamentul European adopta o postura ferma pentru negocierile privind Brexitul
Nigel Farage compara UE cu Mafia: Ni se cere sa platim rascumparare
Reteta succesului pe o piata dominata de multinationale
Vor putea fura, din nou, in familie.
Liber la contracte pentru sotii, copii si rude. Dezincriminarea conflictului de interese arunca Romania de pe harta UE / Atacul la justitie, in ultimele faze
Proiectul de modificare a Codurilor penale pleaca de la Ministerul Justitiei fara prag pentru abuzul in serviciu.
Tudorel Toader anunta si transpunerea directivei europene care vizeaza confiscarea extinsa a averilor
DNA Ploiesti cere Tribunalului Prahova sa interzica procedurile de insolventa a firmelor lui Sebastian Ghita, Asesoft si Teamnet
Bancul zilei: Chelneriţa cea isteaţă şi clientul pretenţios
Horoscopul zilei de 6.04.2017
Schimbare de concept managerial la Memorialul Ipoteşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog