Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
663
De la 07 Ianuarie 2003
76544280
Editorial

Demagogia demagogului

  • Ioan Rotundu
  • 21 March 2013, 23:00
Pentru mine, actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu este cel mai mare demagog al actualei clase politice. Pe vremea când era în opoziţie turuia ca o moară stricată despre cum va reforma el Sănătatea, cum va reduce fondul de pensii, va completa lista cu medicamentele gratuite şi compensate şi cum îi va obliga el pe medici să trateze pacientul ca pe ceva sfânt.
Spre nefericirea românilor, demagogul Nicolaescu a ajuns din nou în fruntea ministerului Sănătăţii. Pe vremea Guvernului Tăriceanu, când a păstorit pentru prima dată ministerul, i-a pricopsit pe români cu un Program de analize medicale la nivel naţional. S-au tipărit 23 milioane de cupoane de analiză, deşi în ţară erau cam 20 milioane. Dar toate cupoanele tipărite au fost decontate medicilor de familie, laboratoarelor de analizze medicale private, deşi nici 60% din români nu şi-au făcut acele analize.
Afacerea de atunci a lui Nicolaescu, care viza pe fond epuizarea unor stocuri de medicamente al unor firme europene, medicamente aflate în prag de expirare, a fost una uriaşă. Nici astăzi nu s-a făcut cunoscută oficial suma cheltuită. O tăcere totală şi complice s-a aşternut peste această afacere şi din partea Guvernului Boc, semn că atunci când vine vorba de jecmănit banul public, mână pe mână se spală şi împreună obrajii.
Revenit din nou la Sănătate, Nicolaescu n-a făcut nimic din ce-a promis în opoziţie sau le-a făcut tocmai pe dos. N-a micşorat contribuţia la fondul de sănătate dar va introduce o formulă nouă de colectare, un fel de RCA (Nicolaescu asimilează fiinţa umană cu autoturismul său din garaj), cu mult mai mare ca sumă.
Deşi în opoziţie a condamnat cu asprime coplata anunţată de Guvernul Boc, considerând-o criminală, iată că l-a convins pe premierul Ponta să emită HG de introducere a ei începând cu 1 aprilie. Nu-i o păcăleală!. O să-mi spuneţi că suma este mică, simbolică, între 6 şi 10 lei. Tocmai aici este strategia ascunsă a demagogului. S-a stabilit o sumă mică, nesemnificativă, pentru a nu stârni proteste publice, a nu crea un şoc psihologic de proporţie.
Obişnuit cu coplata, pacientul nu va mai reacţiona când aceasta va fi indexată pe te miri ce motive sau majorată prin a pasa această responsabilitate consiliilor judeţene şi locale care au în administrare spitalele, aşa cum a făcut şi premierul Ponta cu pasarea majorării impozitelor şi taxelor locale la primari.
Odată cu anunţarea introducerii coplatei, demagogul a avut grijă să ne informeze cât de mult a luptat el cu cei de la FMI ca această coplată să nu fie prea mare. Poate că vrea să-l felicităm?! Demagogul este şi un escroc ipocrit. Nu FMI-ul ne-a cerut introducerea coplatei ci noi am propus-o iar FMI a acceptat-o, în lipsa unei alte variante de a spori veniturile la Sănătate. Ministrul a introdus coplata la internarea pacientului, medicul de familie încasează coplată pentru a te consulta, la spitale sunt introduse fel de fel de taxe pe parcare, pe vizite, başca că pacientul trebuie să vină cu materialele sanitare de acasă şi să-şi cumpere medicaţia.
Adunate, toate aceste aparent mărunţişuri se ridică la sume importante, de nesuportat pentru mulţi dintre noi. Parafrazând titlul filmului regizat de Sergiu Nicolaescu, putem spune c㠄Aatunci ne-a condamnat pe toţi la moarte”.
Nicolaescu ne-a anunţat că a început reforma în Sănătate. A mai făcut una sub Guvernul Tăriceanu de a rămas ministerul şi CAS fără bani în cont. Reforma de acum a început-o cu strângerea banilor, jefuirea lor fiind faza a doua. Avem în faţă un comportament tipic de demagogie a unui demagog.
Ca el sunt mulţi în actualul Guvern Ponta dar procedează cu mai multă diplomaţie. Nicolaescu a prins tupeu pentru că i-a mers bine în primul mandat, când a jefuit Sănătatea de sute de milioane de euro fără teama că va răspunde vreodată. Vorba lui Gigi Becali: „Acum sunt ai noştri la putere, aşa că DNA-ul să-şi vadă de treabă.” Becali este un bădăran, un cioban sadea, adică lipsit de cultură, dar nu-i şi prost. El ştie ce spune. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Perversiune sexuală
Gastronomie: Maglubeh cu pui
Cred ca asocierea MCV - Schengen este una corectă
Guvernul a introdus coplata
pacienţii vor plăti o taxă pentru spitalizare începând din aprilie
Povestea tristă a unei liceene silitoare
Ioan Rotundu
Nicolae Timofti: RM nu va semna Acordul de Asociere la toamnă
Comisia Europeană a publicat raportul pentru Republica Moldova
Sprijinul acordat producătorilor de energie regenerabilă nu se reduce, ci creşte
De ce este Moscova interesată de Cipru
Bonul fiscal cu TVA deductibilă trebuie să poarte CUI-ul comerciantului
Botoşani: Portariuc ori minte, ori nu ştie pe ce lume trăieşte
Dar promisiunile electorale neonorate cine le reclamă la PC?
Ţurcanu ne îmbie să bem lapte… autorizat
La promisiuni, Portariuc calcă pe urmele lui Egner
Directorul Filarmonicii a devenit mai deştept cu… 0,01%
Botoşani: Creşterea şi descreşterea puterii fostului prefect Ducu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 21.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă