Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22549
De la 07 Ianuarie 2003
104555155
Editorial

Democraţia americană şi ministrul Igaş

  • Ioan Rotundu
  • 4 May 2011, 23:00
SUA pretinde că este un exemplu pentru restul lumii în ce priveşte respectarea drepturilor omului. Să ne ferească Dumnezeu de aşa exemplu! Numai când rosteşti cuvântul Guantanamo te cuprind fiorii. În închisoarea de pe teritoriul Cubei au fost închişi, fără vreun temei legal, sute de persoane arestate abuziv de pe întreg teritoriul globului.
Alte sute de persoane au fost torturate în chipuri bestiale, că şi experţii inchizitoriali în tortură ar fi avut de învăţat de la poliţiştii americani..
Să ne amintim de perioada în care americanii erau prieteni la toartă cu Sadam Husein. Cât a durat această prietenie Sadam a avut voie să ucidă lejer pe orice irakian care-i stătea în cale. Când interesele SUA au fost altele, aceiaşi prieteni ai săi americani i-au pus ştreangul de gât. Măcar l-au judecat, deşi procesul a fost extrem de asemănător cu cel al lui Ceauşescu.
Recent, a fost dat publicităţii uciderea de către un comando american a lui Bin Laden. Teroristul a fost pur şi simplu executat înb faţa familiei, deşi nu era înarmat şi nici în imobilul în care a fost găsit nu se afla vreo armă sau alt explozibil. Pe Bin Laden nu l-au mai judecat. Nici n-ar fi avut vreun interes, pentru că un proces ar fi dat la iveală multe fapte imputabile SUA.
Din aceste câteva exemple ne putem da seama de făţărnicia cu care americanii îşi laudă democraţia cu care se împăunează în faţa lumii şi atrocităţile pe care le comit din spatele acesteia.
De ce am făcut această scurtă disertaţie? Pentru că acum două zile am publicat o ştire prin care ministrul de Interne, pedelistul Traian Igaş a declarat nonşalant că-i încurajează pe poliţişti să folosească pistolul. Regăsim aici tipul de democraţie american? Eu zic că-l regărim în ntoată splendoarea cruzimii sale.
În România pedeapsa cu moartea este interzisă. S-a interzis dintr-un motiv extrem de uman. Erau comise erori judiiciare prin care oameni nevinovaţi erau executaţi. Ca să nu se mai repete aşa ceva, s-a abolit pedeapsa cu moartea. Nu numai în România, ci în toate statele civilizate.
Dar când un ministru de Interne îşi încurajează subalternii să folosească pistolul ce se poate întâmpla? Se întâmplă execuţii publice fără ca măcar cel împuşcat să fi fost judecat. Nu avem un caz flagrant de încălcare a drepturilor omului? Ba da, dar nicio oficialitate românească sau europeană n-a sancţionat declaraţia ministrului Igaş. Să ne amintim de acel tânăr surprins la furat din vagoane şi împuşcat în cap de către un poliţist. Ca hoţ, putea primi o amendă penală sau doi ani de puşcărie. Asta dacă era judecat legal şi dovedit că era hoţ. De acum înainte., potrivit îndemnului ministrului Igaş, orice borfaş de rând care o va lua la fugă speriat de apariţia poliţiei se va alege cu un glonte în cap.
Nu mai departe ieri, subinspectorul de poliţie Răzvan Iordache, aflat în cercetarea unei reclamaţii, a efectuat percheziţii corporale neautorizate, a ţipat la cei controlaţi, a ameninţat. Mai trebuia să scoată pistolul şi să tragă în cei care-i asigură leafa plătind impozite şi taxe.
Dar conducătorii României, clasa politică, pot fi mândri că în ţara noastră pedeapsa cu moartea a fost abolită iar drepturile omului sunt respectate cu sfinţenie. În Anglia, poliţi9ştii stradali n.-şau voie să poarte arme de foc. Sub acest aspect poliţIştii englezi au de ănvăţat de la cei români şi în special de la ministrul nostru de Interne.
Din declaraţia ministrului Igaş, rămasă nesancţionată de organismele societăţii civile româneşti şi de cele europene trag concluzia că teza mea despre existenţa unui embrion de formare a unei guvernări autoritare prinde contur. Mecanismul naşterii unei guvernări autoritare este mult mai complex şi nu trebuie căutat în România. Noi doar copiem ce fac alţii şi adaptăm într-un mod original.
Între comportamentul actualului nostru ministru de Interne Igaş şi fostul ministru de Interne al Franţei Sarkozy nu sunt mari diferenţe. Ambii promovează democraţia bazată pe glontele ieşit de pe ţeava pistolului. Dacă Sarkozy a ajuns preşedintele Franţei, spre ca Igaş să nu ia locul preşedintelui Băsescu. Asta ne-ar mai lipsi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Oglinda poliţiştilor
Caricatura zilei
Modificările la Codul Fiscal se vor face prin lege
cu şase luni înainte de intrarea in vigoare
O fiică a lui Osama bin Laden a confirmat că tatăl său a fost capturat în viaţă
şi împuşcat de comandoul american in faţa membrilor familiei
La ce sa ne aşteptăm dupa Conventia PD-L din 14-15 mai?
CCR pune capăt disputei dintre guvern, profesori şi sindicate
Ziar rus apropiat puterii, despre scutul de la Deveselu
* "Oare nu a fost de ajuns războiul sângeros cu Georgia?"
Clanul lui Osama bin Laden era mare amator de Pepsi si Coca-Cola
Şcoală politică la Botoşani cu profesori de la Konrad Adenauer, Bruxelles
Cacealma liberală cu premii
Ioan Rotundu
Două zile fără apă în judeţ
Concursul de frumuseţe „Miss PDL” bântuit de umbra lui Marian Velenciuc
Copiii cu dizabilităţi din Botoşani ajutaţi de bucureşteni
Câştigătorii concursului „Mănânc sănătos!”,
Din nou control prin spitale pentru a le mai tăia din bani
Cadre didactice cu statut de viitor şomer
Mâine se vor cunoaşte câştigătorii gradaţiilor de merit
Spitalul judeţean nu se încadrează în nicio categorie din cele V
consecinţele pentru bolnavii din judeţ vor fi dezastruoase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă