Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
28567
De la 07 Ianuarie 2003
76541366
Editorial

Democraţia bitei

  • Ioan Rotundu
  • 25 April 2012, 23:00
Pe meleagurile romneşti democraţia este acceptată numai dacă se potriveşte gindirii şi intereselor noastre. Cind, in viaţă, intilnim situaţii in care actul democratic ne lezează propriile interese il respingem brutal şi căutăm să ne impunem propria noastră opinie.
O astfel de situaţie, cind democraţia a ajuns victima unei mentalităţi ce mai sălăşluie in noi şi după 22 de ani de cind am ieşit in lumea civilizată de după cortina de fier a comunismului, s-a consumat şi la Botoşani. Un botoşănean, numele său nici nu contează, s-a declarat fan al preşedintelui Băsescu. Omul s-a dus la primărie şi şi-a scos autorizaţiile necesare pentru a protesta public impotriva atacurilor lansate la adresa preşedintelui Băsescu, atacuri pe care el le consideră nejustificate.
In opinia sa, botoşăneanul crede că ce-a făcut preşedintele Băsescu pentru a reduce din efectele crizei economice au fost măsuri necesare şi pentru această atitudine ar trebui felicitat şi nu injurat. Numai că opinia botoşăneanului simpatizant al preşedintelui Băsescu nu convine multora dintre noi. Aşa că zilele trecute, protestatarul ce poate fi văzut zilnic pe Pietonalul Unirii din Botoşani inconjurat de nişte pancarte pe care a scris fel de fel de lozinci, avea să fie linşat de către un grup de susţinători ai USL.
Mai intii l-au acuzat că se află in solda PDL şi că de aceea il susţine pe Băsescu. Omul a negat şi a răspuns cu o intrebare in sensul că şi protestatarii din faţa Prefecturii Botoşani, care-l injură pe Băsescu, sunt in solda USL. Atit le-a trebuit indignaţilor, care au voit să-l ia la bătaie. Noroc de jandarmii care-i asigurau protecţie.
Ce constatăm din consumarea acestor evenimente? Că susţinătorii USL nu acceptă şi o altă opinie dect cea promovată de ei. Că democraţia la ei este valabilă numai dacă se potriveşte cu nevoile şi scopul lor partinic, orice altă opinie contrară fiind considerată anarhică, dăunătoare cauzei socialismului pe care USL il promovează.
O astfel de atitudine a fost promovată şi de comunişti, imediat după ce-au preluat puterea in Romnia. Intelectualii şi politicienii cei mai de frunte ai ţării au fost aruncaţi după gratii numai pentru că nu considerau comunismul o formă democratică de guvernare.
Iată că USL-iştii au aceeaşi atitudine ca bunicii lor comuniştii. Potrivit concepţiei USL, avem voie să injurăm Preşedinţia Romniei, Guvernul şi orice instituţie a statului, atata vreme cat nu sunt ei la putere. Cand au fost sau vor veni, vom avea voie să-i hulim pe cei din opoziţie şi lor să le aducem mulţumiri pentru viaţa luminoasă pe care susţin că ne-o vor oferi.
Sub Guvernul Năstase veşnicul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea a inchis ziarele locale care-i erau ostile. Prea repede am uitat acea scenă cu reporterii care s-au legat cu lanţuri de chioşcul de ziare pe care Oprişanu a ordonat să fie ridicat cu macaraua ca să nu mai vandă ziarele care-l criticau.
Prea repede am uitat de scena in care premierul Năstase s-a stropşit la un reporter de televiziune care i-a făcut semn cameramanului să taie filmarea, considerand discursul lui Năstase neinteresant din punct de vedere jurnalistic.
Iată că astfel de scene revin in actualitate şi revin cu o recrudescenţă de neacceptat pentru un popor care pretinde că face parte din marea familie europeană. Cei 45 de ani de comunism n-au dispărut din mentalitatea noastră, zac in noi şi izbucnesc violent cand ne lovim de valorile democraţiei pe care le acceptăm selectiv şi nu integral Botoşăneanul susţinător al preşedintelui Băsescu işi exprimă o opinie aşa cum şi cei din USL o fac. Dacă opinia lor este contrară celei a protestatarului, nu inseamnă că trebuie să pună mana pe bată şi să-i dea in cap. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nencrederea soţiei
APIA Botoşani Informare de presă
Incompetenţă sau minciună la USL?
Indiferent, ambele sunt toxice pentru Botoşani!
Moscova lucrează şi prin Comrat
Lege: Copiii romnilor care muncesc in străinătate vor trebui incredinţaţi unei rude
Hillary Clinton va veni la Bucureşti
Marea Britanie a intrat in recesiune
Cum va fi vremea in minivacanţa de 1 Mai
Ce nu s-a văzut la TV la discursul preşedintelui Consiliului European in Parlamentul Romniei
Botoşani: Ochii din spatele ferestrelor caselor vechi
Ovidiu Portariuc nu va da mită, oferă doar promisiuni
Judecătorii au dat peste nas consilierilor judeţeni
USL-iştii au depus lista cu candidaturi pentru Consiliul Local
Cristescu, OTV-ist mărunt la fapte şi gndire
S-a definitivat structura anului şcolar 2012-2013
Săptămna Europeană a vaccinării
Literatura universală va deveni obiect de studiu in gimnaziu
Eliminarea de la titularizare a absolvenţilor de la Spiru Haret este un abuz
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă