Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12700
De la 07 Ianuarie 2003
112834546
Editorial

„Democraţia” ex-procurorului Ponta

  • Ioan Rotundu
  • 2 December 2013, 23:00
Ieri, la Pungeşti, jandarmii au pus bâta pe protestatari. S-a întâmplat exact ce am prevăzut în editorialul publicat tot ieri şi intitulat „După cei de la Pungeşti va veni rândul nostru”. După ce jandarmii i-ua bumbăcit pe protestatari aşa cum numai ei ştiu s-o facă, premierul Victor Ponta a ieşit public şi le-a mulţumit că au făcut treabă bună.
A avut grijă Ponta să le spună românilor că el nu face decât să apere democraţia şi valorile ei. Nu putea el, premierul, să asiste pasiv cum cetăţenii din Pungeşti încalcă proprietatea companiei Shevrom, aşa că le-a ordonat jandarmilor să-şi facă datoria.
Ce nu ne-a pus premierul a fost cum de a ajuns cei de la Shevrom să devină proprietari pe pământul celor din Pungeşti. Nu ne-a spus nici de ce cetăţenii aceia protestează de atâtea luni de zile. Nu putea face asta pentru că autorul moral la tot ce se întâmplă acum la Pungeşti este chiar el, ex-procurorul Ponta.
Să ne amintim de miile de oameni scoase de Ponta pe terenurile din jurul Bârladului ca să-l apere de „găzarii americani” pe care Guvernul Boc şi Ungureanu voiau să-i aducă pentru a prospecta gazele de şist. Ponta şi activiştii lui din PSD le-a împuiat capul cetăţenilor din zonă că vor fi otrăviţi de viu dacă vor accepta ca Guvernul Boc şi Ungureanu să-i aducă pe americani în zonă. Aşa instruiţi, iată că acum cetăţenii din Pungeşti nu fac altceva decât să aplice ce au fost învăţaţi chiar de către oamenii lui Ponta.
Nerespectând valorile democraţiei, premierii Boc şi Umngureanu n-au pus atunci bâta jandarmilor pe protestatari. Iată că Ponta, marele apărător al democraţiei, nu numai că a pus bâta pe spinarea lor dar a dat ordin să fie barată şi calea presei spre locul de bumbăceală ca nu cumva românii să vadă la televizor scenele violente la care s-au dedat jandarmii.
A mai avut grijă Ponta să mai dea românilor un avertisment. Le-a spus că şi la Nadeş, satul făcut cadou de procurorii şi judecătorii corupţi familiei Colţeu, dacă sătenii vor încălca drepturile de proprietate ale acestei familii, jandarmii vor pune bâta pe ei. Ce drepturi să mai încalce cei de la Nadeş, când foştii colegi ai acum ex-procurorului Ponta au avut grijă ca satul să devină proprietatea Colţăilor cu tot cu localnici.
Aducând vorba în spaţiul public despre ce s-a întâmplat la Nadeş, Ponta ne-a mai dat o dovadă că s-a situat de partea crimei organizate, de partea celor dedaţi la abuzuri şi hoţii pe seama cetăţeanului neajutorat. Dacă Ponta declara public că a cerut instituţiilor statului să cerceteze cine sunt vinovaţii care i-au făcut cadou familiei Coplţău aproape 9.000 ha teren pădure şi arabil, inclusiv cu vatra satului, ar fi demonstrat că este un premier care pune aplicarea corectă a legii mai presus de orice. Din păcate pentru noi,. a demonstrat că pentru el respectarea legii devine o prioritate numai dacă sunt atinse interesele sale şi ale baronilor locali ai PSD.
Sunt pentru prospectarea terenurilor din zona judeţului Vaslui considerate ca potenţiale gazde a gazelor de şist dar nu prin a pune bâta pe localnici. Nu cu amenzi, dosare penale şi cu ridicatul cu duba ca pe vremurile fostei Securităţi trebuie rezolvate problemele cu cetăţenii, ci cu explicaţiile de rigoare. Dar Ponta este produsul dictaturii comuniste şi nu face decât să aplice ce a învăţat de la mentorii săi în frunte cu Iliescu.
Aşa cum am mai comentat, Pungeştiul a fost pentru Ponta piatra de încercare a manifestărilor sale dictatoriale. I-a reuşit! Urmează Roşia Montana, urmează înăbuşirea oricăror proteste. Ponta şi-a dat seama că românii n-au simţul solidarităţii, nu se apără unii păe alţii de abuzurile puterii. Aşa că-i va pune pe jandarmi să le scarmene spinarea tuturor celor care vor mai îndrăzni să i se opună. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nevasta primarului
60% dintre angajaţii mei nu vin la lucru decât pentru a fura
O nouă decizie de obligare a ANAF la plata de dobânzi pentru nerambursarea la termen a TVA
Oficial: Chevron a reluat operaţiunile de explorare la Pungeşti
Mulţumiri de la Madrid, adresate Jurnalului
Viktor Ianukovici, bărbatul prin care scandalul ajunge în Ucraina
Prognoza meteo pentru două săptămâni
ninsorile vor fi prezente în toate regiunile, începând din weekendul următor
"S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar in decembrie"
Cum minimalizează Guvernul efectele politicii de supraimpozitare
UE impune taxe antidumping si anti-subvenţie producători chinezi de panouri solare
pentru a opri ieftinirea acestor produse
Gastronomie: Supă bulgărească
Botoşani: Ce se ascunde în spatele creditului Ioanei Băsescu
Ioan Rotundu
S.C. Milogul SRL şi părintele Nicodim de la Teioasa
Ioan Rotundu
Primul contract de reabilitare termică prin regio, semnat la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă