Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8033
De la 07 Ianuarie 2003
120803306
Editorial

Deputat Budăi, comunicatul unde-i?

  • Ioan Rotundu
  • 15 June 2018, 23:00
Parlamentarii PSD şi-au făcut un obicei de a emite comunicate de presă ori de câte ori simt nevoia să mediatizeze anumite măsuri luate de Guvern sau Parlament, contribuind astfel, cred ei, la ridicarea cotei de popularitate a partidului.
Cum comunicatele lor rar corespund realităţii prin conţinut, întreaga acţiune a parlamentarilor noştri se încadrează perfect în demagogia de partid promovată de PSD. Dar cum Dumnezei nu bate cu băţul, mai dă şi cu bâta, vrând nevrând românii, în cazul de faţă botoşănenii, află adevărul când nici nu se aşteaptă cei care l-au măsluit.
Institutul Naţional de Statistică, trecut recent în subordinea premierului Viorica Dăncilă, ca informaţiile date publicităţii să treacă mai întâi prin mapa sa de pe birou pentru a fi cosmetizate, a dat publicităţii rata inflaţiei pe luna mai ca fiind de 4,5%, fără a da şi explicaţiile de rigoare cu privire la cauzele care au generat-o.
În momentul în care rata inflaţiei a devenit publică, parlamentarii PSD ne-au invadat cu comunicate din care reieşea că viaţa românilor s-a îmbunătăţit graţie guvernării PSD. Au crescut salariile, se vor majora pensiile, ignorând exact informaţia cea mai dramatică pentru români, creşterea ratei inflaţiei şi a dobânzilor bancare care au anulat demult creşterea salariilor.
Orice critici adresate României de forurile financiare europene şi de către FMI privind pericolul ce ne paşte pentru că au crescut salariile fără a exista resurse în bugetul ţării au fost respinse imediat de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi Liviu Dragnea, susţinând că sunt bani la buget.
Minciunile lor au fost dezvăluite public chiar de INS care a confirmat criticile forurilor europene prin a arăta că rata inflaţiei pe luna mai în România a fost de 4,5%, cea mai mare din Uniunea Europeană, media la nivel de UE fiind de 2%.
Cu aşa dovadă zdrobitoare că guvernarea PSD duce ţara spre un dezastru economic, deputatul Marius Budăi, care este şi preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, n-a mai emis niciun comunicat să ne spună cât de gravă este situaţia de viitor a economiei noastre. Tace mişeleşte, eventual va emite un comunicat prin care să laude PSD-ul că va reduce vârsta de pensionare la femeile cu mai mulţi copii.
Situaţia este cu adevărat dramatică, numai Budăi n-o înţelege. Creşterea galopantă a ratei inflaţiei a dus la scumpirea produselor alimentare, a serviciilor şi la devalorizarea leului nu numai în faţa euro ci şi a dolarului. La combustibil preţul a ajuns la nivelul cel mai ridicat din Europa, deşi avem rezerve proprii. Dolarul urcă pe piaţa petrolului, aşa că un nou val de scumpire al combustibilului ne va lovi buzunarul. Scumpirea combustibilului va scumpi şi mai mult produsele alimentare şi serviciile.
Firesc, apare întrebarea legitimă: Cu ce a contribuit majorarea salariilor la creşterea puterii de cumpărare a românului? Cu nimic, este răspunsul. Dimpotrivă, cu salarul majorat se cumpără mai puţine lucruri decât cu cel de dinaintea majorării. Nu este o apreciere a mea, ci co stare de fapt confirmată de datele publicate de INS.
Plătim scump şi cu toţii această majorare de salarii. Iar Guvernul PSD, în loc să ia măsuri de stopare a fenomenului de degradare economică, adaugă la dezastrul existent noi pomeni electorale cum ar fi pensiile speciale pentru cei din administraţia publică.
Budăi se laudă cu aceste pensii speciale pe care PSD-ul le oferă cu generozitate tuturor celor dispuşi să susţină partidul, fără a putea înţelege consecinţele ulterioare. Le va înţelege în momentul în care nu vor mai fi bani pentru plata salariilor şi a pensiilor. Iar momentul este foarte aproape. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Derută vestimentară
Filosoful Mihai Șora explică, pentru prieteni, caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo
Ambasadorul Franței despre caricatura Charlie Hebdo:
Nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze / Orice s-ar putea gândi despre acest desen, libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale
Horoscop zilnic 15.06.2018
Catrenul săptămânii
De ce IJP continuă cercetările în dosarul fabricat de Stâncescu
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Aventură în fieful reclamelor mincinoase
Cum judecătorul l-a jumulit de avere pe marinarul Neculai Bejuşcă
Loază politică, un pic de respect pentru adevăr poţi să ai?
De ce a fost mituit Ciorbea cu pensia specială
Jubileul Şcolii Populare de Arte Botoşani la Lumea lu’ Rotundu
România, cele mai puternice scumpiri din UE
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Scoala Populara de Arte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă